g1973tony
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 11.694
Μόνο για αυτό το συρτάκι και για το σερπικο τον ξέρουν οι πιο πολλοί στα ξένα. Κρίμα και άδικο , έχει γράψει εξοχη μουσική σε πολύ καλύτερα έργα οπως το " άξιον εστί" τον " επιτάφιο" κτλ.Σήμερα το έστειλα αυτό (με Φαραντούρη όμως) σε έναν Αμερικανό συνάδελφο που άκουσε από το ΒΒC ότι πέθανε ο συνθέτης του Ζορμπά για να του εξηγήσω ότι είχε γράψει και πιο αξιόλογα έργα ο μακαρίτης.
βεβαίως είναι του Θεοδωράκη και έχω τον δίσκο! (Ραντάρ). Στο τραγούδι "σύνοψη" τραγουδάει ο ίδιος ο συνθέτης κάτι το οποίο έκανε σπάνια.
Μπορεί να υπάρξουν ισάξιοί τους αλλά ΟΧΙ ίδιοι γιατί είναι ανεπανάληπτοι όπως κάθε άνθρωπος.Θα ξανά υπάρξει Χατζηδακις, Θεοδωρακης, Ξαρχακος, Μαρκοπουλος άραγε;
Ας μη ξεχνάμε τον Γκάστο, τον Δημήτρη Χριστοδούλου ......Μέγιστος όντως, τι να πεις. Έφερε τον Ελυτη, τον Σεφερη, τον Λειδαβιτη στα χείλη μας. Ευφυης μουσικός, θεϊκές νότες.
Το ξέρω, το έμαθα τυχαία, όπως ανακάλυψα ότι είχα το δίσκο τουλάχιστον μια δεκαετία, καθώς είχε μοιραστεί με κυριακάτικη εφημερίδα. Τώρα τελευταία ξανασχολήθηκα με τα διάφορα cd που είχα.βεβαίως είναι του Θεοδωράκη και έχω τον δίσκο! (Ραντάρ). Στο τραγούδι "σύνοψη" τραγουδάει ο ίδιος ο συνθέτης κάτι το οποίο έκανε σπάνια. Ο γαμπρός μου με κορόιδευε για τον σουρεαλιστικό στίχο του τραγουδιού αλλά εμένα είναι από τα αγαπημένα μου. Ρεκλάμες θα μας πνίξουν κι αδειανά κονσερβοκούτια μπίρας...