Άρχισαν τα όργανα κι ο εφιάλτης στο δρόμο με το "Always Online" έρχεται...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Για φαντάσου σήμερα έμαθα ότι γέρνω προς τη Sony μεριά. Μέχρι τώρα μου χρέωναν την Apple, βέβαια πριν έρθεις στο Retromaniax ο Wally μου χρέωνε τη Nintendo και ο Ηρακλής τη Microsoft :)

Βασίλη όλα αυτά τα "είναι γνωστά ότι έγιναν" εμένα προσωπικά δε μου λένε τίποτα αν δεν δω επίσημες ανακοινώσεις. Δυστυχώς στο internet κυκλοφορεί πολύ φήμη και είναι μέρος του παιχνιδιού όλη αυτή η κατάσταση.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Γνωστή εταιρία πλήρωνε φοιτητές για να μπαίνουν σε forum και να ρίχνουν λάσπη στα προιόντα των ανταγωνιστών, είναι γεγονός, έφαγε πρόστιμο εννοείται ότι θα το ξανακάνει!

Ποιος μου λέει εμένα ότι όλα αυτά που διαβάζαμε αλλού και αναπαράγαμε εδώ μέσα (με την αφέλεια που μας διακατέχει σαν λάτρεις των παιχνιδιών) δεν είναι άδειες κουβέντες από πληρωμένα παπαγαλάκια;

Γι' αυτό συνέχεια φωνάζω μην αναπαράγουμε φήμες και ζήτησα τις επίσημες ανακοινώσεις γιατί είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτά που διαβάζω στο internet :)

Ποιος σου λεει οτι εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε πληρωμενα παπαγαλακια :P χαχαχαχχαχα

Hellraiser είπε:
Ειτε δεν διαβαζεις τι γραφουμε ειτε επιλεγεις συνειδητα να λες οτι θελεις...ο Billy απο την αρχη ειπε οτι ηταν ΑΡΧΙΚΗ πολιτικη και των 2 εταιρειων για να μπορεις να χρησιμοποιεις τη κονσολα για να παιξεις καποιο παιχνιδι αυτη να ειναι ΜΟΝΙΜΑ συνδεδεμενη στο ιντερνετ.Οταν ειδαν τις αντιδρασεις απο το κοσμο και ειδαν οτι δεν τους παιρνει πρωτα η Sony και μετα και η Μικρομαλακη αλλαξανε τακτικη.
Το ολο θεμα ξεκινησε με αυτο που εγραψε ο Billy που παλι δεν καταλαβες...οτι σε ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παιχνιδι μετα απο καποιο patch δεν μπορεις πλεον να παιξεις παρα μονο αμα εισαι always on line!Και σχολιασε επισης πολυ σωστα την υπουλη κινηση των Sony και MS να αφησουν στη διακριτικη ευχερεια της καθε εταιρειας για το αν θα απαιτειται να υπαρχει μονιμη συνδεση στο ιντερνετ ή οχι.Ετσι και τον σκοπο τους πετυχαινουν αλλα και βγαζουν την ευθυνη απο πανω τους οτι και καλα δεν φταιμε εμεις αλλα το "κακο" software house.

Οσο για το Diablo προφανως εισαι ο μεγαλος αδερφος αφου γνωριζεις οτι εγω και ο Billy και γενικα ΟΛΟΙ οσοι γκρινιαζουμε για αυτη τη πολιτικη το αγορασαμε "αμασητο"...αλλα ας πουμε οτι ετσι εγινε.Γνωριζεις τι εγινε ειδικα τους πρωτους μηνες με τη κυκλοφορια του παιχνιδιου και ποσο πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟΝ ηταν να παιξεις;Και οχι δεν μιλαμε σε καποιο χωριο με κακη συνδεση αλλα στο κεντρο της Αθηνας!Συνεχη κρασαρισματα,loops με τον χαρακτηρα σου να εξαφανιζεται και να εμφανιζεται μετα απο καποια δευτερολεπτα για να μην πω για το επος να σε πεταει εξω ο σερβερ και να πρεπει να ξεκινας μια αποστολη απο την αρχη.

ko

Αμα τωρα ολα αυτα σου αρεσουν και δεν σε ενδιαφερει να καθιερωθουν σε ΟΛΑ τα παιχνιδια τοτε πραγματικα απορω...το gaming αμα δεν θες το multiplayer κομματι δεν χρειαζεται κανενα Ιντερνετ.Δεν με ενδιαφερει να κανω post την προοδο μου στο Φατσοβιβλιο,να κανω τουιτ-Αλαφουζος,πικ,ποκ,πινγκ-πονγκ και αλλες μπαρουφες.Το Always on line ειναι καλο ΜΟΝΟ για τα software houses γιατι ετσι νομιζουν οτι θα μειωσουν τη πειρατεια αλλα και γιατι ετσι νομιζουν οτι θα μπορουν να σου πουλησουν διαφορες μπαρουφες με τη μορφη DLC κτλ...

Εμπρος λοιπον στο δρομο των πανακριβων digital downloads χωρις κουτι και περιεχομενο,των day 1 DLC,των παιχνιδιων τυπου Forza 5 και GT6 που ειτε σου πουλανε μονο τη μηχανη γραφικων και μετα πρεπει να αγορασεις το περιεχομενο ειτε χρειαζονται day 1 patch 1 giga για να δουλευουν αξιοπρεπως και αμα εχεις λεφτα μπορεις να προχωρησεις πιο γρηγορα και να εχεις καλυτερα αυτοκινητα απο καποιον που παιζει κανονικα.
Kαταλαβαινεις γιατι διαφωνεις?

Συμφωνεις οτι οι nextgen κονσολες δεν απαιτουν always online?

Συμφωνεις οτι απο το 2001 θα μπορουσε καποιος publisher να κυκλοφορει always on line κονσολικα παιχνιδια?

Συμφωνεις οτι το online DRM ειναι απαραδεκτο ως τακτικη οταν ειναι αυτοσκοπος?

Συμφωνεις οτι οποιος publisher κυκλοφορει always online μονο για DRM λογους πρεπει να τρωει φουμο?

Συμφωνεις οτι παρολα αυτα, οι PC-αδες επεσαν με τα μουτρα στα DRM της Ubi, της Blizzard κτλ?

Αν ναι προς τι η επιθετικοτητα?

Τωρα οι αλλες παρολες για DLC που λες...ουτε τα ανεφερα πουθενα, ουτε τα εχω ψωνισει ποτε. Εσυ?

Shock είπε:
Για φαντάσου σήμερα έμαθα ότι γέρνω προς τη Sony μεριά. Μέχρι τώρα μου χρέωναν την Apple, βέβαια πριν έρθεις στο Retromaniax ο Wally μου χρέωνε τη Nintendo και ο Ηρακλής τη Microsoft :)
Βασίλη όλα αυτά τα "είναι γνωστά ότι έγιναν" εμένα προσωπικά δε μου λένε τίποτα αν δεν δω επίσημες ανακοινώσεις. Δυστυχώς στο internet κυκλοφορεί πολύ φήμη και είναι μέρος του παιχνιδιού όλη αυτή η κατάσταση.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Γνωστή εταιρία πλήρωνε φοιτητές για να μπαίνουν σε forum και να ρίχνουν λάσπη στα προιόντα των ανταγωνιστών, είναι γεγονός, έφαγε πρόστιμο εννοείται ότι θα το ξανακάνει!

Ποιος μου λέει εμένα ότι όλα αυτά που διαβάζαμε αλλού και αναπαράγαμε εδώ μέσα (με την αφέλεια που μας διακατέχει σαν λάτρεις των παιχνιδιών) δεν είναι άδειες κουβέντες από πληρωμένα παπαγαλάκια;

Γι' αυτό συνέχεια φωνάζω μην αναπαράγουμε φήμες και ζήτησα τις επίσημες ανακοινώσεις γιατί είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτά που διαβάζω στο internet :)
Αντωνη συμφωνω σαυτο για της φημες που λες γιαυτο οταν ειναι φημη κατι τουλαχιστων εγω το γραφω απο μπροστα οτι προκυται για φημη και οταν υπαρχει η πηγη για κατι εννοοιται οτι βαζουμε την πηγη που αναφερθηκε η διμοσιευθηκε το συγκεκριμενο πραγμα.Εδω ομως δεν ειναι θεμα πηγης γιατι το ξαναλεω οτι δεν νομιζω να μην τα θυμαται κανεις ολα αυτα που εγειναν πριν καποιους μηνες και πολλα απο αυτα τα συζητουσαμε εδω μεσα οταν υποθηκαν με καθε λεπτομερεια στην παρουσιαση της M$ με τα οποια συμφωνουσε και η sony ασχετα μετα αν το γυρισε το παραμυθι για τους γνωστους λογους και το κραξιμο που επεσε.Τελως παντων επειδη το θεμα μας ειναι το always online οτι ειχα να πω το ειπα το θεωρω απαραδεκτο αν αρχισουν και το βαζουν σε ολα τα παιχνιδια για ολους τους λογους που ανεφερα σε προηγουμενα post μου.
Μιας και με το θυμησες κατσε να παρω ενα τηλεφωνο στη NINTENDO γιατι σαν να αργησε ο μισθος μου αυτο τον μηνα χαχαχαχαχαχαχα :P

metalcandyman είπε:
Εδω ομως δεν ειναι θεμα πηγης γιατι το ξαναλεω οτι δεν νομιζω να μην τα θυμαται κανεις ολα αυτα που εγειναν πριν καποιους μηνες
Ποια; Δώσε μου κάτι να διαβάσω

metalcandyman είπε:
και πολλα απο αυτα τα συζητουσαμε εδω μεσα οταν υποθηκαν με καθε λεπτομερεια στην παρουσιαση της M$ με τα οποια συμφωνουσε και η sony ασχετα μετα αν το γυρισε το παραμυθι για τους γνωστους λογους και το κραξιμο που επεσε.Τελως παντων επειδη το θεμα μας ειναι το always online οτι ειχα να πω το ειπα το θεωρω απαραδεκτο αν αρχισουν και το βαζουν σε ολα τα παιχνιδια για ολους τους λογους που ανεφερα σε προηγουμενα post μου.
Τα ποια από ποιους; Ποιοι τα έλεγαν;

Βασίλη αυτά που θυμόμαστε όλοι είναι τα "κάποιος κάπου, κάποτε, είπε κάτι".

Είναι εύκολο να βρεις (Google?) αν η Sony έκανε κάποια τέτοια ανακοίνωση, το ότι ακόμα δεν έχεις έχεις βάλει όμως επιβεβαιώνει αυτό που είπα.

Γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε έτσι τα συμπεράσματα μας. Λέω τώρα....

metalcandyman είπε:
Μιας και με το θυμησες κατσε να παρω ενα τηλεφωνο στη NINTENDO γιατι σαν να αργησε ο μισθος μου αυτο τον μηνα χαχαχαχαχαχαχα :P
Πες τους να μας δώσουν και καμιά διαφήμιση να βάλουμε μήπως και βγάλουμε κάνα μήνα στο server :)

Ρε αντωνη δεν θα παιξουμε την κολωκυθια τωρα και ουτε με της λεξεις θα παιζουμε.Το ολο θεμα υπηρχε ως φημη και ως πληροφορια και ολο το ιντερνετ μιλουσε για τα μεταχειρισμενα και το always Online και απο πλευρας M$ αλλα και απο πλευρας sony απλα για χιλιοστη φορα θα το πω οτι ολα αυτα τα απεσυραν λογο του ντορου που ακολουθησε την παρουσιαση της M$.Ε φυσικα και δεν μπορω να το αποδειξω αυτο γιατι δεν περιμενε κανεις να βγαλει η sony ανακοινωση μετα και να πει οτι και αυτοι ηθελαν να το εφαρμοσουν αυτο αλλα λογο του κραξιματος και λογο των πιθανον κακων πωλησεων δεν το εκαναν.Τωρα αν εσυ δεν τα ξερεις ολα αυτα και πεφτεις απο τα συνεφα και ηθελες ανακοινωση για να τα επιβεβεωσεις και να τα πιστεψεις τοτε δεν εχω να πω κατι αλλο.

