Ένα δάκρυ για την ΑΕΚ

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
Καθώς η ομάδα μου ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη Β' Εθνική, θυμήθηκα ένα άρθρο μου που δημοσιεύτηκε πέρυσι σε ένα μπασκετικό blog. Το είχα γράψει με αφορμή τον υποβιβασμό στην Α2 και αποτελεί ουσιαστικά μια αναδρομή στην ιστορία της ΑΕΚ από καταβολής Α1. Όποιος ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά, θα το βρει εδώ.

Ακολουθεί ίσως σύντομα και το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό :icon_cry:
 
Κριμα για την ΑΕΚ αλλα ας προσεχαν γιατι οι ...... πληρωνονται.Τοσα χρονια ολα τα λαμογια κατεστρεψαν την ομαδα και αυτο κανουν και στην ποδοσφαιρικη ΑΕΚ.Η ΠΑΟΚΑΡΑ παντως φετος εχει χτισει μια παρα πολυ ομαδα στο μπασκετ και με το προγραμμα που εχει στο κυπελο σε συνδιασμο που πρωτη φορα συναντιουνται παναθηναικος-ολυμπιακος ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να παμε στον τελικο.Αιντε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ τρελανε μας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έβαλα "thanks" στο τόπικ σου παρόλο που δεν είμαι ΑΕΚτζής .... Όμως ... βλέποντας αυτήν την ιστορική ομάδα, που είναι ταυτισμένη με την προσφυγιά, με την "πέρα από το ποτάμι Δυτική Αθήνα" κλπ, να έχει καταντήσει έτσι .... δεν γίνεται να μη στεναχωριέμαι !!!

Εκεί στα μισά των 80ς, η ΑΕΚ με τη σούπερ - επιθετική τριπλέτα Σάντμπεργκ - Μαύρος - Εστερχάζι .... Αλλά και πιο πριν, στις αρχλες των 80ς ... Σύγκρινε παίκτες ... "μικρομεσαίας εμβέλειας" που είχε τότε η ΑΕΚ, όπως π.χ. ο Παραπραστανίτης, ο Λέτσας, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος κλπ με τους σημερινούς .... καμία σχέση, ακόμη κι αυτοί ήτανε παίχτες που - με βάση τα κυβικά τους - είχανε προσωπικότητα και "μάτωναν" τη φανέλα !!!

Κι εκείνο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ... πολύ ωραίο 80ς συνοικιακό γήπεδο !!! Ποιοι είχανε τη .... σοφή ιδέα να το γκρεμίσουνε ??? Τι να πεις ...

Αν μού λέγανε "τι θα ήθελες να κρατήσεις από την ΑΕΚ" ξέρεις τι θα απαντούσα ??? Εκείνο το ματς του 1982 ΑΕΚ - Κολωνία 3 - 3 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ !!! Από τα ωραιότερα ματς που έχω δει στη ζωή μου, μιλάμε για πολύ ... χορταστική μπάλα !!! Και ... τραγική ειρωνία ... εκείνο το ματς είναι σαν να μην έγινε ποτέ !!! Κάτι είχε συμβεί με τους προβολείς και η ΟΥΕΦΑ ... το ακύρωσε το ματς και διέταξε την επανάληψή του !!! Σε μένα, όμως, αυτό το εξαίσιο ματς θα μείνει αλησμόνητο !!!

Όσο για το "σήμερα" της ΑΕΚ .... εκεί που καθόμουν στο καφενείο του Φιλοτίου στη Νάξο, το πρωί μετά το ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0 -1 , είδα έναν πιτσιρίκο να περνά από μπροστά μου κρατωντας την αθλητική εφημερίδα της ΑΕΚ !!! Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου πολύ μου άρεσε : ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ !!! Έτσι είναι .... την ομάδα μας την αγαπάμε όχι μόνο στις νίκες και στις χαρές, αλλά, κυρίως, στις πίκρες, στις ήττες και στα στραπάτσα !!! Και κυρίως ... εσείς οι ΑΕΚτζήδες ΜΗΝ τα βάζετε με τα νέα παιδιά που συγκροτούν τη νέα ΑΕΚ !!! Ο Κουρέλλας [!!!], ο Αρκούδας και άλλα ονόματα που μου διαφεύγουν ... τόσο μπορούν, τόσο παίζουν !!! Η ΑΕΚ, στην κατάσταση που είναι, αυτούς τους παίχτες μπορεί να έχει .... Στηρίξτε τους και αγκαλιάστε τους .... κι ας οδεύουν απ' τη μια ήττα στην άλλη ....

