Άκου να δεις

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
922

Ποιος άραγε θυμάται αυτό το παιχνίδι του 1982 στην ΕΡΤ; Οι παίκτες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις παρατηρητικότητας και μνήμης, καθώς έπρεπε να θυμηθούν σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλονταν. Το εν λόγω τηλεπαιχνίδι παρουσίαζαν η τραγουδίστρια Πωλίνα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μητσόπουλος. Συμμετείχε επίσης και η Αθηνά Ρικάκη. Η σκηνοθεσία ήταν του Νέστορα Παβέλλα και τα σκηνικά της Λιλής Ναζίρογλου.

Πρεμιέρα: Σάββατο, 8/5/1982 (ΕΡΤ)

Ώρα: 20:00

Διάρκεια: Ωριαίο

Ημερομηνία τελευταίας προβολής: 24/7/1982

Διαδικασία παιχνιδιού: Συμμετείχαν σε κάθε εκπομπή 8 παίκτες, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε 2 ομάδες.

1ο μέρος: Οι παίκτες παρακολουθούν 16 αποσπάσματα από διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες και απαντούν στις σχετικές ερωτήσεις. Για κάθε σωστή απάντηση, η ομάδα παίρνει 10 βαθμούς. Η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

2ο μέρος: Στο μέρος αυτό οι παίκτες παίζουν σε ένα παιχνίδι με αριθμούς και μπορούν να κερδίσουν από 10.000 ως 99.999 δραχμές. Μεταξύ του 1ου και του 2ου μέρους υπάρχει μία έκπληξη για τους τηλεθεατές, υπό τη μορφή μιας συνέντευξης ή μιας κινηματογραφικής λήψης, ειδικά για την εκπομπή.

Το τηλεπαιχνίδι σταμάτησε να προβάλλεται μετά την 10η εκπομπή, στις 24/7/1982.
 
Το ψιλοθυμαμαι...Μαλιστα ο Μητσοπουλος ηταν πολυ πειραχτηρι με την Πωλινα και σε ενα βαθμο και με τις γυναικες παιχτριες. Γενικα ειχε ζωντανια. Απορω γιατι κοπηκε τοσο γρηγορα
 
Μπράβο βρε παιδιά που ανοίξατε αυτό το τόπικ .... Τις προάλλες είχα φάει "φλασιά" σχετικά με το "πώς λεγόταν εκείνο το τηλεπαιχνίδι στις αρχές των 80ς, που οι παίκτες έβλεπαν βίντεος με αποσπάσματα κινηματογραφικών ταινιών και στη συνέχεια έπρεπε να απαντήσουν σε πράγματα που είδαν και άκουσαν στα αποσπάσματα αυτά ???" Και ... να που μού λύνεται την απορία !!! Λεγόταν "Άκου να δεις" !!! Αυτό, όπως θυμάμαι, με "πετύχαινε" στην εξής φάση : με τον αδελφό μου και με ένα άλλο πιτσιρίκι, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, είχαμε μόλις τελειώσει είτε το παιχνίδι στο σπίτι [κυρίως κάποιο ματς Subbuteo] είτε είχαμε επιστρέψει από την πλατεία ή τις αλάνες της γειτονιάς, όπου ήμασταν για παιχνίδι με άλλα παιδάκια !!! Και για να χαλαρώσουμε ... στρωνόμασταν στην τηλεόραση για το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι !!! Αυτό που θυμάμαι είναι το εξής :

- Το μουσικό θέμα της εισαγωγής [αρκετά "επικό"] : Πραγματικά "τα έσπαγε" !!! Έχω την εντύπωση ότι επρόκειτο για "συρραφή" από "επικά σάουντρακς" κινηματογραφικών ταινιών !!! Θυμάμαι ότι, την ώρα που ακουγόταν, εμείς τα πιτσιρίκια το συνοδεύαμε μουρμουρίζοντας τη μελωδία του !!! Επίσης, το βίντεο της εισαγωγής ήταν "συρραφή" από αποσπάσματα κινηματογραφικών ταινιών [κυρίως από ταινίες δράσης] !!! Πολύ "ψαρωτικό" για εμάς τα πιτσιρίκια .....

- Σε κάποια εκπομπή προβλήθηκε απόσπασμα από μια αμερικάνικη ταινία επιστημονικής φαντασίας !!! Η σκηνή που έδειξε ήταν οι εξής : Πλησιάζουν κάτι τύποι μία σπηλιά, στην οποία βρίσκεται ένα .... εξωγήινο ον, που μοιάζει, κάπως, με άνθρωπο, αλλά περιβάλλεται από έντονο φως !!! Κι όταν πλησιάζουν το ον, αυτό τους απευθύνει την πρώτη κουβέντα η οποία ... είναι μια ελληνική φράση : "Μιλήστε μου" !!! Και μετά, συνεννοούνται μαζί του στα αγγλικά !!! Η ερώτηση που υποβλήθηκε στους παίκτες ήταν η εξής : "Ποια ελληνική φράση ακούστηκε στην ταινία???" Και κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει σωστά !!! Διότι, πράγματι, στο απόσπασμα της ταινίας η ελληνική φράση ακούστηκε πολύ - πολύ γρήγορα, που για να την προσέξεις έπρεπε να έχεις πλήρως τεταμένη την προσοχή σου σε αυτήν [θυμάμαι ότι κι εγώ, ακούγοντας τη φράση, σκέφτηκα : "ωχ, ελληνικά μίλησε ο εξωγήινος???", χωρίς, όμως, να καταλάβω τι ακριβώς είπε] !!! Όταν μετά ξαναπαίχθηκε το βιντεάκι και ήμασταν προϊδεασμένοι ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα ακουστεί μια ελληνική φράση, καταλάβαμε, μιας κι είχαμε επιστήσει πλήρως την προσοχή μας, ότι το εξωγήινο ον τους είπε σε άπταιστα ελληνικά : "Μιλήστε μου" !!! Αν και δεν μπόρεσα να αποφύγω τη σκέψη :"δηλαδή οι αμερικάνοι έτσι "εκλαμβάνουν" την ελληνική γλώσσα μας, σαν γλώσσα ... εξωγήινων ??????" ??????
 
Πίσω
Μπλουζα