"Έφυγε" ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
338
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1949551

Άλλη μιά απώλεια, αν και πλήρης ημερών...

Καλό ταξίδι στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα.

Το θέμα είχε ανοιχτεί εκ παραδρομής παλαιότερα.. Ας μεταφερθεί εκεί.
 
Καλό του ταξίδι, εκεί που θα πάει, στην "γειτονιά των αγγέλων"...
 
αλλος ενας καλος εφυγε....καλο ταξιδι.....
 
Και μόνο για το "Μεγάλο μας Τσίρκο" νιώθω πως του οφείλουμε πολλά...

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο Ναό της Αγίας Ζώνης ενώ η ταφή του θα γίνει το Σάββατο στο Β' Κοιμητήριο της Αθήνας.

Θα είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...
 
το ακουσα το πρωι

καλο ταξιδι
 
Θυμαμαι που στο γυμνασιο παιζαμε με την ορχηστρα της ταξης το "Μαουτχαουζεν". Το 1978 παρακολουθησα στο θεατρο το "Παραμυθι χωρις ονομα" σε μουσικη Μανου Χατζιδακι. Το τελευταιο θεατρικο του που ειδα, νομιζω το 2002, στο θεατρο Γης Θεσσαλονικης, ειχε ως θεμα το βιο των νεκρων στον Αδη, κωμωδια βεβαια, δυστυχως δεν θυμαμαι τον τιτλο.
 
Είχα την τύχη να τον συναντήσω από κοντά. Τίποτα σπουδαία πράγματα, απλώς σε ένα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Καρδίτσα, ήρθε στα παρασκήνια, ως καλεσμένος της οργανωτικής επιτροπής και τιμώμενο πρόσωπο, και μας χαιρέτησε όλους έναν - έναν, και μας είπε "μπράβο παιδιά, συνεχείστε". Ίσως ήταν ένας τυπικός χαιρετισμός - αν και δε νομίζω, δεν είχε κανέναν επίσημο λόγο να το κάνει, απλώς το ήθελε, κι αυτό έχει σημασία - όμως και μόνο η παρουσία αυτού του ανθρώπου και η επαφή που θέλησε να αποκτήσει, αυτός, ο κορυφαίος Νεοέλληνας θεατρικός συγγραφέας, με ένα μάτσο ερασιτέχνες, αυτή η απλή χειραψία και αυτά τα δυό λόγια ενθάρυνσης, ήταν για μένα το μεγαλύτερο παράσημο στα 21 χρόνια που ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο... Αθάνατος, μέσα από έργο του!

ΥΓ: Το έργο που είχες δει, Ευπαλίνε, ήταν το "Μια κωμωδία".
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα