''Έφυγε" ο Θύμιος Καρακατσάνης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
O καλλιτεχνικός κόσμος έγινε πιο φτωχός...Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη μια απώλεια για φέτος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
 
Καλό του ταξίδι :( :( :( .... Έφυγε ένας πραγματικά χαρισματικός άνθρωπος .... Κωμικός με όλη τη σημασία της λέξεως, δεδομένου ότι στην περίπτωσή του επιβεβαιώνεται πλήρως ο κανόνας ότι "το κωμικό είναι η άλλη όψη του τραγικού" .... Σπουδαίο ταλέντο και ύφος "ολότελα δικό του", που μάλλον δεν θα βρει μιμητές .... Και, φυσικά, ως άνθρωπος : ακέραιος, έντιμος, ασυμβίβαστος, δεν δίσταζε πολλές φορές να λέει τα πράγματα "με τ' όνομά τους" και "έξω απ' τα δόντια" .... Όποτε έτυχε να δω συνέντευξή του στην τηλεόραση, στο τέλος ένιωσα ότι "σήμερα όλο και κάτι κέρδισα" .... Πρόπερσι τον είδα στο θέατρο "Ζίνα" να παίζει με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στους "Νταντάδες" του Σκούρτη, όπου ήταν καταπληκτικός, το παίξιμό του ξεχείλιζε από "νεανική ζωντάνια" !!!

Όμως, η "δική μου η γενιά", που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια "εκεί στα 80ς", συναντήθηκε μαζί του χάρις σε μία καταπληκτική ταινία : Μιλάω για το Μπουμ Ταρατατζούμ, έτους 1972, σε σκηνοθεσία Ερίκκου Θαλασσινού !!! Σε αυτήν την ταινία συμπρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και υποδύονται δύο πλανόδιους κωμικούς, που φτάνουν στα αρχαία Άβδηρα !!! Και οι δυο τους είναι ντυμένοι σαν αρχαίοι, δεδομένου ότι η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Αρχαία Ελλάδα [όμως ... με έντονες πολιτικές αιχμές και σατιρική διάθεση για την Ελλάδα του '72, έτος που γυρίστηκε η ταινία !!! ] !!! Και ... μόλις οι δύο θεατρίνοι του δρόμου φτάνουν στην αρχαία πόλη ... αρχίζουν τα ευτράπελα, με τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη !!! Η ταινία αυτή παιζόταν κατά κόρον στις αρχές των 80ς στην τηλεόραση [την θυμάμαι μεσημέρια Κυριακής στο εξοχικό μας] και, όποτε την έβλεπα ... ξεκαρδιζόμουνα στα γέλια [παρόλο που δεν την πολυ-καταλάβαινα] !!! Με αφορμή αυτήν την ταινία, οι περισσότεροι συνομήλικοί μου γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Θύμιο Καρακατσάνη !!! Δυστυχώς, έχει πολύυυυ καιρό [νομίζω από τις αρχές των 80ς] να προβληθεί ξανά .....

R.i.p. Θύμιε Καρακατσάνη ... σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ .....
 
Σε όλα μεγάλος, με αυτό το πικρόχολο χιούμορ, ακόμα και στην αρρώστια του. Τον θυμάμαι σε τηλεοπτική συνέντευξη πολλά χρόνια πριν : "Εμένα λόγω καρκίνου μου αφαίρεσαν τον έναν όρχι. Τον δεξιό, εαν ενδιαφέρεστε..." (!)

P.S. : Δεν παίρνω όρκο αν είχε πει το δεξιό ή τον αριστερό, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αυτό που έχει σημασία...
 
Η κρίση που μαστίζει τον τόπο, σε συνδιασμό με το χαμό όλων αυτών των μορφών από την αρχή του έτους, δεν αφήνει καμία ελπίδα για θετική σκέψη...

Ο Θεός να τον αναπαύσει...
 
Αυτό ξαναπέστο DINO....

...R.I.P....
 
Σπουδαίος κωμικός ο Θύμιος Καρακατσάνης, μαθητής του Καρόλου Κουν, με ωραίες ερμηνείες σε κωμωδίες του Αριστοφάνη και σε σημαντικά νεοελληνικά έργα. Καλό του ταξίδι.
 
Ευτυχώς πρόλαβα να τον δω σε μια παράσταση με τον Γ. Κωνσταντίνου σχετικά πρόσφατα (3-4 χρόνια).

Αν και το θεατρικό που τον είχα δει ήταν μάλλον αδιάφορο, η ερμηνεία του ήταν απίστευτη, χαρίζοντας άπειρο γέλιο! Το ίδιο έχω να πω και για όλα τις παραστάσεις του.

Μεγάλη απώλεια και αυτός (φέτος, νομίζω, έχουμε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...).

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του....
 
Ειχα τη τιμη να τον δω απο κοντα σε 3 θεατρικες παραστασεις, μια φορα καπου το 1993-94 στην Επίδαυρο να παιζει στις όρνιθες του Αριστοφάνη επειτα το Δεκέμβριο του 1999 στο θέατρο Βεάκη με τη παράσταση "Φον Δημητράκης" και τελευταια φορα τον ειδα καπου το 2002 η 2003 στη παράσταση "Μικροι Φαρισαίοι".. Δε θα ξεχάσω τα λόγια που ειπε στο τελος της παράστασης του "Φον Δημητράκη" μπροστα σε ολο το κοινό..

"Αφήστε τα Μιλένιουμ που λενε οτι έρχονται και τα Μιλένια και βοηθείστε εκεινους που πραγματικά το εχουν ανάγκη"
 
Τελευταία φορά που τον είδα ήταν περύσι το καλοκαίρι στο "θάνατο του εμποράκου", όπου ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικός και με πάρα πολλά να πει μέσω του έργου για τη σημερινή μας κατάσταση. Πέρα από τις παραστάσεις, κάθε φορά που τον έβλεπα να μιλάει στην τηλεόραση για θέματα καλλιτεχνικά έβλεπα έναν άνθρωπο παθιασμένο και όσες φορές τον έβλεπα να μιλάει για πράγματα εκτός του αντικειμένου του, έβλεπα έναν άνθρωπο αληθινό, που τα έλεγε έξω από τα δόντια και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα άλλο παρά να τον σεβαστείς. Σε κάθε περίπτωση διψούσες να τους ακούς. Κρίμα, μεγάλο κρίμα. Να'ναι καλά εκεί που είναι.
 
Θεριζει αβερτα φετος...

Καλο ταξιδι Θυμιο... :(
 
Μεγάλος ηθοποιός.θεατράνθρωπος. Καλό του ταξίδι.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα