Έφυγε ο Νίκος Αντύπας

Bajar

RetroWannaBe
Joined
3 Αύγ 2011
Μηνύματα
2.234
Αντιδράσεις
6.904
Ένας ταλαντούχος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής έφυγε αθόρυβα χθες στα 68 του χρονια. Είτε ως ντράμερ των Socrates στη θέση του Νίκου Τρανταλίδη είτε ως ενορχηστρωτής σε δίσκους που έγραψαν ιστορία όπως τα "Ζεστά ποτά" των αδελφών Κατσιμίχα, και το "Μένω εκτός" της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είτε σαν συνθέτης άλμπουμ που ακόμη γνωρίζουν επιτυχία όπως το "Δι' ευχών " της Χαρούλας Αλεξίου και το "Σαν ηφαίστειο που ξυπνά" της Πρωτοψάλτη, ο Νίκος Αντύπας άφησε το στίγμα του στη σύγχρονη ελληνική μουσική κι από σήμερα ένα μεγάλο κενό με την απώλειά του.
Καλό του ταξίδι!

 
Ελαφρύ το χώμα, ελπίζω να ήταν καλός άνθρωπος. Οσοι είναι συνθέτες μουσικής ή στίχων, μπορουν να αποδώσουν μέχρι να φύγουν από αυτή τη ζωή, σε σχέση π.χ. με τους τραγουδιστές ή τους μουσικούς που δεν αντέχει το κορμί τους ή η φωνή τους, από μια ηλικία κι ύστερα. Πράγματι πολύ μεγάλη απώλεια, αν αναλογιστεί κανείς τί τραγουδάρες έχει γράψει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα περισσότερα ελληνικά τραγούδια επιτυχίες που ακούγαμε απο τα 80s και μετά έχουν γραφτεί και ενορχηστρωθει απο τον Νίκο Αντύπα.

Έγραψε την δική του ιστορία στην Ελληνική μουσική.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. RIP
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο εκλιπών συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων, Νίκο.
 
Εγώ ως μέλος των Socrates τον είχα μόνο ακουστά, γιατί ήμουν αρκετά μικρή όταν μεγαλουργούσε. Πιο πολύ τον έμαθα από τα τραγούδια του, τα οποία άφησαν το αποτύπωμά τους στην νεότητά μου. Θα μπορούσα πολλά από αυτά να βάλω, και γνωστά μάλιστα, όπως π.χ. το Δι'ευχών, που σηματοδότησε την πρώτη σημαντική γνωριμία της Χαρούλας Αλεξίου με την ηλεκτρονική "έντεχνη" μουσική, ή τα επίσης γνωστά "Σαν Ηφαίστειο που Ξυπνά" ή το "Διθέσιο", που έδειξαν μια άλλη πλευρά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Θα βάλω όμως λιγότερο γνωστά κομμάτια (ανάμεσα και ένα από τα πολλά που ερμήνευσε η Αλεξίου. Έχουμε και λέμε:
"Ναι θα πω", ένα από τα πρώτα κομμάτια που βοήθησαν να ανατείλει το άστρο της Μελίνας Ασλανίδου (η οποία -κατά την ταπεινή μου γνώμη- στη συνέχεια μας απογοήτευσε με τις επιλογές της).
"Κάτω απ' την Ακρόπολη", τραγούδι των τίτλων της ομώνυμης (αλήστου μνήμης) σειράς του Alpha, με ερμηνευτές την Χρυσούλα Κεχαγιόγλου (στην πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση) και τον ex-Τρίφωνο Νίκο Κουρουπάκη.
"Και μετά (δεν έχει τίποτα μετά), ένα τραγούδι από τον πολυσυλλεκτικό και μάλλον υποτιμημένο δίσκο της Χαρούλας Αλεξίου "Παράξενο Φως".
"Η ρίζα του Ιεσσαί" από το άλμπουμ "Θεατής" που περιείχε οργανικά κομμάτια του συνθέτη.
 
Παιδια ντρέπομαι αλλά δεν τον ήξερα ενώ σίγουρα ήξερα και ξέρω τα τραγούδια του και θα με έχουν συντροφεύσει πολλές φορές. Καλό παράδεισο να χει.
 
Παιδια ντρέπομαι αλλά δεν τον ήξερα ενώ σίγουρα ήξερα και ξέρω τα τραγούδια του και θα με έχουν συντροφεύσει πολλές φορές. Καλό παράδεισο να χει.
Να μην ντρέπεσαι. Μάλλον είσαι πολύ νέα, και γι' αυτό δεν τον ξέρεις. Εμείς ήμασταν κάποιας ηλικίας (εφηβικής ή φοιτητικής) και τα ακούγαμε συνεχώς. Είναι ευκαιρία, έστω και τώρα να γνωρίσεις τα τραγούδια του.
 
Πίσω
Μπλουζα