Άλκης Στέας

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
Σκέφτηκα να πω λίγα λόγια για τον πολύ γνωστό μας κύριο ''Ευτυχείτε''. Πολύ γνωστός παρουσιαστής, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης καθώς και του Πατρινού Καρναβαλιού. Μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής κυρίως γιατί παρουσίαζε τον διαγωνισμό τραγουδιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για 25 χρόνια. Πέθανε το 1999 χτυπημένος από καρκίνο. Έχω ένα δισκάκι του Βαβάτσικου, στο οποίο μέσα ακούγεται η φωνή του Άλκη Στέα. Είναι τόσο συνυφασμένος με τα παιδικά μου χρόνια που κάθε φορά που τον ακούω συγκινούμαι.
 
picture.php


Από το πρώτο φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού το 1962
 
Το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (πρώτη παρουσίαση το 1962, τελευταία το 1991 μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη) και το πατρινό καρναβάλι σφραγίστηκαν από την παρουσία του. Υπήρξε ο πρώτος τηλεοπτικός παρουσιαστής στην πειραματική τηλεόραση που έστησε η Philips για τη ΔΕΗ στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 1960. Έκανε και διάφορα τηλεπαιχνίδια, τον θυμάμαι στο «Πάνω ή κάτω» του ΑΝΤ1 το 1990, το πρώτο τηλεπαιχνίδι του σταθμού, με τα γιγάντια τραπουλόχαρτα (μέτριο τηλεπαιχνίδι πάντως). Έχει κάνει και μικρές εμφανίσεις σε 2 ελληνικές ταινίες. Μία με τον Κώστα Βουτσά (δεν θυμάμαι τίτλο) και μία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο (Ο Ανακατωσούρας, 1967).

krios είπε:
Έχω ένα δισκάκι του Βαβάτσικου, στο οποίο μέσα ακούγεται η φωνή του Άλκη Στέα. Είναι τόσο συνυφασμένος με τα παιδικά μου χρόνια που κάθε φορά που τον ακούω συγκινούμαι.
Ήταν το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 1974, όπου πέρα από την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο σαν live! Ακούγεται ο ίδιος να προλογίζει τα τραγούδια, όπως και η συμπαρουσιάστριά του, Αιμιλία Υψηλάντη.

Το τραγούδι του Βαβάτσικου ήταν αυτό με τον τίτλο - σιδηρόδρομο «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας» (!!!), ενώ άλλα τραγούδια του δίσκου (και φυσικά του φεστιβάλ) ήταν το «Άσε με να φύγω» της Αλέκας Κανελλίδου, το «Χωρίς δεκάρα» της Ελένης Βιτάλη, καθώς και άλλα των Μιχάλη Βιολάρη, Μπέσσυ Αργυράκη, Γιώργου Πολυχρονιάδη και άλλων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι ήτανε συμπαθέστατος και είχε γίνει ο confernacie των Πατρών (της πόλης μας) εκείνες τις εποχές. Άλλα χρόνια τότε δεν νομίζω πως θα ξανάρθουν.
 
Μορφή!

Αγάπησε το Πατρινό Καρναβάλι όσο λίγοι!

Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, έχει θεσμοθετηθεί ημέρα "Άλκη Στέα"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα μικρο αποσπασμα απο τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΚΗ ΣΤΕΑ απο το καρναβαλι της

Πατρας που εκανε οπως παντα την μεταδοση

μεταδοθηκε απο την ΕΤ.1 το 1989

[edit]


Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιο το αποσπασμα FORD231
 
Πολλές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες, Festival - πολλές εκ των οποίων, δε γνώριζα! :)

Μια παράκληση: Αν πρόκειται για κάποιο άρθρο από το ίντερνετ ή γενικά, σε παρακαλώ φρόντισε ν΄αναρτήσεις την πηγή του! ;)

Καλώς μας ήρθες επί τη ευκαιρία!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν μια μέρα σαν κι αυτή, 8 Μαρτίου, αλλά το 1999 που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος παρουσιαστής. Ένα μικρό αφιέρωμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλκης Στέας ο δημοφιλής παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου καθώς και επί σειρά ετών του Πατρινού Καρναβαλιού. Εδώ τον βλέπουμε στο κλείσιμο της μετάδοσης του Πατρινού Καρναβαλιού το 1988 στην ΕΤ-1.
 
Πίσω
Μπλουζα