"Έφυγε" ο Γιάννης Καλαμίτσης...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Δοκίμασε διάφορα ήδη, δοκίμασε πολλούς συνθέτες, έδωσε ακόμα και ροκ στον Νταλάρα


Ήταν ετοιμόλογος, ακούγοντας την εκπομπή του στο ραδιόφωνο ζήλευα την ροή του λόγου του. Πολλές φορές δεν είχε προετοιμάσει κάτι πριν έρθει στην εκπομπή και το έκανε επιτόπου ενώ τραγουδούσε.

Μπορούσε να σου γράψει ένα τραγούδι που θα έμενε στην ιστορία μέσα σε πέντε λεπτά, απίστευτο μυαλό, φαινόμενο, χαρισματικός άνθρωπος που εκμεταλεύτηκε το τελέντο του.

Σήμερα το σύστημα εκμεταλλεύεται τους ατάλαντους. Τα σκουπίδια των σκυλάδικων που μετονομάστηκαν σε πίστες, η εύκολη και γρήγορη διασκέδαση όπως ταιριάζει[noparse]( ;) [/noparse] στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας έχει πάρει τη θέση αυτών των αριστουργημάτων.

Δε μπορώ να φανταστώ τι θα γράφουν τα παιδιά μου στο retromaniax σε μια 20ετία. Ο Καλαμίτσης, ο Παπαδόπουλος, ο Γκάτσος και τόσοι άλλοι μας έχουν δώσει υλικό για 10 γενιές ελπίζω αυτό το thread να έχει ανάλογη ζωή και να συμπληρώνεται από γενιά σε γενιά.
 
Τι να πρωτοπείς...

Μην ξεχνάμε και το "Και δεν Μίλησε Κανείς" με τον μεγάλο Στέλιο...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mια που επανήλθαμε στο "εναρκτήριο" τραγούδι που ανέβασα, το "Και δε μίλησε κανείς", ο Καλαμίτσης είχε πει ότι το είχε γράψει σε μια συνεστίαση αθλητικού συλλόγου στην Καστέλλα (επιτόπου !) για έναν άνθρωπο που σήμερα δεν είναι στη ζωή. Από σχετική έρευνα, ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Πέτρος Καπαγέρωφ, ιστορικός παράγοντας συλλόγων του Πειραιά, που εκείνο το βράδι είχε συλληφθεί -μιλάμε για εποχή επταετίας, άσχετα αν το τραγούδι εκδόθηκε αργότερα-, και είχε οδηγηθεί στις φυλακές της Αίγινας, νομίζω. Το όνομα του Πέτρου Καπαγέρωφ δόθηκε σε κλειστό Γυμναστήριο στον Πειραιά, ενώ τα στοιχεία που σας ανέφερα τα διάβασα ως σχόλιο στη σελίδα στίχων του τραγουδιού στο "www.kithara.to".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαχρονικό τραγούδι.
 
Το Παπαγέρωφ, είναι το πασίγνωστο και ιστορικό Παπαστράτειο... το οποίο περνάει και αυτό τα οικονομικά του προβλήματα όπως όλοι.

Όσο για τον ίδιο τον Παπαγέρωφ:

http://www.basket.gr/anapt/kapagerof.asp

(δεν θα πείραζε τον Γιάννη)
 
Να καταθέσω κι εγώ έναν ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟ φόρο τιμής στον Γιάννη Καλαμίτση... Τον άκουγε φανατικά ο πατέρας μου και εγώ, κατ' επέκταση, μιά που την ώρα της εκπομπής του ξυπνάω για δουλειά... Ποιό ξυπνητήρι... μόνο το χαρακτηριστικό ξεκίνημα των "Πρωινών Χοιριλασιών" με το εγερτήριο, τον Εθνικό Ύμνο ή την Προσευχή και το "Κάτω στα κακοτράχαλα βουνά" (ή όποιος ήταν ο τίτλος) με το Μητσιά, με ξυπνούσαν...

Όλοι κάνατε, και πολύ σωστά, αναφορές και δημοσιεύσατε τα πραγματικά μεγάλα τραγούδια του. Εγώ, επειδή έτυχε καναδυό εβδομάδες πριν "φύγει" να οπτικοποιήσω δύο τραγούδια που έγραψε για τον Κώστα Τουρνά, τα δημοσιεύω εδώ:

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ "ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ Σ' AUTOBIANCI" (acapella version)

[video=youtube_share;IjMOOAjND7E]

 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα