"Έφυγε" ο Νέλσον Μαντέλα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Asimbonanga (Δεν τον είδαμε) - RIP Madiba

Asimbonanga------------------- Δέν τον είδαμε

Asimbonang' umandela thina-----Δέν είδαμε τον Μandela

Laph'ekhona-------------------- εκεί που είναι

Laph'ehleli khona-------------- εκεί που τον κρατάνε

Απο τον λευκό Ζουλου που τον λατρευε, μαζι με τον Gabriel

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε για τις αρετές της λογικής σκέψης, της ανιδιοτέλειας, του φιλανθρωπισμού, του ασίγαστου φιλειρηνισμού και της μετά πάθους άρνησης υποταγής στη "μάζα", με τις οποίες ο Nelson Rolihlahla Mandela πλούτισε τον κόσμο μας, στη διάρκεια της 95ετούς ζωής του!!! Έναν κόσμο, που μέρα με τη μέρα γίνεται φτωχότερος και πιο αδύναμος, κόντρα σε συμφέροντα και απάνθρωπες πρακτικές... Κύριε Mandela, αναπαυθείτε εν ειρήνη!

 


Προβολή συνημμένου 92134
 
Mεγάλη προσωπικότητα... Kαλό του ταξίδι!
 
Μια μεγάλη και σημαντική προσωπικότητα στην ιστορία...μια συμπαθητική φυσιογνωμία...
 
Μεγάλος φιλειρινιστής ηγέτης, με απίστευτη εσωτερική κυριαρχία, ανιδιοτέλεια και (ψυχική) δύναμη. Ο κόσμος μας έγινε φτωχότερος δίχως αυτόν. Μακάρι το παράδειγμα να το ακολουθούσαμε όλοι μας. Θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο, δίχως πολλά απο τα τεχνητά προβλήματα που δημιουργεί η ανθρώπινη αλλαζονεία.

Μόνο σε ένα σημείο της ζωής του εγκατέλειψε την πλήρως φιλειρηνική αντίσταση τύπου Γκάντι. Ακόμα όμως και τότε, ήταν πάντα διατεθειμένος να συγχωρέσει τους παλιούς εχθρούς του και να προχωρήσουν όλοι μπροστά για το καλό του συνόλου.
 

Προσέξτε ΤΙ λέει, στη δίκη που ήταν έτοιμοι να τον καταδικάσουν σε θάνατο.

Η τελευταίες του φράσεις στην απολογία του, σε δική μου μετάφραση:

Αφιέρωσα τη ζωή μου στην πάλη των ανθρώπων της Αφρικής. Πολέμησα ενάντια στη λευκή κυριαρχία και πολέμησα ενάντια στη μαύρη κυριαρχία. (!!! Άλλο μυαλό τι να λέμε).

Λάτρεψα τα ιδεώδη μιας δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι ζούνε μαζί σε αρμονία και με ίσες ευκαιρίες.

Μια ιδέα για την οποία ελπίζω να ζήσω και να την πετύχω.

Αλλά αν χρειαστεί, μια ιδέα για την οποία είμαι προετοιμασμένος να πεθάνω.

(εντάξει όλοι όρθιοι, χειροκρότημα τώρα πρέπει κανονικά και δεν κάνω καν πλάκα - άλλο στα... έργα άλλο να τα λες αυτά στην πραγματικότητα περιμένοντας την καταδίκη σου σε θάνατο, που τελικά έγινε μισή ζωή φυλακής)

http://www.anc.org.za/show.php?id=3430

(ολόκληρη εδώ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλα,μην τρελαινεστε κιολας..για τους δικους του μια χαρα ηταν..κι αν κρινουμε κι απο τους αλλους που εχουν παρει κατα καιρους νομπελ ειρηνης..αστο καλυτερα.αν εχετε κανα γνωστο απο σαουθ αφρικα ρωτηστε τον ποσο ασφαλης αισθανεται εδω και καμποσα χρονια..και ουτε τα προβληματα της πλειοψηφιας λυθηκαν...ας τον κρινει ο Θεος..αντε ,παρτε και βιντεακι ακρως φιλειρηνικο..http://www.youtube.com/watch?v=NKiePbTcAfY
 
Ισως τη τελευταια 20ετια ειχε αγαθες προθεσεις. Δυστυχως ομως ως ηγετης δεν καταφερε πολλα πραγματα για τον λαο της Ν. Αφρικης οι οποιοι ξεφυγαν μεν απο τον αθλιο κοινωνικο ρατσισμο αλλα επεσαν στο AIDS (70%!!), τη φτωχεια, τα ναρκωτικα.

Ο Μαντελα ειναι ενα παραδειγμα οτι ενας αγωνιστης δεν ειναι παντα καλος και ως αρχηγος κρατους.
 
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι μαύροι ιθαγενείς της νοτίου Αφρικής υπέφεραν από τους λευκούς κατακτητές ιδιαίτερα με την εφαρμογή του Apartheid. Και retro είναι και αλήθεια επίσης. Όπως επίσης είναι αλήθεια πως ο Nelson Mandela εντάχθηκε στο κομμουνιστικό αφρικανικό κίνημα και σκότωσε χιλιάδες λευκούς. Ήρωας για τους ανθρώπους του. Σίγουρα, ναι.

Δεν καταλαβαίνω όμως τα περί «ανθρωπισμού» και «παγκόσμιας αγάπης».

Ας διαβάζουμε πρώτα και λίγο την ιστορία πίσω από τις retro προσωπικότητες.
 
α,μπραβο..αυτες οι υπερβολες μας φαγανε τοσα χρονια στο ελλαντα!και για να μην αναφερθω αλλου και κινδυνευσω να πολιτικολογησω,θα πω οτι τοσοι δρομοι"Ουλοφ Παλμε"δεν υπαρχουν ουτε στη Σουηδια!
 
Αύριο Τρίτη η κηδεία του Νέλσον Μαντέλα. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει επίσημα ο ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η κηδεία σαφώς θα είναι «πολιτική». Αναμφίβολα γεγονός ύψιστης σημασίας στην συγκεκριμένη χώρα, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα για λίγο εκεί κάτω...
 
ειπαμε...ας τον κρινει ο Θεος..

Η Νότια Αφρική κατά την εποχή του Απαρτχάιντ δεν ήταν το φρικτό κράτος που περιέγραφαν τα συστημικά ΜΜΕ. Αλλιώς γιατί όλοι όσοι είχαν φυλετικό ή οικονομικό πρόβλημα στις γύρω χώρες, κατέφευγαν εκεί; Σίγουρα δεν ήταν τέλειο κράτος δικαίου, όμως στην διάρκεια της δεκαετίας του 1980 είχε μπει σε μια πορεία δημοκρατικοποίησης και ισότητας για όλους. Όμως σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, οι διαδηλώσεις ενάντια στο απαρτχάιντ προωθούντο από τις μεγάλες δυτικές εταιρείες που ήθελαν καινούργιους πελάτες σε μια χώρα που άλλαζε από παραδοσιακή κοινωνία (αγροκτήματα και εξόρυξη διαμαντιών κ.λπ.), σε μια κοινωνία καταναλωτών, βασισμένη στην βιομηχανική παραγωγή. Όπως λέει και ο ίδιος: «Για τον Καπιταλισμό η απόλυτη ιδιότητα του ανθρώπου είναι αυτή του παραγωγού και καταναλωτή, εναλλάξιμα γρανάζια που καταναλώνουν ό,τι σκουπίδι παράγεται. Οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα που τους κάνει να ξεχωρίζουν, όπως ταύτιση με βάση την Φυλή, είναι για τον Καπιταλισμό αναποτελεσματική, αν όχι ενοχλητική».

Εκείνο όμως που προτιμούν να ξεχνούν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» λευκοί, είναι ότι ο Μαντέλα και οι συναγωνιστές του στο «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC) είναι κομμουνιστές. Ο ίδιος ο Μαντέλα είχε γράψει ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Πώς να γίνεις καλός κομμουνιστής». Εκεί διαβάζουμε: «Κάτω από μια Κομμουνιστική Κυβέρνηση, η Νότια Αφρική θα είναι η χώρα της αφθονίας. Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα θα σταματήσουν να υπάρχουν μόνο για τους λευκούς. Θα είναι εξ' ίσου μοιρασμένα σε λευκούς και μη-λευκούς».

Έτσι, ο Μαντέλα δεν συνελήφθη για τις ιδέες του, αλλά γιατί είχε στην κατοχή του 210.000 χειροβομβίδες, 48.000 νάρκες προσωπικού και 1.500 ωρολογιακές βόμβες, που θα χρησιμοποιούσε εναντίον αθώων πολιτών για την κυριαρχία του Κομμουνισμού, στοχεύοντας μάλιστα περισσότερο τους μαύρους αντικομουνιστές, παρά τους λευκούς. Στην φυλακή όπου έμεινε 27 χρόνια δεν ξέχασε την ιδεολογία του. Έτσι, όταν απελευθερώθηκε το 1991, η πρώτη φωτογραφία που έβγαλε ήταν με τον λευκό αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος της Νοτίου Αφρικής Τζο Σλόβο, ενώ η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε επίσημα ήταν η Κούβα του Κάστρο.

