Έγκλημα στο Ψυχικό (1981 ΥΕΝΕΔ)

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
922
Έγκλημα στο Ψυχικό (1981 ΥΕΝΕΔ)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Έγκλημα_στο_Ψυχικό

Μια παράξενη ιστορία σε ένα σίριαλ, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Νιρβάνα. Προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1981. Έκανε πρεμιέρα την Τρίτη, 9 το βράδυ, στις 6/1/1981 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 14/7/1981. Πρωταγωνιστές οι Γιώργος Κωνσταντίνου, Αντώνης Αντωνίου, Ιλιάς Λαμπρίδου, Τέτη Σχοινάκη, Νέλλη Γκίνη. Η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Φέρρη και το διασκευασμένο σενάριο του Βασίλη Μανουσάκη.

Προβολή συνημμένου 30242

Αντωνίου και Γκίνη στην φωτογραφία.

Επεισόδια

1ο (6/1/1981)

3ο Στο 3ο επεισόδιο, που προβλήθηκε στις 20/1/1981, ο Μολοχάνθης φορτώθηκε το έγκλημα.

6ο (17/2/1981) Ο Μολοχάνθης συλλαμβάνεται τυχαία.

Τελευταίο επεισόδιο: 14/7/1981.

Μερικές πληροφορίες από τον ιστότοπο του "Βήματος" για το μυθιστόρημα:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο stakovie που άνοιξες τόπικ γι'αυτό το σήριαλ !!! Για το οποίο, δυστυχώς, δεν θυμάμαι παρά ελάχιστα ... Θα ήθελα πολύ να θυμάμαι κάποια σκηνή να διηγηθώ ...

Από τις συγκεχυμένες αναμνήσεις που έχω από την τόοοτε ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας, μπορώ να επισημάνω τα εξής :

- Γιώργος Κωνσταντίνου : Ο πλέον κατάλληλος για να αποδώσει τον κεντρικό ήρωα του σήριαλ !!! Όποτε φέρνω στο μυαλό μου την παρουσία του σε αυτό [έστω, όπως τη θυμάμαι αμυδρά], ενισχύεται η άποψή μου γι' αυτόν, που δεν είναι άλλη από την εξής : Το παίξιμο, η ηθοποιία αυτουνού του ανθρώπου ..... 100 χρόνια μπροστά !!! Έχει ένα κωμικό στιλ τελείως δικό του, 100% προσωπικό που δεν θυμίζει κανέναν άλλον !!! Πώς, για παράδειγμα, στο χώρο της ροκ μουσικής ακούς ένα τραγούδι των Doors και λες : "αυτό δεν κατατάσσεται πουθενά, σε κανένα "παρακλάδι" της ροκ μουσικής, είναι doors και τίποτε άλλο" .... κάπως έτσι και το κωμικό ύφος του Γιώργου Κωνσταντίνου : Τον βλέπεις και λες "αυτό είναι Κωνσταντίνου και τίποτε άλλο, δεν μιμείται κανέναν δεν μπορεί να τον μιμηθεί κανένας" [προσοχή : αυτά είναι καθαρά προσωπικές / υποκειμενικές απόψεις !!! Διότι ξέρω πολλούς που τον Γιώργο Κωνσταντίνου δεν τον αντέχουν με τίποτα !!! ] !!!

Όλα τα παραπάνω τα έβλεπες ξεκάθαρα στο 'Έγκλημα στο Ψυχικό" : Ένας Κωνσταντίνου απολαυστικός, που, όποτε τον έβλεπα ως 9 - 10χρονο παιδάκι, ξεκαρδιζόμουν στο γέλιο !!! Κι αυτό, παρόλο που η ιστορία του σήριαλ ... κάθε άλλο παρά κωμική ήταν !!! Όμως, ο Κωνσταντίνου την είχε φέρει "στα μέτρα του" με αποτέλεσμα .... να μάς κάνει να περνάμε πολύ - πολύ ευχάριστα μπροστά "στο γυαλί" !!! Η μόνη σκηνή που μου έχει μείνει είναι όταν ο Κωνσταντίνου μπήκε στη φυλακή και .... έκανε μια πρώτη γνωριμία με τους υπόλοιπους κακοποιούς, με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο κελλί !!! Η αμηχανία του που βρέθηκε δίπλα σε ανθρώπους τελείως διαφορετικούς, με τους οποίους ουδέποτε είχε συναναστραφεί, έβγαζε πολύ γέλιο ....

- Η μουσική της εισαγωγής του σήριαλ : Καταπληκτική !!! Αυτήν την έχω συγκρατήσει !!! Επρόκειτο για μουσική τζαζ με πολλά πνευστά [τρομπέτες, τρομπόνια κλπ], σαν κι αυτήν που ακούμε από τις ορχήστρες της Νέας Ορλεάνης !!! Ό,τι έπρεπε για να μας βάλει "στο κλίμα" της ιστορίας, αφήνοντάς μας να κάνουμε συνειρμούς με παλιές αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες [με τη διαφορά ότι μετά από αυτή τη μουσική, αντί π.χ. για τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ εμφανιζόταν ... ένας "δικός μας" ηθοποιός, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τους εξ Αμερικής συναδέλφους του] !!! Δεν γνωρίζω ποιος είχε γράψει αυτήν την καταπληκτική μουσική .....
 
βασιλης μανουσακης[1933-1998]γιωργος κωνσταντινου στο σηριαλ ηθελε δημοσιοτητα και συμφωνησε με τον φιλο του[αντωνιου]να αφησει εξεπιτηδες να συλληφθει για καποιο εγκλημα και οφιλος του να εμφανιστει για να υποστηριξη το αλλοθι του.αυτος το εσκασε με μια γαλλιδα,και ο αλλος απο συμπτωση επειδη συνεληφθη ο πραγματικος δολοφονος αφεθηκε ελευθερος.χαρακτηρες του σηριαλ καποιος μπαλαουρας που εκανε τον παλλικαρα στη φυλακη.και καποιος που πηγε στην αστυνομια να δηλωσει οτι δεν εχει συγγενειακη σχεση με τον δραστη νικο μολοχανθη επειδη αυτος ονομαζονταν βρασιδας χαμομηλης.
 
Πολύ μπροστά η υπόθεση του Νιρβάνα για ελληνικό αστυνομικό βιβλίο της εποχής του . Απορώ πως δεν είχε γίνει ταινία τότε στα 50ς ή 60ς.
 
Υποθετω δεν υπαρχει στο Αρχειο της ΕΡΤ, ε?
 
Υποθετω δεν υπαρχει στο Αρχειο της ΕΡΤ, ε?
Η σειρά μάλλον όχι . Το άκουσα όμως χθες σε θέατρο στο ραδιόφωνο. Μου άρεσε γιατί πέρα από μυστήριο έχει και δόση χιούμορ.
 
Πίσω
Μπλουζα