Εδω μεχρι και καμπανια εκαναν για τα μεταχειρισμενα και το always online και εβαλαν ενα σωρο διευθηνσεις απο ατομα,twitter κλπ απο sony,M$,EA,Ubisoft ωστε να κανει ο κοσμος τα παραπονα του για να μην ισχυσουν τελικα αυτα τα δυο.Τωρα αν εσυ θεωρεις οτι ποτε δεν υπηρξε αυτο απο πλευρας sony τοτε εγω σηκωνω τα χερια ψηλα και δεν εχω κατι αλλο να πω γιαυτο το θεμα.

http://www.holdtheline.com/threads/tell-sony-microsoft-what-you-think-of-used-games-and-always-online.5578/

Θεωρώ οτι το always online είναι κάτι που ζήτησαν τα μεγάλα software houses απο τις εταιρείες για να μπορέσουν να πολεμήσουν τη πειρατεία και όχι κάτι που έβαλαν οι ίδιοι γιατί έτσι γούσταραν. Και επειδή πάντα ένα μηχάνημα (λέγε με Amiga 1200 η Sega Dreamcast ένα παράδειγμα) εξαρτάται απο τα παιχνίδια που θα βγουν γιαυτό για να πετύχει, οι εταιρείες ΕΑ και τα λοιπά έχουν στο χέρι τις microsoft sony ή όποιο άλλο.

Κατα βάθος η πειρατεία βοηθάει εταιρείες μονοπωλιακές όπως microsoft sony να έχουν τον έλεγχο της αγοράς αφού ο καθένας λέει έλα μωρέ θα ρίξω επάνω τα πειρατικά windows που να μαθαίνεις linux τώρα για τέτοια είμαστε ή θα πάρω playstation που έχει ένα σωρό πειρατικά ενώ στο dreamcast δε βρίσκεις ούτε στη φυλακή παιχνίδι.

Πιστεύω ότι η αυξημένη πειρατεία (έβρισκες παιχνίδια στις λαϊκές στο πιο απίθανο χωριό της Ελλάδος) ήταν από τους βασικούς λόγους επικράτησης του Playstation 1 αντί του Sega Saturn και του n64.

Απο κει και πέρα οι κονσόλες δείχνουν να έχουν μπει σε μια περίοδο κρίσης ξαναζεσταμένα φαγητά κλπ ασφαλώς όμως και θα πουλήσουν πάλι εκατομμύρια γιατί είναι "in" και έχουν γίνει mainstream υλικό όπως τα κινητά και τις led τηλεοράσεις.

Wally είπε:
Kαταλαβαινεις γιατι διαφωνεις?Συμφωνεις οτι οι nextgen κονσολες δεν απαιτουν always online?

Συμφωνεις οτι απο το 2001 θα μπορουσε καποιος publisher να κυκλοφορει always on line κονσολικα παιχνιδια?

Συμφωνεις οτι το online DRM ειναι απαραδεκτο ως τακτικη οταν ειναι αυτοσκοπος?

Συμφωνεις οτι οποιος publisher κυκλοφορει always online μονο για DRM λογους πρεπει να τρωει φουμο?

Συμφωνεις οτι παρολα αυτα, οι PC-αδες επεσαν με τα μουτρα στα DRM της Ubi, της Blizzard κτλ?

Αν ναι προς τι η επιθετικοτητα?

Τωρα οι αλλες παρολες για DLC που λες...ουτε τα ανεφερα πουθενα, ουτε τα εχω ψωνισει ποτε. Εσυ?
Ενταξει ειναι προφανες οτι δεν μπορεις να καταλαβεις τι γραφω...τριτη φορα δεν τα ξαναγραφω.

Οσο για τις "παρολες" δεν εχουν σχεση με το θεμα αλλα με τη παθητικη σταση των gamers που τα δεχτηκαν ολα αυτα αδιαμαρτυρητα και τωρα ειναι γενικος κανονας σε ολα τα παιχνιδια....κατι σαν το always on που πηγαν να καθιερωσουν αμεσα και δεν τους βγηκε και τωρα πανε εμμεσα μεσω των game publishers.

Πίσω
Μπλουζα