"Έφυγε" ο Μιχάλης Κακογιάννης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

tzias57

RetroMasteR
Joined
6 Mαϊ 2008
Μηνύματα
1.314
Αντιδράσεις
461
Ο σκηνοθέτης του Ζορμπά και της Στέλλας έφυγε σήμερα σε ηλικία 90 ετών. Άλλος ένας μεγάλος στην γειτονιά των αγγέλων. Ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Εδώ η βιογραφία του

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231121525
 
Καλό ταξίδι στον μεγάλο σκηνοθέτη. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ! Θα τον θυμόμαστε μέσα απο τις καταπληκτικές δουλειές που μας πρόσφερε.
 
Άσχημη χρονιά φέτος, αφού έφυγαν από κοντά μας, πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Καλό του ταξίδι και ας αναπαυθεί η ψυχή του.

Ήταν ένας σπουδαίος δημιουργός με καταπληκτικές δουλειές και σε πολλά σημεία, πρωτοπόρος.
 
Ένας από τους πιο αγαπημένους μου σκηνοθέτες με εξαιρετικές δουλειές στο ενεργητικό του. "Στέλλα", "Βυσσινόκηπος", "Ζορμπάς", "Ιφιγένεια" κτλ, είναι μόνο μερικές από αυτές. Σοβαρή απώλεια για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Ελπίζω το ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" να πλεύσει σε αυτή τη γραμμή και να προσφέρει σημαντικό έργο όπως και ο σκηνοθέτης. Ορίστε αποσπάσματα ταινιών του για να τις ξαναθυμηθούμε:

[video=youtube;T-iLDc5JMaY]http://www.youtube.com/watch?v=T-iLDc5JMaY

http://www.youtube.com/watch?v=3UccltQia10

[video=youtube;hngryQWvO-c]http://www.youtube.com/watch?v=hngryQWvO-c
 
RIP .... Εκεί ψηλά θα συναντήσει αγαπημένα του πρόσωπα
 
Απο τους σημαντικότερους σκηνοθέτες μας και από τους λιγοστούς αναγνωρίσιμους στο εξωτερικό...

Καλό του ταξίδι...

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του...
 
καλο ταξιδι σε μια μεγαλη μορφη του πολιτισμου μας!!!
 
Σε τέτοιες κρίσιμες εποχές σβήνουν και οι λιγοστοί μας φάροι...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
 
Πραγματι μεγάλη απωλεια! Ομως (τουλάχιστον) είταν πλήρης ημερών!

Αυτος δεν είταν που έγραψε το ''Πανω κάτω και πλαγίως'' ταινία του 1992 , με Στρ.Τζωρτζογλου ,Πανο Μιχαλόπουλο και Ειρήνη Παππα?
 
Ναι ήταν η τελευταία του ταινία
 
Δύο φορές ταινίες που σκηνοθέτησε υπήρξαν υποψήφιες για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Και οι δύο, μεταφορά στον κινηματογράφο αρχαίας τραγωδίας του Ευρυπίδη. Και στις δύο, πρωταγωνίστρια η Ειρήνη Παππά («Ηλέκτρα» το 1962, «Ιφιγένεια» το 1977).

Για την «Ηλέκτρα» ειδικά, η κριτική που δέχτηκε από τον παγκόσμιο Τύπο ήταν διθυραμβική (όχι ότι η «Ιφιγένεια» πήγε παραπίσω). Δυστυχώς, ποτέ δεν έχω δει αυτές τις δύο ταινίες, γιατί ποτέ δεν θυμάμαι να προβλήθηκαν από την τηλεόραση.

Καλός και χρυσός ο «Ζορμπάς», πιο καλή και χρυσή η «Στέλλα», αλλά αρχαίο δράμα ελάχιστοι τόλμησαν να μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη.
 
Πόσα χρόνια έχει το Mega να προβάλλει παλιό ελληνικό κινηματογράφο? Την Κυριακή που μας έρχεται στις 9, θα βάλει το "Κυριακάτικο Ξύπνημα" ως φόρο τιμής στο σκηνοθέτη.
 
Ο Θεός να τον αναπαύσει. Χάσαμε έναν μεγάλο δημιουργό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sunset89 είπε:
Πόσα χρόνια έχει το Mega να προβάλλει παλιό ελληνικό κινηματογράφο? Την Κυριακή που μας έρχεται στις 9, θα βάλει το "Κυριακάτικο Ξύπνημα" ως φόρο τιμής στο σκηνοθέτη.
Πώς το έπαθε το mega να βάλει ελληνική ταινία! Μπράβο! Από το 2006 είχε να προβάλλει ελληνικό κινηματογράφο!
 
Ισως ο μεγαλύτερος Ελληνας σκηνοθέτης (έστω Ελληνοκύπριος). Τεράστια η συμβολή του και βοήθησε στο να ακουστεί και να δοξαστεί πολλές φορές το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θυμάμαι το 2006 η 7, δεν είμαι σίγουρος, είχα δει στο Ηρώδειο την παράσταση Κοριολανος που ο ίδιος σκηνοθέτησε και στο τέλος όλο το θέατρο τον χειροκροτούσε όρθιο θερμότατα επί μισή ώρα. Του άξιζε!
 
αυτος ο χρονος εθαψε πολυ και καλο κοσμο δυστηχως

καλο του ταξιδι
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε:
Πώς το έπαθε το mega να βάλει ελληνική ταινία! Μπράβο! Από το 2006 είχε να προβάλλει ελληνικό κινηματογράφο!
Θα προτιμούσα πάντως είτε το MEGA είτε κάποιο άλλο κανάλι να πρόβαλλε "Το τελευταίο ψέμμα"! Πόσα χρόνια αλήθεια έχει να προβληθεί αυτή η ταινία στην τηλεόραση. Αμυδρά τη θυμάμαι και μου είχε κάνει εντύπωση! Ή γιατί όχι όπως είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω να πρόβαλε κάποια από τα αρχαία δράματα που τόλμησε (μόνο αυτός) να μεταφέρει στον κινηματογράφο. Ίσως εν τέλει το Κυριακάτικο ξύπνημα να είναι η πιο "λίγη" ταινία του τρισμέγιστου αυτού σκηνοθέτη! Καλό θα ήταν ο θάνατός του να γινόταν αφορμή να γνωρίζαμε και οι νεώτεροι το έργο αυτού του μεγάλου σκηνοθέτη λίγο καλύτερα.
 
Καλο του ταξιδι.

Παντως, Θανο, το Τελευταιο Ψεμα το πετυχα στην τηλεοραση πριν απο δυο - τρια χρονια, υστερα απο παρα πολυ καιρο ομως. Η ταινια, ως γνωστον, δεν προβαλλοταν στη μικρη οθονη οχι απλως για πολλα χρονια, αλλα για δεκαετιες.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα