"Έφυγε" ο Γιάννης Καλαμίτσης...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
847
Η κυρία Ελένη Ερήμου, είπε ζωντανά πριν από λίγο, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Real FM για άλλο θέμα, αφήνοντας άναυδους τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Μαίρη Πολλάλη που είχαν εκείνη την ώρα εκπομπή, ότι ο πολύ σημαντικός δημιουργός και εκ των μακροβιότερων ραδιοφωνικών παραγωγών, Γιάννης Καλαμίτσης, έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή...

Ακούγοντάς τον για δεκαετίες, αισθάνομαι ανήμπορη να πω κάτι περισσότερο από τετριμμένα αλλά ανούσια ίσως, για το συγκεκριμένο άνθρωπο, πράγματα. Κι έτσι, αντί να παραθέσω το τραγούδι του "Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι", το οποίο τον έχει "στοιχειώσει", κατά τα δικά του λεγόμενα, ακούμε σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη το "Και δε μίλησε κανείς", με το Στέλιο Καζαντζίδη.

Γιατί τέτοιες ώρες είναι δύσκολο να πούμε κάτι για έναν άνθρωπο που - εκτός πολλών άλλων στοιχείων της προσφοράς του - μας χάρισε ένα πολύ πολύ διαφορετικό ραδιόφωνο... Καλό ταξίδι στο "μεγάλο παιδί", που έζησε και ξεχώρισε μέσα από μια πραγματικά μυθιστορηματική ζωή...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273332&catID=11

Ανέβηκε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Real.

στο thread για το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 υπάρχει αναφορά στον Καλαμίτση για τις Πρωϊνές Χειρηλασίες

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει :(
 
...

Tο γεγονός είναι θλιβερό (άλλη μια τεράστια απώλεια) - τι να πω... Ας αναπαυθεί εν ειρήνη....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς είναι αλήθεια φίλοι μου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα και καλό του ταξίδι. Μακάρι όλοι οι δημοσιογράφοι-σχολιαστές να είχαν το ήθος του.

http://www.enikos.gr/media/187594,Aytos_htan_o_Giannhs_Kalamitshs.html

Τον αποχαιρετώ με ένα δικό του τραγούδι

 
Δεν ξέρω τι να πω...

Τον άκουγα για χρόνια στον ΑΝΤ1 στις Πρωινές Χειρηλασίες, και τον θεωρούσα από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παρουσιαστές, και όχι μόνο..

Και μάλιστα πριν 3-4 ημέρες έψαχνα να βρω σε ποιο σταθμό είναι τώρα, και εκεί έμαθα για τα προβλήματα υγείας του που τον ανάγκασαν να αποσυρθεί..

Πραγματικά μεγάλη απώλεια.. :(
 
Ο Χουνταλάκης θα είναι χάλια.

Δυστυχώς μιλάμε για άλλο ένα μεγάλο κεφάλι που χάθηκε.

Σπουδαίο μυαλό, φανταστικός δημιουργός και ως στιχουργός και ως ραδιοφωνάνθρωπος και με ότι καταπιάστηκε (ποδόσφαιρο, αγροτική ζωή κλπ.).

Άνθρωπος που ουσιαστικά δεν εξαργύρωσε το τι είναι.
 
Μικρή διορθωση, αν επιτρέπεις : Χουδαλάκης Γιώργος, είναι ο παραγωγός του Real με τον οποίο κάναν και μαζί τις "Χειρηλασίες" πρίν από 2 χρόνια, και είναι και κουμπάρος του (ο Καλαμίτσης βάφτισε το μικρότερο γιο του, Γιάννη). Ο Γιώργος "διατηρεί" την εκπομπή στην παλιά της ώρα, 6-8 το πρωί, οπότε θα τον "αποχαιρετήσει" ραδιοφωνικά αύριο το ξημέρωμα, από τον Real FM και τον Real FM Θεσσαλονίκης, που εκείνη την ώρα αναμεταδίδει την ίδια εκπομπή...
 
Aυτο κι ηταν κεραμιδα!!!! :eek:

Εμεινα παγωτο μολις ειδα το τιτλο του θεματος.... :eek:

Πραγματικα δεν μπορω να το πιστεψω οτι "σιγησε" η καλυτερη φωνη πρωινου ραδιοφωνικου προγραμματος.

Καυστικος και με ιδιαιτερη αισθηση του χιουμορ,ανθρωπος που του αρεσε να μαθαινει και να γνωριζει για το καθε τι

που ειχε σχεση με χειρονακτικη εργασια (ηλεκτρολογικα,ξυλουργικη,κηπουρικη, κλπ...),εξαιρετικος θεατρικος συγγραφεας και στιχουργος,

ηταν αυτο που λεμε "της πιατσας" αλλωστε ειχε μεγαλωσει στις γειτονιες του Πειραια,εξου και η αγαπη του για την Προοδευτικη.

Τον θυμαμαι σαν χθες,να τον ακουω τα πρωινα στο ραδιοφωνο του αυτοκινητου οταν πηγαινα για δουλεια με τον πατερα μου.

Χαιροσουν να τον ακους να σχολιαζει την καθημερινοτητα με το δικο του μοναδικο τροπο.

Οτι και να πω ειναι πραγματικα πολυ λιγο...ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει.

Αντιο Γιαννη...θα σε θυμομαστε παντα. :(

 
Εξαίρετος στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και θεατρικός συγγραφέας με ωραίο, αιχμηρό χιούμορ και πολύ σωστά ελληνικά. R.I.P. αγαπημένε Γιάννη Καλαμίτση.
 
Επίσης συμπληρώνω -και νομίζω ότι το έχω γράψει και αλλού- ότι το ψευδώνυμο "Αλέκος Καγιάντας" που εμφανίζεται ως στιχουργός σε μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα, ανήκε στο Γιάννη Καλαμίτση, με κάποια ιδιαίτερη συμφωνία να μην αποκαλυφθεί δια βίου. Προ ολίγου στον Real FM από τον παραγωγό Θεόφιλο Κωτσίδη αναφέρθηκε ακριβώς αυτό που σας μεταφέρω. Έτσι, τραγούδια όπως το "Αλήτη", "Το γράμμα και η φωτογραφία", "Μάλιστα κύριε" κλπ. αποδίδονται στο Γιάννη Καλαμίτση.

Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι υπό το ψευδώνυμο "Καγιάντας" αναφέρεται ως συν-συνθέτης, πλέον, μαζί με τον Στέλιο Σωτηρίου, σε ένα άλλο πολύ σημαντικό τραγούδι, το "Ποιός θα το πίστευε", του Περικλή Περράκη, που γνωρίσαμε και αργότερα, με το Μανώλη Λιδάκη και το Βασίλη Καρρά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλό ταξίδι σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο και ξεχωριστό άνθρωπο που "έφυγε" από κοντά μας ... Στιο περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ, τεύχος 166, εκδ. Δεκέμβρης 2009 είχα διαβάσει μια πολύ ωραία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιάννης Καλαμίτσης στον Σπύρο Αραβανή !!! Παραθέτω τις εντυπώσεις μου από εκείνη τη συνέντεξη, αντιγράφοντας ένα λήμμα από ποστ μου στο φόρουμ του Music Heaven, όπου, εκείνη την περίοδο, ήμουνα μέλος :

Β] Μια πολύ συγκινητική συνέντευξη του στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ !!! Παραθέτω μια φράση του η οποία με άγγιξε ιδιαίτερα : "Κάποτε, κάθε πρωί γύρω στις πεντέμισι, έπαιρνε τηλέφωνο στο ραδιόφωνο μια πολύ μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός - δε ζει πια - και με ρώταγε : "Παιδάκι μου τι ώρα είναι;". Δεν είναι ότι δεν είχε ρολόι. Δεν είχε σε ποιον να μιλήσει. Εγώ το έζησα αυτό. Να πηγαίνεις στο ψιλικατζίδικο μόνο και μόνο για να βρεις έναν άνθρωπο και να του πεις καλημέρα".

Και τέλος ... θα τον αποχαιρετήσω παραθέτοντας το πλέον αγαπημένο μου τραγούδι, όπου έγραψε στίχους [και ... τι στίχους ... ] ... Απ' τα ωραιότερα ελληνικά ερωτικά τραγούδια που γράφτηκαν ....

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά ήταν πολύ μεγάλος και μπορεί να μη μάθουμε πολλά από όσα έχει κάνει.

Σπανίως τόσο πολύπτυχο ταλέντο φτιάχνεται (πράγμα που θαυμάζω από εποχής... Ντα Βίντσι).