ΠΡΟΣΕΧΩΣ : Εδώ στο retromaniax βλέπω να ανοίγουν τόπικς "Ένα δάκρυ για τον Παναθηναϊκό", "Ένα δάκρυ για τον Άρη", "'Ενα δάκρυ για τον ΠΑΟΚ" .... Αααχ, κατακαημένες ομάδες, πώς σάς καταντήσανε ... Τουλάχιστον εμείς "οι εκδρομείς των 80ς" τις προλάβαμε όταν ήταν "εύρωστες" και είχαν να προσφέρουν ΄πράγματα .... Απ' όλες έχουμε να θυμόμαστε όμορφα πράγματα [τόσο απ' το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και από ευρωπαϊκές επιτυχίες] .... Δυστυχώς με τις αναμνήσεις θα μείνουμε .... :( :(

Ωωωωπς .... τώρα αντιλήφθηκα ότι ο alkis μιλαει για την "μπασκετική ΑΕΚ" !!! Οπότε ... όταν ο συμφορουμίτης ανοίξει παρόμοιο τόπικ για την "ποδοσφαιρική ΑΕΚ", θα παρακαλούσα τους admins να μεταφέρουν εκεί το ποστ μου ... Σόρρι ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια παράκληση να μείνουμε στο θέμα του Άλκη και να μην αρχίσουμε τα οπαδικά / ομαδικά, γιατί είναι κρίμα να μπει λουκετάκι στο θέμα... ;)
 
Ρε Μαριανα δεν ειπε κανενας κατι οπαδικο απλα κουβεντα κανουμε.Εξαλου αμφιβαλω αν σε ολο το Retromaniax ημαστε παραπανω απο 10 οι σκληροπυρηνικοι και φανατικοι οπαδοι με ολη την σημασια των λεξεων καποιας ομαδας.Δεν μιλαω για φιλαθλους γιατι ο καθενας υποστηριζει καποια ομαδα αλλα μιλαω καθαρα για οπαδους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Ρε Μαριανα δεν ειπε κανενας κατι οπαδικο απλα κουβεντα κανουμε.Εξαλου αμφιβαλω αν σε ολο το Retromaniax ημαστε παραπανω απο 10 οι σκληροπυρηνικοι και φανατικοι οπαδοι με ολη την σημασια των λεξεων καποιας ομαδας.Δεν μιλαω για φιλαθλους γιατι ο καθενας υποστηριζει καποια ομαδα αλλα μιλαω καθαρα για οπαδους.
Βασίλη μου,

Καταρχάς, ό,τι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις πμ.

Κατά δεύτερον, όταν ξεκινάς με τα "Αιντε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ τρελανε μας.", είναι σα να ανάβεις μια σπίθα.

 


Επειδή δε θέλω να το δω μπουρλότο το θεματάκι, έκανα μια παράκληση. Όχι ονομαστικά σε σένα, αλλά γενικά.


 


Σε παρακαλώ, άλλη φορά μέσω πμ.


 


Τα οφφτόπικς θα διαγραφούν.
 
Rinus το άρθρο μιλάει για την μπασκετική ΑΕΚ. :)

EDIT: Τώρα είδα ότι το πρόσεξες στο τέλος του post!
 
Κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το σπάσιμο της πρωτοκαθεδρίας του Παναθηναϊκού που αναφέρεται στο άρθρο παραπομπής, το 2002, συντελέστηκε με το "γύρισμα" - απόλυτο "come back" της σειράς των τελικών από 0-2 υπέρ του Ολυμπιακού σε 3-2, με το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου, κάτι που νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει στα play-off από τότε...Ήταν μόλις 10 χρόνια πριν...L

Λίγα χρόνια πιο πριν (κι αυτό το γράφω για να γελάσουμε), την εποχή που πρωτοήρθε ο ΕΝΑΣ ξένος στην πεντάδα, νομίζω δεύτερος κατά σειρά μετά τον Ντάνι Βρέινς ήταν κάποιος Τόμας Τζόρνταν. Ο Παταβούκας λοιπόν όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή,είχε πει :

"Ε, Τζόρνταν είναι, δε μπορεί, θα είναι καλός !"

Και του είχαν γράψει στο "Τρίποντο" : "Πολύ ωραία, συνεχίστε τώρα για τον Κώστα Γκάλη και το Θανάση Γιαννάκη !"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...κανονικα θα επρεπε να σε δικασουμε οι Ενωσιτες γιατι θυμιζεις "οικεια κακα"

τυγχανω λιγο(..)μεγαλυτερος και θα παω λιγο πιο πισω το θεμα..

στις αρχες των 70ς μαθαινα οτι στο μπασκετ υπαρχει μια ομαδα που καταφερε αυτο που δεν ειχαν καταφερει

αυτοι που πηγαν στο "γουεμπλευ"...

οταν συνεβει αυτο ,ημουν..βρεφος.

στη γειτονια,ηταν ενα παλικαρι που επαιζε φοβερο μπασκετ.

του ειχαν κολησει το παρατσουκλι.."Τροντζος"..φροντισα να μαθω γιατι.

αργοτερα,σ ενα μοναχικο ,παιδικο ραδιοφωνικο"ξενυχτι" στα μουλωχτα,αναμεσα σε παρασιτα και ροκ μουσικη,ακουω τη γνωριμη φωνη του Β.Γεωργιου να μεταδιδει τα τελευταια λεπτα εκεινου του τελικου ΑΕΚ -Σλαβια Πραγας 89-82..

μου σηκωθηκε η τριχα..Αμερικανος ,Τροντζος,Ζουπας,Βασιλειαδης και ολοι αυτοι που φανταζαν ημιθεοι στην παιδικη φαντασια μου..Αυτος ο ερασιτεχνης εκεινο το βραδυ μου δωσε τετοια χαρα, οση σχεδον και Νικος Χρηστιδης μερικους μηνες μετα ..

Στη σκια της ποδοσφαιρικης ΑΕΚ που μεσουρανησε στα τελη των 70ς,υπηρχε η "Βασιλισσα"..Ο Γκουμας,ο Γιανουζακος(μεγαλος πρωην Ηρακλειδευς)ο Μηνας ο Γκεκος με την ..αφανα του,ο Γιωργος ο Τροντζος που επανηλθε για μια σαιζον να βοηθησει και...ο Κυριακος Ραμπιδης!που ερχομενος απο την αμερικη,απο το αεροδρομιο του ελληνικου πηγε στο Σπορτιγκ(αν θυμαμαι καλα)και πηρε το παιχνιδι μονος του,εχοντας και πυρετο!οπως τουλαχιστον λεει ο μυθος..στο τελος της σαιζον μας χαρισε και ενα κυπελο πριν φυγει για τους Λαιηκερς..

αργοτερα στα μεσα περιπου της δεκαετιας του 80 ενα βημα πριν τον υποβιβασμο..η παραμονη κριθηκε σε μπαραζ αν δε κανω λαθος με τον Ηλυσιακο..Στο μεταξυ ενα γιοφυρι της Αρτας ειχε αρχισει να ορθωνεται στη Φιλαδελφεια..Το παλατι της Βασιλισσας,πισω απο την Θυρα 21..περιπου μια δεκαετια εκανε να χτιστει..Ποσα κυριακατικα μεσημερια ειχα περασει εκει μεσα στο γιαπι ,στα τσιμεντα του μετεπειτα "Γ.Μοσχος" κανοντας ονειρα και προσπαθωντας να φανταστω ποσο ωραιο θα ειναι οταν τελειωσει..

Λιγο παρακατω παιρνει τη σκυταλη των αναμνησεων ο Αλκης..

ΥΓ.προσωπικη καθαρα αποψη μου ειναι και δεν θα ανοιξω διαλογο με συνενωσιτες..το σημερινο καταντημα της μπασκετικης ΑΕΚ εχει ονομα,επωνυμο και..μουσι.
 
Πω πω, τι μου θύμισες ! Ο Κέρκ Ράμπις, ή "Ραμπίδης" ! Ο μόνος παίχτης που έπαιξε με...γυαλιά (και μάλιστα "old fashionned") στην Α1 !

Kι εκείνο το απίστευτο καλάθι του Γκέκου σε ένα "ΑΕΚ-Άρης" που μεταδιδόταν ζωντανά στην ΕΡΤ ένα Σάββατο μεσημέρι, κι έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ απέναντι στον τότε πανίσχυρο Άρη !

Και ο Λανές ! Και ο Κατσικάρης με την απίστευτη "γκαφα" του σ' εκέινο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ! Και πόσα και πόσα...
 
Από χθες το βράδι, ένα (ακόμη) δάκρυ κύλησε στα μάτια μας για την ΑΕΚ... Και όσο θα περνούν οι μέρες η πίκρα θα γίνεται πιο οδυνηρή...

Κρίμα... τα χειρότερα έρχονται...
 
Για να παρηγορήσω και να χτυπήσω φιλικά στην πλάτη εσένα VAGBHTH και όλους τους λοιπούς αγνούς / έντιμους φιλάθλους της ΑΕΚ [που φυσικά δεν έχετε καμία σχέση με αυτούς που έκαναν όλα αυτα που είδαμε χθες μετα το 0-1 με τον Πανθρακικό και "φρίξαμε" ... με αυτούς που δεν την πονάνε την ομάδα και δεν θέλουν το καλό της] ... ας μού επιτρέψεις να σού [σας] αφίερωσω ένα βιντεάκι "απ΄τα παλιά" ... γεμάτο με πολύ όμορφες αναμνήσεις απ' τα εφηβικά μας χρόνια εκεί στα 80ς ...


