Juanita είπε:Το αν θα δουν τα παιδιά μας Καραγκιόζη και κατά πόσον θα το εκτιμήσουν ξεκινάει πρώτα από εμάς και από τη βούληση - διάθεση - πρόθεση να τους προσφέρουμε ένα θέαμα που ίσως και να θεωρούμε παρωχημένο. Τα παιδιά μας έχουν κατακλυστεί από λογής λογής νέα κινούμενα σχέδια και ίσως παρασυρόμαστε και εμείς.
Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό.Είμαι μάλλον ο μόνος που πραγματικά εκτιμάει και νοσταλγεί κάποια πράγματα όλοι οι υπόλοιποι της ηλικίας μου ή είναι αδιάφοροι ή απλώς ξέρουν να το κρύβουν καλάPlink είπε:Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δύσκολα θα το εκτιμήσουν, αλλά δεν φταίμε εμείς σε αυτό. Σκέψου πόσο διαφορετικά ερεθίσματα παίρνουν από την τηλεόραση, τα video games, τις αφίσες, τις βιτρίνες...η τεχνολογία είναι παντού και η νοσταλγία για το παλιό δεν υπάρχει μέσα τους προκειμένου να εκτιμήσουν το είδος τέχνης που είναι ο καραγκιόζης.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι στην παράσταση που είδα, τα περισσότερα παιδάκια από ένα σημείο και μετά ασχολιόντουσαν με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον καραγκιόζη. Μόνο οι μεγάλοι παρακολουθούσαν και γελούσαν
Ακόμα και εμείς που προσπαθούσαμε να μιλάμε στην μικρή και να της εξηγούμε για τον καραγκιόζη ώστε να της κρατήσουμε το ενδιαφέρον στην παράσταση και όχι στα άλλα παιδάκια, δεν το καταφέραμε απόλυτα #)
Τις παρακολουθω με μεγαλη χαρα. Μηπως ξερεις/αναγνωριζεις "του πότε" ειναι?drspiros είπε:Το καναλι της Βουλης δειχνει καθε μερα 13.00-14.00 δυο παραστασεις του Ευγενιου Σπαθαρη, απο το αρχειο της ΕΡΤ!
Γεια σου, Χρηστο. Λογικα πρεπει να ειναι απο τις πρωτες εγχρωμες παραγωγες της ΕΡΤ, γυρω στο '80-'81.ChristosM είπε:Τις παρακολουθω με μεγαλη χαρα. Μηπως ξερεις/αναγνωριζεις "του πότε" ειναι?
Σε ευχαριστω πολυ. Καπου εκει τις τοποθετω και εγω. Δεν πιστευω πως εχουν κρατηθει οι παλαιοτερες (μαυροασπρες) παραστασεις. Ας ειναι "καλα" το καναλι της Βουλης που μας τις ξαναδειχνει.drspiros είπε:Γεια σου, Χρηστο. Λογικα πρεπει να ειναι απο τις πρωτες εγχρωμες παραγωγες της ΕΡΤ, γυρω στο '80-'81.
Υπάρχει λόγος γι αυτό: αν το δεις κοινωνιολογικώς και ιστορικώς, ο Καραγκιόζης απευθύνεται σε ενήλικες μια που αυτούς ενσαρκώνει και τα δικά τους παθήματα περιγράφει... Ποτέ, για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα την απλοϊκότητα του κούκλες=παιδιά.Plink είπε:Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δύσκολα θα το εκτιμήσουν, Ακόμα και εμείς που προσπαθούσαμε να μιλάμε στην μικρή και να της εξηγούμε για τον καραγκιόζη ώστε να της κρατήσουμε το ενδιαφέρον στην παράσταση και όχι στα άλλα παιδάκια, δεν το καταφέραμε απόλυτα #)