Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν - A Tree Grows in Brooklyn (1945)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.871
Αντιδράσεις
15.000

παιδιά έχει δει ποτέ κανείς αυτή την όμορφη παλιά ταινία; την έβαλα στις παιδικές, ίσως χρειάζεται να μπει στις δραματικές, δυστυχως δεν την έχω δει ποτέ γι'αυτό θα ήθελα την γνώμη σας :) :) υπήρξε και θεατρικό με την Ματίνα Καρρά, την Ευα Κοτανίδου και τον Παυλίδη! Ιδέα μου και μάλλον όχι αλλά σαν παιδιά διαβάσαμε την κουτσουρεμενη ιστορία , μιας και το ''αμαρτωλό παρελθόν'' της θείας της Φράνσις δεν γίνεται ιδιαιτερα αντιληπτό στο βιβλίο :flower:
 
Την είχα δει προ καιρού αλλά την αμαρτία μου θα την πω, δεν μου είχε αρέσει τόσο όσο το βιβλίο. Κυρίως επειδή παραλείπει αρκετά γεγονότα του βιβλίου και επειδή λαμβάνει χώρα σε πολύ μικρότερο διάστημα (νομίζω 1-1.5 χρόνο). Το βιβλίο καλύπτει 17-18 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, επειδή αφηγείται την ιστορία της Καίτης και του Τζόνυ από την αρχή και ολόκληρη την ιστορία της Φράνσης μέχρι που γίνεται 17 χρονών.

Καταλαβαίνω ότι το έκαναν αυτό για να μην χρειαστεί να αλλάξουν τα παιδιά που έπαιζαν αλλά εμένα με ξένισε αρκετά. Ίσως να φταίει ότι αγαπώ το βιβλίο και μεγάλωσα με αυτό, αλλά η ταινία με απογοήτευσε.

Όσο για την ιστορία της Σίσυ, ακόμα και σαν παιδί που το διάβαζα είχα καταλάβει τι έπαιζε με εκείνη απλώς διαβάζοντας το μεγαλύτερη κατάλαβα περισσότερα. Δεν ξέρω αν η έκδοση που είχα εγώ ήταν κουτσουρεμένη ή όχι πάντως αναφέρονταν όλοι οι σύζυγοί της κλπ.
 
Ζωηρούλα η θεία, καλή μου σεράνο, εσένα θα σου άρεσε πολύ το θεατρικό, όπου η Φράμσις- Ματίνα Καρά είναι πλέον 14 και φτάνει 16-17 . Φυσικά μας δείχνει και την ερωτική απογοητεύση της...ομολογουμένως δύσκολη ζωή για ένα κοριτσάκι.
 
Όντως ζωηρούλα η θεία Αριάδνη μου, αλλά τόσο καλόκαρδη και αφελής που σε έκανε να το ξεχνάς, ή τουλάχιστον να το παραβλέπεις. :p

Όντως το θεατρικό πιστεύω θα μου άρεσε κι εμένα. Μόνο που θα είχε Καρρά και Παυλίδη, δεν ήθελα τίποτα άλλο. ;)

Θα ήθελα πολύ να υπήρχε μια πιο σύγχρονη (και πιο πιστή) μεταφορά του βιβλίου, εκτός από την ταινία του 1945. Εκτός αν υπάρχει, αλλά με άλλο τίτλο, ξέρω κι εγώ;
 
Πίσω
Μπλουζα