Όμως εκεί που η Νότια Αφρική υπό την κυβέρνηση Μπόθα ήταν μια πλούσια χώρα, με τον Μαντέλα κατέληξε μια εξαθλιωμένη τριτοκοσμική χώρα με τον μεγαλύτερο βαθμό εγκληματικότητας, βιασμών και AIDS στον κόσμο. Σε σημείο που σήμερα σχεδόν παρακαλά τους λευκούς που εγκατέλειψαν την χώρα, να γυρίσουν πίσω!

Το χειρότερο όμως είναι η αντιμετώπιση των Λευκών. Κατ' αρχήν ακόμα και σήμερα, ο Νέλσον Μαντέλα τραγουδά δημόσια τον ύμνο του «Δόρατος του Έθνους», του ένοπλου βραχίονα του ANC, με στίχους όπως: «Εμείς, τα μέλη του «Δόρατος του Έθνους» αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να σκοτώσουμε τους λευκούς».

Επίσης η γυναίκα του, Γουίνι Μαντέλα είχε δηλώσει κάποτε: «Η Νότια Αφρική θα απελευθερωθεί μόνο με τα κολιέ και τα σπίρτα». Για όσους δεν ξέρουν, τα «κολιέ» είναι μια μέθοδος κατά την οποία περνάς από το κεφάλι κάποιου, δύο-τρεις σαμπρέλες αυτοκινήτου για να τον ακινητοποιήσεις και μετά τον περιχύνεις με βενζίνη και τον καις.

Έτσι, από το 1994, που ο Μαντέλα και οι μαύροι κομμουνιστές του ANC ανέβηκαν στην εξουσία, έχουν δολοφονηθεί πάνω από 10.000 λευκοί με την μέθοδο των κολιέ. Ο δε αριθμός των λευκών ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχουν βιασθεί και βασανισθεί είναι πολλαπλάσιος. Στο 85% των περιπτώσεων δεν κλάπηκε τίποτα. Οπότε μένει το κίνητρο του μίσους κατά των λευκών. Σε αυτούς θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και 95 Έλληνες που βρήκαν παρόμοιο θάνατο, μόνο την πρώτη χρονιά της εξουσίας του Μαντέλα.

Η κυβέρνηση του Θομπ Μπέκι δεν κάνει τίποτα, παρόλο που από την εποχή του Μαντέλα υπάρχει επίσημο παρατηρητήριο για το θέμα. Εξ' άλλου γιατί να το κάνει, όταν ο αποθανών υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και στις δύο κυβερνήσεις, Πήτερ Μοκάμπα, ήταν αυτός που επινόησε τα σλόγκαν του ANC, όπως «Σκότωσε τον Μπόερ, Σκότωσε τον αγρότη»; Πιστεύεται δε ότι όταν πεθάνει ο Μαντέλα, δεν θα μείνει ζωντανός λευκός στην Νότια Αφρική. Έτσι οι λευκοί της Νότιας Αφρικής παίρνουν μαθήματα αυτοάμυνας και πολέμου για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους από τους φονιάδες του ANC.

Αλλά και στη γειτονική Ζιμπάμπουε, μια εκστρατεία εκφοβισμού που ξεκίνησε το 2000 έχει οδηγήσει περισσότερους από 4.000 αγρότες να φύγουν από τη γη τους, αλλά έχει αφήσει και πάνω από 40 νεκρούς.

Η ανασφάλεια που βίωσαν οι εναπομείναντες 40.000 λευκοί αγρότες της Νότιας Αφρικής έχει εντάθηκε όταν ο Julius Malema, επικεφαλής της Νεολαίας του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC), ξεκίνησε μία δημόσια συνάθροιση με το τραγούδι Dubula Ibhunu, ή «Σκότωσε τον Μπόερ», ένα ύμνο της εποχής του απαρτχάιντ, που είχε απαγορευτεί από το ανώτατο δικαστήριο.

Ο χρόνος που επέλεξε ο Malema το τραγούδι ήταν ο χειρότερος. Πριν λίγο καιρό στην απομακρυσμένη αγροτική κοινότητα της Colenso, στο KwaZulu-Natal, ο 71χρονος Nigel Ralfe, παραγωγός γάλακτος, και η 64χρονη σύζυγός του Lynette, πυροβολήθηκαν καθώς άρμεγαν τις αγελάδες τους.