Λίγο μικρότερος Λευτέρης Παπαδόπουλος θα έλεγα (γίγαντας αυτός, τον πετυχαίνω κάθε χρόνο στο Μόλυβο).

Χτες ψάχνοντας για ψευδώνυμα του (όχι ότι θα μάθουμε τα πάντα, εδώ ο Χουδαλάκης σήμερα είπε ότι ένα τραγούδι που του ζήτησαν έβαλε τυχαία το όνομα ενός τύπου που καθόντουσαν στο τραπέζι μαζί!) έπεσα στο "Ψαροκωστούλα, αγάπη μου" (με τις κούκλες... δεν ξέρω αν έχει το ρετρό θέμα του εδώ) που το υπέγραφε ο "Γιάννης Βαρδάχαλας" μάλλον αυτός.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1,_%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7_%CE%BC%CE%BF%CF%85

Μια και είπαμε για τον Χουδαλάκη, σήμερα αν και κοιμήθηκα 3+, ξύπνησα 6 για να ακούσω την εκπομπή που θα του έκανε. Πολύ φορτισμένος.

Κρίμα που θέλουν κλειστή κειδία (αλλά σεβαστό), νομίζω θα γινόταν πανικός.
 
Πολύ συμπαθής ραδιοφωνικός παραγωγός. Για χρόνια τον άκουγα πριν πάω σχολείο ή αργότερα στη σχολή. RIP που λέμε και στο χωριό μου.
 
Thor το "ραδιοφωνικός παραγωγός" ίσως ήταν το μικρότερο από τα πράγματα που έκανε.

Τέσπα και τώρα ο Χ"νικολάου την εκπομπή του την έχει αφιερώσει σε αυτόν (μια και τον ήξερε πριν κάνει καν ραδιόφωνο, πριν και τον Χουδαλάκη).
 
Έχεις δίκιο NLS αλλά εγώ προσωπικά από το ραδιόφωνο τον έμαθα και όποτε ακούω το όνομά του το μυαλό μου πάει σε εκείνα τα πρωινά που περίμενα τη διασκευή της ψόφιας γλώσσας πριν φύγω για το σχολείο.
 
Έχει δώσει δεκάδες πράγματα ανωνύμως, ακόμα και κείμενα από αυτά που έλεγε στις παραστάσεις του ο Χάρρυ Κλυνν και ο κόσμος τα περνούσε για δικά του...
 
Πολύ σπουδαίος πράγματι... Ευφυέστατος, ευθύς, ένας αντι-σταρ με τα όλα του, πληθωρικότατος... Στενοχωρήθηκα όσο για λίγους...
 
Πω... θυμάμαι να τον ακούω στις "Πρωϊνές χειρηλασίες" καπου το 1998-1999 καθε πρωι λιγο πριν φυγω για το σχολείο! Μπορει να ημουν μικρος τοτε (παιδι του γυμνασιου) αλλα ειχα λατρέψει το διασκεδαστικό και ευφυή του λόγο! Αυτο που εχω κρατησει στη μνημη μου και μου άρεσε ειναι οτι καθημερινα στην αρχη της εκπομπης τραγουδούσε πανω στο τραγούδι "La bamba" με στίχους που περιέγραφαν την εκάστοτε επικαιρότητα! Καπου πρεπει να εχω κρατήσει και μερικές κασσέτες απο τοτε επειδη συνηθως εγραφα την εκπομπη!
 
Τι να πούμε για τον Καλαμίτση; Από που να ξεκινήσουμε; Ένας άνθρωπος που δεν επιδίωξε ποτέ του τη δημοσιότητα άφησε ένα τεράστιο έργο πίσω του σε μια εποχή που κυριαρχεί η μετριότητα.

Στιχουργός από τους λίγους, έχει γράψει κοντά στα 400 τραγούδια το καθένα απ' αυτά ζωντανός οργανισμός με δικό του χαρακτήρα. Όλοι γνωρίζουμε την Άννα, και το "άνθρωποι μονάχοι", θέλω να προσθέσω όμως και κάποιες δουλειές του που αγάπησα προσωπικά.

Ξεκινάω από το "Θα σ' αγαπώ" σε μουσική Χατζηνάσιου και ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνης.

 
Έγραψε τα πρώτα τραγούδια της Βίσσυ και βοήθησε να λάμψει το άστρο της, (και να σβήσει ο Καρβέλας και η Coca Cola λίγα χρόνια αργότερα :) )

 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα