Έξοδος Κινδύνου (1978)

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
Έξοδος Κινδύνου (1978)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%88%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85_(1978)

Αστυνομική σειρά της ΕΡΤ η οποία προβλήθηκε το 1978 σε μόλις 12 επεισόδια

Πρωταγωνιστούσε ο Γιώργος Φούντας ο οποίος ήταν ένας ιδιωτικός ντέντεκτιβ που αναλάμβανε διάφορες υποθέσεις.

Μια μάλλον αδιάφορη σειρά η οποία κόπηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης στην οποία πέρασαν 5 σεναριογράφοι καθόλου τυχαίοι. Με την σειρά ήταν οι Νίκος Φώσκολος, βασίλης Μανουσάκης, Σωτήρης Πατατζής, Γιάννης Κανδήλας και Τάκης Χατζηαναγνώστου.

Την σκηνοθεσία είχε ο Κώστας Λυχναράς, η παραγωγή ήταν του Άλκη Αγγελόπουλου (ΕΨΙΛΟΝ) και εκτός του Γιώργου Φούντα πρωταγωνιστούσαν η Θάλεια Παπάζογλου ο Γιάννης Κατρανίδης και ο Γιάννης Κάσδαγλης.

Προφανώς ούτε αυτή η σειρά υπάρχει στην ΕΡΤ εκτός από ορισμένα πλάνα ενός επεισοδίου που ακολουθούν.

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτο δεν ηταν με τα αλογατα και τους "μπουκ"???

ε ρε τι μου θυμησες παλι!

...αμα ο κοσμος βλεπει "Canon"las vegas"Kotzak"...εκεινη την εποχη,πως να δει Φουντα στο καπακι???
 
Η ταινία ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ( του 1979 ; ) με Φούντα και Όλγα Καρλάτου, είχε σχέση με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά ;
 
Επειδή βλέπω ήταν γυρισμένη σε φιλμ (συνήθως 16mm τότε), πολύ πιθανόν κάπου να υπάρχουν παραπεταμένες οι μπομπίνες στο αρχείο. Η ομώνυμη ταινία του Φώσκολου ναι μεν έχει πάλι ως πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Γ. Φούντα αλλά εκεί υποδύεται έναν μοίραρχο (της παλιάς χωροφυλακής) με την Όλγα Καρλάτου νέα αστυνομικό υπό την προστασία του, αν θυμάμαι καλά.
 
Και εγώ αυτή την ταινία θυμόμουν. Με τον Φούντα και την Καρλάτου. Πάντως πολύ καλό το απόσπασμα που ανέβασε ο Άλκης!
 
Νομίζω, οτι αυτή η σειρά έπαιζε στην τηλεόραση ( στο άλλο έδειχνε μουντιάλ) την ώρα που έγινε, ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης..
 
να τα παρουμε απο την αρχη σιγα σιγα.κοτζακ δεν παιζοταν το 78.τα αλογατα και οι μπουκ ηταν το 82 σεπτεμβρη στην κουρσα του θανατου που εγραφε ο γιαννης φιλιππας και σκηνοθετουσε ο κωστας ανδριτσος παλι με τον φουντα.ο σεισμος ηταν στις αλκυονιδες του κορινθιακου αρχες 81 τριτη βραδυ και επαιζε το φως του αυγερινου.[επιφυλλασωμαι για την θεσσαλονικη]το μουντιαλ του 78 ειχε 16 ομαδες δεν νομιζω οι λιγοι αγωνες να επιρρεασαν την σειρα.η εξοδος κινδυνου ειχε αυτοτελεις ιστοριες των ανωθεν.δεν αλλαζε συγραφεις.3 ιστοριες θυμαμαι ,μια με τον πετρο ζαρκαδη που μαχαιρωσε την γυναικα του και τον κατεδωσε ο γυιος του λουκας μεταξας.μια αλλη που μια κοπελλα αγαπουσε καποιον αλλα ο πατερας [τον επαιζε ο ζαννινο]και ο αδερφος της ατομα του υποκοσμου θελαν να την δωσουν σε εναν ελληνοαμερικανο,του ιδιου μηκους κυματος.με αποτελεσμα ο γυιος να φαει τον πατερα και τον αμερικανο και να κρεμαστη πριν τον συλλαβουν.και η τριτη τωρα ο φουντας τραυματισε καποιον σε ληστεια τραπεζας,αυτος εξεπνευσε η αδερφη του και ο φιλος της[μ.κυβελου-γ.κυριτσης]τραβανε την υποθεση αλλα η νεκροτομη δειχνη πολλαπλες σφαιρες.τελικα τον ειχε τραυματισει πιο πριν ο κυριτσης που σε μια θηκη βιολιου κουβαλουσε οπλο.[ειχαμε και μια ιδια ιστορια στο καλημερα ζωη.]
 
attachment.php


attachment.php
 
Μπα, ο τηλεοπτικός Σάιμον Τέμπλαρ ήταν ντετέκτιβ ή απλώς ο συντάκτης δεν ήξερε τι έγραφε? Διότι στα βιβλία του Τσάρτερις ο Άγιος είναι (ψιλο)παράνομος και ο ντετέκτιβ (Κλαύδιος Ευστάθιος Πηλ) είναι ο γελοίος αντίπαλός του
 
Η ταινία ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ( του 1979 ; ) με Φούντα και Όλγα Καρλάτου, είχε σχέση με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά ;

1980 ηταν αυτη η ταινια, ενας απο τους μοτοσυκλετιστες αυτος που σκοτωνεται στο τελος με περιστροφο τυπου Webley Scott απο την Καρλατου που εριχνε με Luger ηταν πρωταθλητης αγωνων της εποχης και μετεπειτα ανοιξε μαγαζι στην οδο Μιχαλακοπουλου.
Στην ταινια επαιξε και ο Φωσκολος εκανε τον πωλητη σε καταστημα με αρχαια ειδη.
 
Από Θεσσαλονικιο φίλο που έζησε το σεισμό του 1978, πράγματι αυτή τη σειρά έπαιζε η ΕΡΤ το μοιραίο βράδυ (και από τότε υπάρχει και ο αστικός μύθος ότι κανείς Θεσσαλονικιος δεν την ξαναειδε). Στην ΥΕΝΕΔ είχε Μουντιαλ (σύμφωνα με πρόσφατο επεισόδιο από τη σειρά "Τα καλύτερα μας χρόνια" μεταδιδοταν ο αγώνας Ιταλία- Αυστρία)
 
Πίσω
Μπλουζα