Την ίδια μέρα ένας 46χρονος Αφρικάνερ πυροβολήθηκε μέσα από το παράθυρο του υπνοδωματίου του καθώς κοιμόταν στο αγρόκτημα του κοντά στο Potchefstroom. Λίγες μέρες αργότερα ένας 61χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο κρεβάτι του σε ένα αγρόκτημα στο Limpopo.

Το τραγούδι Dubula Ibhunu, βρήκε υπερασπιστές αξιωματούχους του ANC, που το θεωρούν ένα συναισθηματικό παλιό τραγούδι του αγώνα.

Ο Anton Alberts της δεξιού Μετώπου Ελευθερίας είπε: "αυτά που είπε ο Malema δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που είναι ευνοϊκή για αυτούς που θέλουν να διαπράξουν φόνο. Είναι ένα εργαλείο στον αφανισμό των αγροτών στη Νότια Αφρική. "

Ο Rossouw Cillier, ο αδελφός του Pieter, πιστεύει ότι οι μέρες της κοινότητάς του είναι μετρημένες: «Περισσότεροι λευκοί αγρότες έχουν σκοτωθεί από τους Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ναι, έχουμε πόλεμο εδώ".

Στην αγροικία του αδελφού που τώρα είναι άδεια υπήρχε ένας ψηλός σταυρός προς τιμήν του δολοφονημένου αγρότη.

«Ανάβει τη νύχτα», λέει ο Rossouw. "Ο αδελφός μου ήταν ένας θρησκευόμενος άνθρωπος. Είναι το μόνο που έχει απομείνει από αυτόν εδώ. "

Σε όλη την Νότια Αφρική πολλοί αγρότες αισθάνονται απειλούμενοι. Στη Βόρεια Επαρχία ένα αφιέρωμα έχει δημιουργηθεί κάτω από μια τεράστια πινακίδα με τη λέξη "plaasmoorde" που στα Αφρικάανς σημαίνει 'δολοφονίες αγροτών'. Χιλιάδες λευκοί ξύλινοι σταυροί έχουν φυτευτεί σε μια βουνοπλαγιά, ένα για κάθε χαμένο αγρότη.

Σύμφωνα με τον Rossouw Cillier η πιο αποκαλυπτική λεπτομέρεια είναι ότι ο αδελφός του ήταν άοπλος όταν του επιτέθηκαν. "Αν κρατάμε όπλο, στέλνουν εμάς στη φυλακή, και όχι αυτούς. Τι κέρδισαν από αυτή τη δολοφονία; Ήταν μια πράξη άσκοπη όπως και η ζωή τους."

- Τα Χριστούγεννα του 2007, ο 57χρονος Pieter Cillier, σκοτώθηκε από ένοπλους στην αγροικία του, ενώ κοιμόταν με την 14χρονη κόρη του Nikki. Ο 12χρονος γιος του JD βρίσκονταν με δύο φίλους του σε ένα διπλανό δωμάτιο.

Οι εισβολείς τον πυροβόλησαν δύο φορές στο στήθος.

- Lindley, Ν. Αφρική - Ένα ανατριχιαστικό μήνυμα γραμμένο στην γλώσσα Σόθο (γλώσσα που μιλάνε στη Ν. Αφρική και στο Λεσόθο) σε ένα κομμάτι χαρτόνι που έλεγε: «Τους σκοτώσαμε. Θα ξαναρθούμε», βρέθηκε στην πύλη του αγροκτήματος, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν άγρια, τον Ιούλιο του 2011. Τα θύματα των δολοφονιών ήταν ο 40χρονος Attie Potgieter, η 36χρονη σύζυγός του, Βίλνιους και η ηλικίας 3 ετών κόρη τους Willemien. Υποψιάζεται ότι η μικρή Willemien πυροβολήθηκε ώστε να μην μπορέσει να εντοπίσει τους δολοφόνους των γονιών της.

Τρία άτομα που εργάζονται σε φάρμα συνελήφθησαν. Αργότερα, σε κωμοπόλεις στην περιοχή, τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με μία πληροφορία, ένας από αυτούς είναι μόλις 17 ετών.

Οι Potgieters δολοφονήθηκαν την ημερομηνία της 11ης επετείου του γάμου τους. Αφού σκότωσαν την μητέρα της, πήραν τη μικρή Willemien σε εξωτερικό χώρο και την πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το σώμα της Willemientjie, μεταφέρθηκε δίπλα στο σώμα της μητέρας της στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Η μητέρα της είχε επίσης πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το σώμα της Willemien βρέθηκε με μία μικρή ροζ κορδέλα ακόμα δεμένη στα μαλλιά της.

