Έκτακτη Είδηση: Ο Perifractic αγόρασε την Commodore και γίνεται ο νέος της CEO!

weekly Commodore shipping update

Τελευταία επεξεργασία:
Έψαξα και βρήκα ένα βίντεο που μια Ιταλίδα κάνει ξενάγηση στην ιταλική Κομμοντορ. Επειδή ήταν στα ιταλικά έκανε η τύπισσα μετάφραση με ΑΙ στο συγκεκριμένο βίντεο και έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει στα αγγλικά.

Κάνει ξενάγηση και μιλάει με τους εργαζόμενους και δείχνει λίγο απο το software house απο όπου δημιουργεί παιχνίδια και εφαρμογές.

Στο τέλος μιλάει και με τον CEO ο οποίος λέει ξεκάθαρα την γνώμη του για το μέλλον και τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία του.

Να επισημάνω ότι οι Ιταλοί έχουν κατοχυρώσει 4 ακόμα trademarks εκτός απο αυτά που υπάρχει διαμάχη με τους Αμερικανούς και αυτό για το σκοπό να δημιουργούν νέες εφαρμογές και προφανώς νέα μηχανήματα pc.

Το βίντεο δείχνει την C= Sinapsy και μετά τα άλλα 3 ας πούμε departments που ονομάζονται: C= Engineering , C= Academy και C= Digital. (Διαβάστε Περισσότερα εδώ)

Βλέπω στην ιστοσελίδα τους ότι έχουν ξαναφτιάξει remake μάλλον το New Zealand Story.

nzs-new.gif

Έχουν βγάλει και άλλα παιχνίδια. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα νέα τους.

Τώρα τουλάχιστον έχουμε και μια εικόνα για τους Ιταλούς κομοντοραδες γιατί μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάτι για αυτούς.

Τελευταία επεξεργασία:
Να επισημάνω ότι οι Ιταλοί έχουν κατοχυρώσει 4 ακόμα trademarks εκτός απο αυτά που υπάρχει διαμάχη με τους Αμερικανούς και αυτό για το σκοπό να δημιουργούν νέες εφαρμογές και προφανώς νέα μηχανήματα pc.

κάνω κέφι να βλέπω εταιρείες σε διαμάχες... ειδικά με τα retro-copyrights

>νέα μηχανήματα pc

απο far east έχει οτι θές λες και τους νοιάζει τι θα βάλεις logo.. amiga, spectrum ακόμα και .. d|i|g|i|t|a|l|

κρίμα στα παιδιά εκεί που δουλεύουν (όποιοι από εκείνους δεν τους έβαλαν να παριστάνουν τους 'υπαλλήλους') με σαβούρες
μηχανήματα (εκτός αν τα έβγαλαν για το video και μετα πάλι στην αποθήκη)

1765724490409.png

"ωραίο" chinTablet έχουν.. μου αρέσει το τελευταίο 'icon' , σημαίνει με το που το αγοράζεις - βουρ στα σκουπίδια...

1765723000279.png

roman empire commodore... cowboys (american commodore) vs roman empire (italian commodore) show

καλά που έχει τέτοια video (αυτουνού και του περι) και γελάμε...

bonus το βανάκι "mirrormedia art"... ρε σεις γυρίζουν και ταινίες τύπου salieri ;

Θα γινει μεγαλο σοου προβλεπω. Το ολο σκηνικο ναι μεν λες οκ μπορω και με emulator ομως το πακετο που προσφερει ο περιχαρος εχει αξια, ειναι πιο κοντα σαν να χρησιμοποιεις ενα κανονικo c64. Δεν γνωριζω αν βγαζει και σημα 240p να το ριξει καποιος σε ενα 1084S η σε TV. Νομιζω κατι νεα A1200GS παρομοια φαση εχουν composite.

Δεν γνωριζω αν βγαζει και σημα 240p να το ριξει καποιος σε ενα 1084S η σε TV.
Στον τομεα αναλογικο video εχει ακριβως την ιδια λειτουργικοτητα με εναν Commodore 64, δηλ. μπορει να βγαλει composite και s-video.

Νομιζω κατι νεα A1200GS παρομοια φαση εχουν composite.
Εχει hardware υποστηριξη, αλλα απ' οσο ξερω μεχρι στιγμης δεν υποστηριζεται απο το software (και ουτε εχουν ανακοινωθει σιγουρα πλανα για το ποτε και αν θα αλλαξει αυτο).

Αν μπορεί να συνδεθεί με tv όπως ένας c64 τότε είναι καλή αγορά θεωρώ. Δεν είμαι αρνητικός σε FPGA καλοστημένα που προσφέρουν κάτι πολύ κοντά στην ορίτζιναλ εμπειρία με ανέσεις του σήμερα πχ γρήγορο load

Καλησπέρα! (βρε καιρό είχα να μπω εδώ μέσα)

Σήμερα υπέκυψα (επιτέλους; ) και έβαλα κι εγώ την παραγγελία. Κλασσικός μπεζ, τα διάφανα δεν μου κάθονται καλά. Παραγγελία #25298. Προβλέπω να μου έρχεται προς το Πάσχα.

Δεν είχα ποτέ C64, αλλά πάντα μου άρεσε σαν μηχάνημα.

Σήμερα κατάφερα να πάω στο ταχυδρομείο να παραλάβω το πακέτο, ήταν όντως από την Commodore, αλλά όχι ο Commodore 64 Ultimate ( παραγγέλθηκε τον Aύγουστο ) αλλά το C64U Userport adapter που έγινε η παραγγλία τον Οκτώβριο.

Αυτό το adapter δηλαδή σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις παλιά modem (υποθέτω εκείνα τα παλιά modem 56k που έκαναν θόρυβο) για σύνδεση με BBS;;

Σου δινει την δυνατοτητα να συνδεσεις οποιοδηποτε περιφερειακο χρησιμοποιουσε το userport. Δεν ειναι απαραιτητα για modem/τηλεπικοινωνιες. Υπηρχαν και printer port adapters, joystick adapters (για 4 παικτες), eprom programmers, και 1002 αλλα πραγματα.

Εξαλλου δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις ενα συγκεκριμενο port για καποιες δουλειες. Πχ το RR-Net Mk3 χρησιμοποιουσε το cartridge port, παρολο που ειναι συσκευη τηλεπικοινωνιων.

Πίσω
Μπλουζα