Άνω Θρώσκω

bbonik

RetroN00b
Joined
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
5
Διαβάζοντας το τεύχος 81 του Pixel, που πρόσφατα ανέβηκε στο φόρουμ, θυμήθηκα μια στήλη η οποία μου φαίνεται ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα, μάλλον γιατί δεν είχε μεγάλη σχέση με τους υπολογιστές ή γιατί δεν πρέπει να εμφανίστηκε πολλές φορές. Πρέπει να κυκλοφόρισε όταν τα τεύχη του Pixel ήταν με το χοντρό δέσιμο.

Η στήλη αυτή ήταν το "Άνω Θρώσκω" που το έγραφε ο Βασίλης Γούσιας. Επρόκειτο για δοκίμια μιας σελίδας που αναφέρονταν σε διάφορα θέματα. Το συγκεκριμένο, του τεύχους 81, μιλούσε για την οικολογική συνείδηση. Θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση τότε ο τρόπος γραψίματος του συγκεκριμένου συγγραφέα: λίγο επιθετικός, ριζοσπαστικός, αλλά πάντα σε υψιλό επίπεδο. Θυμάται κανείς αυτή τη στήλη; Ποιές οι εντυπώσεις σας τότε;

Κάνοντας μια αναζήτηση για τον συγγραφέα, βρήκα μια ενδιαφέρουσα αναφορά γι' αυτόν:

http://www.mensa.org.gr/Hellas/index03Wooseas.html

Είναι εξεταστής και μέλος της Mensa στην Ελλάδα, ενώ αναφέρει και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητές του (όχι πάντος η ορνιθολογία :) )

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τωρινή φωτογραφία του στο site σε σύγκριση με αυτή που εμφανιζόταν στη στήλη "Άνω Θρώσκω": μακρί 80s μαλλάκι και εμφάνιση που θύμιζε πρωτογωνιστή σε ταινία του στυλ Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα.
 
bbonik....δεν το έιχα δει ποτέ αυτό !...αν και διάβαζα pixel...πιθανότατα επειδή το μόνο που με ενδιέφερε ήταν τα games ! λολ.....πάντως το avatar σου που είναι από το saboteur θυμίζει παλιές καλές εποχές...Ήταν το 1ο παιχνίδι που έπεξα στον 6128 μου !
 
@bbonik Ξερεις ποσες φορες εχω σκεφτει να ανοιξω thread για τον Γουσια?

@amigovios Saboteur2 μαλιστα
 
Φυσικα το διαβαζα. Ηταν μαλιστα απο τις αγαπημενες μου στηλες. Δυστυχως ομως πολλα απο αυτα που ελεγε ηταν ακραια. Θυμαμαι σε καποιο κειμενο του να υποστηριζει οτι η ορθογραφια ισως να ειναι πιο πολυ μπελας απ'οτι αξιζει τον κοπο. Χαρακτηριστηκα περιλαμβανε τη φραση "κε μι μου πι κανις οτι δεν καταλαβε τι διαβασε μολις τορα"

Ενα αλλο fail ηταν εκει που μιλουσε για το "σκοτεινο παραγοντα" που φυσικα δεν ειναι αλλο απο τη... σκοτεινη υλη (dark matter). Τοτε δεν ηξερα τι ειναι σκοτεινη υλη, αλλο οταν αργοτερα εμαθα μου ηρθε φλασια το αρθρο του και συνειδητοποιησα την κοτσανα.
 
Ειχα προσπαθησει να διαβασω μια-δυο φορες αυτο το αρθρο, αλλα τελικα δεν καταφερα να καταλαβω τιποτα και εκτοτε το προσπερνουσα. Φιλοσοφικοϋπαρξιακου περιεχομενου ηταν μαλλον και απευθυνοταν στη γενια "του 2000" που αναρωτιονταν πως θα ειναι η σχεση του ανθρωπου με την τεχνολογια, τον κοσμο, και γενικα "το μελλον".

Και το Γιουζερ ειχε μια παρομοια στηλη, η οποια ειχε να κανει πιο πολυ με μεταφυσικη-φαντασια (εφοσον ολοι τους ηταν φανατικοι μεταλαδες-Λαβκραφτικοι :) )

ΥΓ (να γκρινιαξουμε λιγο): το "ανω θρωσκω" ειναι η λανθασμενη προελευση της λεξης "ανθρωπος". Στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος βγαινει απο το "ανδρός όψη" (μου το ειπε ενας γλωσσολογος :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα