"Έφυγε" ο Γιώργος Φούντας

Μπορει να επαιζε σχεδον τον ιδιο ρολο στις ταινιες,ομως και αυτο θελει καποιο ταλεντο και εκεινος ειχε πολυ απο αυτο.

Καλο του ταξιδι.
 
Φοβερος ηθοποιος από τους λίγους που έπσιξε σε διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες και κουκλος ακομα και μεγάλος! Ενας από τους πιο αγαπημένους μου Ελληνες σταρ, τον ειχα ερωτευτεί μικρουλα στο ρολο του νταβατζή στα ῾᾽Κοκκινα Φανάρια῾᾽. Τι σημασία ειχε αν έκανε τον ίδιο ρόλο,κάποιοι ηθοποιοι τυποποιούνται άλλοι όχι και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκανε πάντα τον ίδιο ρολο αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε το ταλέντο του. Ο Φουντας έκανε πάντα τον λαικό τύπο, τον ήρωα της γειτονιας ή του χωριου που μερικες φορες παιρνει λαθος δρομο αλλα παντα υπερασπιζεται την ῾᾽τιμη῾᾽ του ακομα και αν το συστημα αξιων του ειναι λαθος. Η σκηνη μου σκοτωνει την Ειρηνη Παπα στον Ζορμπα που ειχε χαρισει αφθονους εφιαλτες οταν το ειδα πρωτη φορα ετων 10.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tzias57 είπε:
Πολύ καλός ηθοποιός. Ο Θεός ας αναπύσει την ψυχή του. Θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από τις ταινίες του. Ξεχωρίζω την ερμηνεία του στις ταινίες "Στέλλα", "ο Κράχτης", "Ποτέ την Κυριακή", "Το κάθαρμα", "Πυρετός στην άσφαλτο", "Πολύ αργά για δάκρυα"Να θυμίσω επίσης ότι ο Γιώργος Φούντας έχει παίξει και στην ταινία "Αλέξης Ζορμπάς" ενώ στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" και "Γόβα Στιλέτο".
Να μην ξεχνάμε επίσης και την τηλεοπτική του παρουσία και στη σειρά "Γαλήνη" του 1976, η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν και η καλύτερη του συγκεκριμένου ηθοποιού!
 
Πίσω
Μπλουζα