thanos75
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 1.832
Το καλό πάντως είναι ότι πλέον και στον ελληνικό κινηματογράφο βλέπουμε πια πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις της ομοφυλοφιλίας, μακριά από τη φοβικότητα που απέπνεε ο Άγγελος! Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Στρέλλα του Πάνου Κούτρα, ή οι ταινίες του Κων/νου Γιάνναρη. Η ελληνική τηλεόραση από την άλλη πλευρά νομίζω πως ακόμα έχει πολύ δρόμο να διανύσει δυστυχώς. Η μόνη ρεαλιστική απεικόνιση που μου έρχεται είναι αυτή του "Μπίλλυ" στη σειρά "Υπέροχα Πλάσματα" (ALPHA 2008).nwntas είπε:Πολύ σωστή Domenica. Συμφωνώ. Γενικά το έργο έχει μια ματιά με κάποια φοβικά σύνδρομα προς πάσα κατεύθυνση και για όλους τους χαρακτήρες. Ίσως και να ήταν επίτηδες όλο αυτό, για να συμβάλλει σε αυτή τη βαριά ατμόσφαιρα, είτε από αφέλεια και βιασύνη, είτε από, βλακώδης θα τη χαρακτήριζα, ωμότητα, ότι και καλά έτσι και χειρότερα ήταν τα πράγματα. Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, η αναπαραγωγή τέτοιων εικόνων θα μπορούσε κάλλιστα να επιδεινώσει την όλη κατάσταση. Εντάξει, δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τα πάντα, αλλά έτσι συμβάλλει στη δημιουργία των κλισέ, που μέχρι και σήμερα έχουν ποτίσει τόσο βαθιά την ελληνική κοινωνία, για διάφορους λόγους που καλύτερα να μην επεκταθούμε. Δεν εννοώ μόνο τα ομοφυλοφιλικά κλισέ, αλλά και όπως ανέφερες, την κλισέ εικόνα για το άτομο με ειδικές ανάγκες (πόσο μου είχε κάνει εντύπωση η Κούρκουλα, με είχε συγκινήσει). Φυσικά, δεν είναι η ταινία αυτή καθαυτή αρμόδια για τα κλισέ, απλώς θίγουμε το ζήτημα αναπαραγωγής αυτών των κλισέ.
Και συμφωνώ ότι πρέπει να βλέπουμε πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις της ομοφυλοφιλίας, αλλά και γενικότερα, στον κινηματογράφο. Είδα πρόσφατα και την ταινία "The weekend", κατόπιν παροτρύνσεως. Η μόνη ένστασή μου στην ακατάσχετη χρήση ναρκωτικών. Κατά τ' άλλα μια πάρα πολύ ρεαλιστική ταινία για δύο νέους που ερωτεύονται.
A...είδα και εγώ το "weekend" πρόσφατα φίλε μου. Για να είμαι ειλικρινής πάντως το βρήκα γεμάτο κλισέ και μάλλον χλιαρό- στα μείον και η χρήση ναρκωτικών όπως είπες