.... Ω ναι, εκείνο το 1-0 της ΑΕΚ επί της Ρεάλ συζητήθηκε κατά κόρον στα σχολικά διαλείμματα την επόμενη ημέρα του ματς ... Ο Παπαϊωάννου έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ πήγε να μπλοκάρει τη μπάλα αλλά αυτή ... κάπου βρήκε και αναπήδησε έμπροσθεν του και ... γκοοολ !!! Κι αυτήν την ιδιόρρυθμη πορεία της ... "πόρνης" προς τα δίχτυα την κατάλαβε το "γατόνι" ο Εστερχάζι και γι' αυτό πήδηξε για να μην την ακουμπήσει και της παρεκκλίνει την πορεία !!! Όπως και να 'χει, η ιστορία έγραψε : ΑΕΚ - Ρεάλ 1-0 ... Κι ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή η Ρεάλ ήταν πανίσχυρη, υπερ-ομάδα, με διαφορά η καλύτερη στην Ευρώπη ....

Τι να πεις ... με τις αναμνήσεις θα μείνουμε όλοι μας .... [επαναλαμβάνω : το βιντεο και το κειμενάκι μου με τις τόοοτε αναμνήσεις το αφιερώνω με πολλή αγάπη στους αγνούς & έντιμους φιλάθλους της ΑΕΚ που αγαπάνε και πονάνε την ομαδα τους !!! Δεν απευθύνεται σε καμία περίπτωση στους οπαδούς της ΑΕΚ που τα κάνανε χθες "μπάχαλο" και έσπρωξαν την ομάδα ακόμη πιο βαθιά στον γκρεμό ... ] ........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η μόνη ομάδα που τράβηξε γυναίκες στο γήπεδο (μουα ωσί)! Πάντως παιδιά είναι ντροπή από τις σιμερηνές αθλητικές εφημερίδες, να υπάρχουν τουλάχιστον 3-4, καθαρά οπαδηκές, που δεν γράφουν ούτε γραμμή στο πρωτοσέλιδο για μια ομάδα που το Σάβατο έκλεισε 89 χρόνια ζωής. Είναι ντροπή που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει φτάσει εκεί, δε λέει κανείς ότι δεν έπρεπε να πέσει,αλλά είναι αίσχος πια όποιος έχει λεφτά να ζει κι όποιος δεν έχει να παιθένει. ¨Εχω ακούσει ιστορίες για παλιούς ποδοσφαιριστές που κάναν μεταγραφές σε τέτοιοες ομάδες μόνο για ένα κιβώτιο πορτοκαλάδες, μόνο για να φορέσουν αυτή τη φανέλα - τι να πω...
 

Αν και λυπαμαι γιαυτο που συμβαινει στο δικεφαλο του Νοτου

,Tears in space (*)

dont fall ...

(*)ως εκει εχουν φτασει τα χρεη της απο την <<κακοδιαχειριση>> των ανθρωπων-σημαιων της
 
Είμαι ΑΕΚτζης από το Δημοτικό. Προσωπικά δεν πρόκειται όχι απλά να χύσω δάκρυα αλλά ούτε καν να στεναχωρηθώ για μια ομάδα που διοικούνταν από προέδρους που βρίσκονται πλέον στη φυλακή για κακουργήματα, για ξέπλυμα χρήματος και υπέρογκες οφειλές στο δημόσιο. Για μια ομάδα με οπαδούς χουλιγκάνους που νομίζουν πως θα ασκήσουν πολιτική από το σύλλογο της ΑΕΚ σπάζοντας γήπεδα και απαγορεύοντας σε αθλητές να αγωνιστούν λόγω των όποιων πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Η ΑΕΚ είναι ιστορική ένωση. Το κατάντημά της όμως (πρόεδροι, οπαδοί, διαπλοκή με πολιτικούς κλπ.) ανήκει στις κατώτερες κατηγορίες του αθλητισμού.

Μέχρι να εξυγιανθεί από μένα δε θα έχει καμιά υποστήριξη.

Οι αναμνήσεις μου από την ΑΕΚ στην παιδική και εφηβική ηλικία θα παραμείνουν όπως ακριβώς είναι. Ως αναμνήσεις (ευχάριστες) και τίποτα παραπάνω.

Προσωπική ταύτιση και σημαιούλες με ομάδες-επιχειρήσεις και χουλιγκάνους, τέλος.
 
Σαφώς και αυτό που έγινε δεν είναι οτι καλύτερο για μια ομάδα αλλά υπάρχουν 2 θέματα με το εν λόγω Thread.

1) Καθαρά οπαδικά θέματα αποφεύγονται στο φόρουμ

2) Η "πτώση" της ομάδας και η τωρινή της κατάσταση δεν έχει να κάνει με το ρετρό.

Οπότε αντιλαμβάνεστε οτι κλειδώνει.
 
Πίσω
Μπλουζα