Άκρως τρελό & απόρρητο! - Top Secret! (1984)

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
514
Αντιδράσεις
168
TOP SECRET! ( 1984 )

picture.php


Αγελάδες με μπότες, Τροχήλατοι σταθμοί τρένων, Πορσελάνινοι Γερμανοί φρουροί, Η Γαλλική αντίσταση της Ανατολικής Γερμανίας, και ροκ-εντ-ρολ. Σε ποία ταινία βρέθηκαν όλα αυτά ( και πολλά άλλα ) μαζεμένα; Δεν μπορούμε να σας πούμε, είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ!

Το έργο είναι του 1984, και είναι σκηνοθετημένο απο το θρυλικό τρίδυμο της Αμερικάνικης σχολης κομωδίας "ZAZ" ( Zucker-Abrahams-Zucker ), οι οποίοι μας έχουν δώσει και τα θρυλικά "Airplane" ( "Απίθανή πτήση" ) 1 και 2, Τις "Τρελές Σφαίρες" 1, 2 και 1/2, 33 και 1/3, και άλλα πολλά. Σε αυτό πρωταγωνιστεί στη παρθενική του εμφάνιση στο σινεμά ο Βάλ Κίλμερ ( "Top Gun", "The Doors" ) στο ρόλο του τραγουδιστή Νικ Ρίβερς... Σε Μικρότερους ρόλους στο έργο ( εμφανίζονται πολύ λίγο ) παίζουν οι Ομάρ Σαρίφ ( απο μιά "άτυχη" στιγμή της μοίρας μετατρέπεται σε αυτοκίνητο(!) ) και ο Πήτερ Κάσσινγκ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης Σουηδικού υοίελωποιλβιΒ ( Βιβλιοπωλείου :p Οσοι έχουν δεί το έργο θα καταλάβουν γιατί το έγραψα ανάποδα! )

H υπόθεση του έργου περιπλέκεται γύρω απο μία "εκδήλωση" μουσικής στη Αν.Γερμανία ( η οποία θυμίζει υπερβολικά τη Ναζιστική Γερμανία! ), και με τον Προταγωνιστή - ο οποίος είναι προσκαλεσμένος της Γερμανικής κυβέρνησης - να βρίσκεται καταλάθος σε μπελάδες που έχουν να κάνουν με μια τρελή υποθέση κατασκοπίας, με τη κόρη ενός επιστήμονα που κρατάνε αιχμάλωτο οι Γερμανοί, και με τη ... Γαλλική αντίσταση(!)

Γενικά το έργο έχει τελείως παλαβή υπόθεση. Δεν υπάρχει ίχνος λογικής σε ότι συμβαίνει σε αυτό, και αυτό είναι βασικά και όλο το νόημα. Κάθε στιγμή, σε κάθε σκηνή σχεδων, κάτι τρελό θα γίνει για να προκαλέσει το γέλιο. Δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανεις σαν μία απο τις "έξυπνες" κωμοδίες, απο αυτές που με μια έξυπνη και καλά μελετημένη μορφή χιούμορ κάνουν τον θεατή να γελάσει... Το "Top Secret" το μόνο που κάνει, είναι να βγάζει μια ατελείωτη παλαβωμάρα ( σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και απο το "aiplane" ίσως ) που σχεδών φτάνει στο σημείο του παρανοικού.

Γενικά νομίζω πως κάθε φίλος της κωμοδίας θα πρέπει να το δεί... :)

Εδώ είναι και το trailer

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To εργο σκιζει. Εχει απιστευτο χιουμορ για την εποχη του και ουσιαστικα (ξανα)ανοιξε το δρομο για επιτυχιες του τυπου Τρελες Σφαιρες που θα ακολουθουσαν λιγο αργοτερα. Φοβερη ειναι η σκηνη με τη μεταμφιεση σε αγελαδα και φυσικα κατα τη διαρκεια του εργου "παρελαυνουν" πολλες αλλες γνωστες ταινιες σε σατυρικη εκδοχη (βλεπε Μεγαλη αποδραση, Γαλαζια λιμνη, Καζαμπλανκα.....)
 
Η ταινια αυτη εχει πολυ γελιο!!
 
Έχω την εντύπωση οτι ο ελληνικός τίτλος τότε ήταν Ακρως τρελό και απόρρητο...
 
Πολύ σωστά, "Άκρως τρελό και απόρρητο" είναι ο σωστός τίτλος.
 
έκανα τη διόρθωση στον τίτλο :)
 
Ναι τωρα με την διορθωση ΟΛΟΙ καταλαβαν τι ηθελες να πεις.

Θυμαμαι βλεπαμε την ταινια 10 ατομα παρεα, την ειχε δει ο καθενας 5-6 φορες,

και λεγαμε τις ατακες.

Πραγματικα "κουφή" ταινια, οπως λεγαμε τοτε!
 
Δεν θα ξεχάσω ποτε την σκηνή με τον μεγενθυτικό φακό... :D
 
[introducing his men]

Du Quois: This is Chevalier, Montage, Detente, Avant Garde, and Deja Vu.

Deja Vu: Haven't we met before?

Nick Rivers: I don't think so.

Du Quois: Over there, Croissant, Souffle, Escargot, and Chocolate Mousse.

Και

Colonel von Horst: [reporting on Nick's interrogation] They're still working on him. He won't break. We've tried everything! Do you want me to bring out the Leroy Nieman paintings?

General Streck, German High Command: No. We cannot risk violating the Geneva Convention!
 
φοβερο εργακι, πολυ γελιο, εχω χρονια να την δω
 
Αυτο, την Μεγαλη των μπατσων σχολη και ροζ πανθηρα, μαζευομασταν ολοι και τα βλεπαμε με πιτσες ή σουβλακια!
 
πολύ γέλιο η σκηνή με το τεράστιο τηλέφωνο :D ...
 
Αγαπημενη μου σκηνη στην αρχη της ταινιας που ειναι ο πρωταγωνιστης και κανει ερπινγκ σταματωντας ανχωμενος μπροστα σε ενα ζευγαρι μποτες..χωρις κατοχο..κλαιω..
 
Επίσης απίστευτη σκηνή είναι με τον Rivers στην φυλακή και το φίλο το διπλωμάτη (αν δεν κάνω λάθος) του που λέει:

Διπλωμάτης :"δοκίμασα τα πάντα..."

Ρίβερς: "...μάλιστα" (αναφερόμενος στο πως θα βγει από την φυλακή)

Διπ: "...δεν μπορώ να ΄φερω την γυναίκα μου σε οργασμό...."

Ρίβερς: "...δοκίμασες ένα από αυτά;" (του δείχνει ένα κουτί που όλωε τυχαίως ήταν κάτω από το κρεβάτι του κελίου, το οποίο δέιχνει ένα ζευγάρι με το χαμόγελο της τηλεμάρκετινγκ και να έχει σαν τίτλο πάνω του "ο πρωκτικός εισβολέας") !!!
 
Ωωωωωω!!! Πού τη θυμηθήκατε αυτήν!?

Μιλάμε για τρελό γέλιο! Τι η σκηνή με το τηλέφωνο, τι το μάτι και ο μεγεθυντικός φακός, η αγελάδα με τις γαλότσες! :D :D :D

Μπράβο, καλά που μου τη θυμίσατε - να την ξαναδώ! :)
 
Ταινία-σταθμός των 80's!!!

Η αγελάδα με τις γαλότσες ήταν όλα τα λεφτά, ιδίως στη φάση που προσπαθούσαν να κάνουν σαμποτάζ στα καλώδια και κάπνιζε :points: (πρίν την "μπανίσει" ο ταύρος :diablotin: )
 
Κάθε φορά που είμαι στα down μου, βάζω και βλέπω τους τίτλους της ταινίας (Surfin' USA) και ανεβαίνω! Απίστευτη ταινία, όποιος τη δει βιαστικά χωρίς να δώσει προσοχή σε κάθε της δευτερόλεπτο, σε κάθε της ατάκα, έχει χάσει τη μισή!
 
Πολυ καλη κωμωδια απο της καλυτερες της εποχης.Εμενα μου φερνουν γελιο οι σκηνες οπου ο μαυρος απο την ομαδα των αντιστασιακων καταπινει και μασαει το αναμενο πουρο του για να δειξει την σκληραδα του και η αλλη με το αλογο που τραγουδαει και καποια στιγμη ξεροβηχει απο το κρυολογημα που ειχε αρπαξει.
 
Τι να πεί κανείς γι' αυτή την ταινία. Ζούκερ και Αμπραμς στα καλύτερά τους ever. Τέτοιες κωμωδίες καταστάσεων δεν ξαναβγαίνουν και όλες οι αντίστοιχες έχουν αφήσει ιστορία! Ετσι για το θεαθήναι να σας πω, πως ενώ έχει κυκλοφορήσει σε μπλε δισκάκι, το ευρωπαϊκό τράνσφερ της γερμανικής KinoWelt είναι επιεικώς απαράδεκτο και μοιάζει πιο πολύ με upscaled DVD, οπότε όσοι έχουν το πολύ καλό DVD της Paramount καλό είναι να το κρατήσουν ακόμα. Από πληροφορίες πάντως, ετοιμάζεται το 30th Anniversary Collector's Edition σε blu ray που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του '14.
 
Πίσω
Μπλουζα