Ένας ήρωας με παντούφλες (τοποθεσία)

geobal

RetroN00b
Joined
8 Αύγ 2011
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Γνωριζει κανείς ποια είναι η πλατεία η οποια εμφανίζεται στα εξωτερικά πλάνα της ταινίας;
 
geobal είπε:
Γνωριζει κανείς ποια είναι η πλατεία η οποια εμφανίζεται στα εξωτερικά πλάνα της ταινίας;
με αναζητηση που εκανα στο γουγλη λεει οτι Βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.
 
Μπραβο ! Που το βρηκες ρε τσακαλι ???

Εγω κανοντας ενα μινι search (επειδη προκειται για ιδιαιτερα αγαπημενη μου ταινια), το μονο που βρηκα ειναι οτι επαιζε η φιλαρμονικη Αθηνων και οτι επαιξαν ~1500 κομπαρσοι etc .
 
..οσο και αν τα τελευταια χρονια οι κρατουντες καταβαλουν αοκνες προσπαθειες για το αντιθετο,η εν λογω περιοχη και ευρυτερα η Κυψελη,τουλαχιστον διοικητικα, ανηκει ακομα στην Ελλαδα και οχι στην Υποσαχαρια Αφρικη..

Ως εκ τουτου,το νηματιο δεν ανηκει στην ενοτητα του Ξενου Σινεμα..
 
Nemo είπε:
Μπραβο ! Που το βρηκες ρε τσακαλι ???Εγω κανοντας ενα μινι search (επειδη προκειται για ιδιαιτερα αγαπημενη μου ταινια), το μονο που βρηκα ειναι οτι επαιζε η φιλαρμονικη Αθηνων και οτι επαιξαν ~1500 κομπαρσοι etc .
η αληθεια ειναι οτι εκει που το βρηκα εχει σχεση με την τοποθεσια ενος εστιατοριου,αλλα εγινε και αναφορα στο οτι εκει γυριστηκε η συγκεκριμενη ταινια http://www.catisart.gr/index.php/taste-therapy/332-2011-02-06-03-11-47.html
 
Πολλή χρήσιμη και για μένα αυτή η πληροφορία!Πάντα ήθελα να μάθω ποια είναι η συγκεκριμμένη πλατεία!Πάντα όταν βλέπω αυτή την ταινία μελαγχολώ γιατί σκέφτομαι ότι είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ κινηματογραφική εμφάνιση του ΜΕΓΑΛΟΥ μας κωμικού!
 
Ένας ήρως με παντούφλες. Υπάρχει στα Πατήσια μια μικρή πλατεία στην οποία έγιναν κάποια γυρίσματα από την ταινία και λέγεται πλατεία Αγ. Παρασκευής.
 
krios είπε:
Ένας ήρως με παντούφλες. Υπάρχει στα Πατήσια μια μικρή πλατεία στην οποία έγιναν κάποια γυρίσματα από την ταινία και λέγεται πλατεία Αγ. Παρασκευής.
...και νομίζω ότι η πλατεία με το άγαλμα του έφιππου στρατηγού, που επίσης φαίνεται στην ταινία αυτή, είναι η πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στην παλιότερη μορφή της.
 
panp είπε:
...και νομίζω ότι η πλατεία με το άγαλμα του έφιππου στρατηγού, που επίσης φαίνεται στην ταινία αυτή, είναι η πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στην παλιότερη μορφή της.
Αγαπητέ Panp, αυτό αποκλείεται. Οι λεωφόροι που περνούσαν μέσα από την πλατεία Δαβάκη, υφίσταντο πολλά χρόνια πριν το γύρισμα της ταινίας.

Σε κάποιο βιβλίο, είχα δει φωτογραφία της πλατείας στις αρχές του 20ου αιώνος με τους δρόμους να την διασχίζουν.
 
Ίσως έχεις δίκιο. Πάντως στην πλατεία με το άγαλμα φαίνεται από πίσω ένας αρκετά φαρδύς δρόμος, που είναι λίγο δύσκολο να είναι η Καραβία στα Πατήσια.

Μετά τη μεταφορά του post, διάβασα ότι πρόκειται για τη - γνωστή και από άλλες ταινίες - πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Και πάλι κάτι δε μου κολλάει με τα κυπαρίσσια, το φαρδύ δρόμο και την "ανοιχτωσιά" πίσω από το άγαλμα,

Προβολή συνημμένου 59990

και γι αυτό θεωρούσα ότι ήταν η Πλατεία Δαβάκη, όταν το άγαλμα βρισκόταν προς το "πίσω" μέρος (εκεί που είναι ο ΑΒ). Αλλά αφού έχει επιβεβαιωθεί ας συμφωνήσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετακίνησα τα μηνύματα που αφορούν τη συγκεκριμένη ταινία για να είναι μαζεμένες οι πληροφορίες (επιβεβαιωμένες ή όχι) ;)
 
Έχω υπογραμμίσει τη λέξη κάποια γυρίσματα. Για να είμαι πιο ακριβής το σπίτι που καθότανε στην ταινία ο Λογοθετίδης ήταν πάνω στην πλατεία και έχει γκρεμιστεί. Και το ξέρω επειδή συγγενικό μου πρόσωπο ήταν μέσα στη ''μαρίδα'' (τα πιτσιρίκια) που παρακολουθούσε τα γυρίσματα αυτά :)
 
Έκανα ένα update στο προηγούμενο post μου βάζοντας ένα πλάνο από την ταινία. Εκεί, πρώτον η πλατεία φαίνεται μακρόστενη και όχι στρογγυλή, φαίνεται ένας μεγάλος δρόμος από πίσω, και στο βάθος μια "ερημιά" με κάτι κυπαρίσσια. Για Κυψέλη, δύσκολο... Ο Δαβάκης αποκλείστηκε γιατί το άγαλμά του δεν είναι έφιππο, όπως νόμιζα.

Επίσης θέλω να πώ ότι το άγαλμα (αν πάντα είναι αληθινό) μοιάζει πολύ με αυτό του στρατηγού Παπάγου, που βρίσκεται στην πλατεία απέναντι από το ΥΠΕΘΑ.

Η περιοχή που φαίνεται από πίσω επίσης μου "κάνει" για το δρόμο που μπαίνει προς του Παπάγου, αφού αφενός είναι πιο στενός από τη Μεσογείων και από την άλλη, η όλη "ερημιά" δικαιολογείται από τους συνορεύοντες νοσοκομειακούς χώρους. Το μόνο που πρέπει να έχει γίνει είναι να έχει αλλάξει θέση το άγαλμα στο χώρο αυτό, δηλαδή να ήταν κάπου εκεί γύρω, την εποχή της ταινίας (γιατί σήμερα στην "πλάτη" του είναι η Μεσογείων. Μήπως, ας πούμε, ήταν κάπου παραπάνω, κοντά στην Αγία Σκέπη, που πάλι υπάρχει πλατεία; Κάποιος παλιός κάτοικος Παπάγου θα μπορούσε να βοηθήσει στο αν η εξιχνίασή μου είναι σε σωστό δρόμο;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον ΜΗΝ ψαχνετε να βρειτε σε ποια πλατεια βρισκεται το αγαλμα διοτι αν παρατηρησετε στους τιτλους λεει:

"Το αγαλμα φιλοτεχνηθη απο τον γλυπτη Ταδε"

Αρα δεν ειναι υπαρκτο σε καποια πλατεια αλλα φτιαχτηκε ειδικα για την ταινια

Επισης: Στο 38ο λεπτο διακρινεται στο βαθος πισω απο τον Λογοθετιδη που διασχιζει την πλατεια μια εκκλησια που μαλλον ειναι του Αγιου Γεωργιου Κυψελης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλαδή (κοίτα κόλλημα που φάγαμε, τώρα), έστω και με ψεύτικο το άγαλμα, η πλατεία όπου το έστησαν, όπως φαίνεται στη δική μου φωτογραφία, είναι του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης; Κάτι δε μου κάνει, γιατί η πλατεία όπως προείπα, δε μοιάζει για στρογγυλή...

(πράγματι το άγαλμα τελικά δεν ήταν του Παπάγου, γιατί έχει μια μικρή διαφορά στο λυγισμένο δεξιό πόδι, αν προσέξετε...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι η πλατεία Αγ.Γεωργίου ούτε ο ναός είναι ο αντίστοιχος.

Το ΄58 η κυψέλη είχε ήδη δομηθεί με πολυόροφα και με ρυμοτομικό που προέβλεπε κυκλική διαμόρφωση πλατείας. Το ρυμοτομικό της ταινίας δεν ανταποκρίνεται στο αντίστοιχο της περιοχής και δεν διακρίνεται καμία από τις βασικές οδούς Επτανήσου-Ιθάκης-Υδρας που ήταν ήδη χισμένες με πολυόροφα εκείνη την εποχή.

Στην ταινία διακρίνονται η τετράγωνη διαμόρφωση της πλατείας και η χαμηλή δόμηση ενώ υπάρχει και ένας ανοιχτός αδόμητος χώρος ο οποίος το ΄58 στην κυψέλη δεν υπήρχε.
 
Η ταινία είναι εξαιρετική και πως να μην είναι όταν για να γίνει μια ταινία τότε, έπρεπε να έχει επιτυχία προηγουμένως το αντίστοιχο θεατρικό.

Και φυσικά αυτά που διαδραματίζονται δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Προμήθειες, Ιδιαίτεροι, Υπουργοί κλπ κλπ.

Αθάνατη Ελλαδάρα !!!!
 
εχω ακουσει οτι η πλατεια της ταινιας ηταν στα πατησια,νομιζω εκει που ειναι σημερα η πλατεια των κατω πατησιων,πανω απο το σταθμο

μην ξεχναμε οτι ο βασιλης λογοθετιδης ηταν πατησιωτης,εκεινη την εποχη φυσικα δεν υπηρχαν manager-locations και οι χωροι βρισκοταν με προτασεις των ηθοποιων,σκηνοθετη,παραγωγου κλτ

το αγαλμα δεν υπηρχε σε καμια πλατεια,δημιουργηθηκε ειδικα για την ταινια
 
Πίσω
Μπλουζα