Ο Arno Potgieter από το γειτονικό αγρόκτημα, Van Tondersrust, μίλησε για τη δολοφονία του αδελφού του, της νύφης του και της Willemien: "Ακόμα φαίνεται εξωπραγματικό. Ήταν ένα φοβερό, τρομερά μεγάλο σοκ".

Στο σπίτι, ένα πιάτο φαγητό ήταν ακόμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το σώμα του Potgieter βρέθηκε έξω από το σπίτι, δίπλα σε ένα φράχτη στην πίσω πόρτα. Είχε χτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ήταν επίσης μαχαιρωμένος με πιρούνα κήπου. Τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί.

- «Εννοείς πως σκότωσες και βίασες μια λευκή γυναίκα και μετά σκότωσες το μωρό της λόγω του apartheid;» ρώτησε η δικαστής Monica Leeuw των 20 ετών εγκληματία William Kekana ο οποίος, μαζί με το συνεργό του Charles Fido Baloyi εξολόθρευσε μια ολόκληρη οικογένεια λευκών μέσα στο σπίτι τους.

«Λοιπόν, αφού η κυρία Rawstone απάντησε στο κινητό της μέσα στο αυτοκίνητό της μετά την πυροβόλησα. Μετά κάναμε ότι κάναμε επειδή ήταν λευκοί», απάντησε ο αδίστακτος δολοφόνος. Ο Kekana, για ένα κινητό τηλέφωνο και δύο δακτυλίδια, σκότωσε τον Clifford Rawstorne την μητέρα του Hester Rawstorne την εικοσιτετράχρονη αρραβωνιαστικιά του Janine Drennan και την ενός έτους κόρη τους Kayla, με πυροβολισμό εξ επαφής, αφού προηγουμένως είχε βιάσει τις δύο άτυχες γυναίκες.

Να σημειωθεί πως ο Kekana και ο συνεργός του είχαν απαγάγει την Janine Drennan και την κόρη της στο αυτοκίνητό τους όταν επέστρεφαν από ένα παιδικό πάρτυ. Η έκταση τέτοιων εγκλημάτων στη Νότια Αφρική έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις και που η είδηση αυτή δε θα γινόταν πρωτοσέλιδο εάν δεν υπήρχε η δολοφονία της μικρής κόρης της Janine Drennan. Περιοχές όπως το Hillbrow και η Berea στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν αποκαλεστεί από την Interpol ως τις περιοχές με το μεγαλύτερο δείκτη εγκλημάτων στον κόσμο ο οποίος μεταφράζεται σε 600 νεκρούς ανά 100.000 άτομα το χρόνο.

- Ένας Βρετανός ο οποίος μένει στη χώρα έχει επιβιώσει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις «carjacking» δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τη χώρα λέγοντας πως έχει «συνηθίσει» την εικόνα του καλάσνικοφ να τον σημαδεύει εξ επαφής. Πάντως σχεδόν όλοι στη Νότια Αφρική έχουν κάποιο συγγενή ή γνωστό ο οποίος έχει σκοτωθεί ή έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και αυτή η «συνήθεια» έχει περάσει παντού στην κουλτούρα της μετά του apartheid νοτιοαφρικανικής κοινωνίας.

- Οι αιμοσταγείς ανθρωποφάγοι της Νοτίου Αφρικής τον Απρίλιο του 2010 δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τον αρχηγό του κινήματος για τα δικαιώματα των λευκών, Eugene Terre' Blanche. Δολοφονημένος άγρια με τρόπο ύπουλο και δειλό, φρικτά ακρωτηριασμένος, κατακρεουργημένος, την ώρα του ύπνου του από δύο μαύρους.

Η λίστα με τους δολοφονημένους λευκούς είναι τεράστια και μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση εδώ:

http://whitelocust.wordpress.com/alphabetic-name-lists-of-murders-on-south-african-farms-since-1994-death-toll-since-1994-3049/

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Farm-murderers-leave-chilling-note-20101203

πηγή: http://stop-boer-genocide.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
 
@ don dokken-Σωστος σε ολα και μπραβο για το σεντονι :thumbup: .
 
Έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ από το θέμα μας... Μπορεί να είναι ιστορικά γεγονότα, αλλά πλέον έχουν πάρει όλα πολιτική χροιά.

Κλειδώνεται και θα καθαριστεί.

EDITED by Kambia

To θέμα καθαρίστηκε από όλα τα ποστ καθώς ξεφεύγουν προς πολιτική συζήτηση η οποία δεν άπτεται της θεματολογίας του φόρουμ. Θα κρατηθεί για αρχειακούς λόγους αλλά κλειδωμένο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα