Έφυγε ο Σπύρος Φωκάς

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.521
Αντιδράσεις
28.134
Εφυγε απο την ζωη σε ηλικια 86 ετων ο γνωστος ζεν πρεμιε, Σπυρος Φωκας. Καλο του ταξιδι...

 
τι θα γνει πια βρε παιδια;
καθε μερα θλιψη;
τον ειχα γνωρισει,
πολυ ευγενης και με χιουμορ
αποτους ελαχιστους που εκανε καριερα στο εξωτερικο,μεγαλη,οχι αστεια
 
Καλό ταξίδι σε έναν γοητευτικότατο άνδρα και ταλαντούχο ηθοποιό , τον μόνο που έκανε πραγματική διεθνή καριέρα στο εξωτερικό (μαζί με την Ειρήνη Παπά) , από τους ωραιότερους άνδρες του παλιού ελληνικού σινεμά , κατά τη γνώμη μου

Αντίο Spirus (με φωνή της Ντένης Μαρκορά)
 
Καλό ταξίδι σε έναν γοητευτικότατο άνδρα και ταλαντούχο ηθοποιό , τον μόνο που έκανε πραγματική διεθνή καριέρα στο εξωτερικό (μαζί με την Ειρήνη Παπά) , από τους ωραιότερους άνδρες του παλιού ελληνικού σινεμά , κατά τη γνώμη μου

Αντίο Spirus (με φωνή της Ντένης Μαρκορά)

 
Καλο ταξιδι.Ενας απο τους λιγους Ελληνες ηθοποιους που εκανε διεθνη καριερα και ομως τα τελευταια χρονια ταλαιπωρηθηκε χωρις να του δωσει κανεις σημασια.Και σημερα που εφυγε θυμηθηκαν ολοι τον μεγαλο ηθοποιο ,τον ομορφο,τον ταλαντουχο κτλ.ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ χωρις τελος.
 
Γιατί είναι υποκρισία να βγαίνουν παλιοί του συνεργάτες και να μιλούν για το ταλέντο και την ομορφιά του; Δε θέλω να πω τίποτα για τον υπέροχο Σπύρο Φωκά (που άλλωστε είχε δίπλα του τη σύζυγο του), γενικά όμως με προβληματίζουν τέτοια σχόλια. Νομίζω οτι αντί να ψέγουμε τους ανθρώπους που δεν βοήθησαν τον Χ ή τον Ψ (αλήθεια ποιος ορίζει ποιος έχει υποχρέωση να βοηθήσει;) θα ήταν πιο ωφέλιμο να δούμε συνολικά τα προβλήματα, τις ανύπαρκτες δομές για την τρίτη ηλικία και το σύστημα υγείας που μας ταλαιπωρεί όλους. Δε θέλω να παραστήσω την κυνική αλλά γιατί είναι υποκρισία να πεθάνει φτωχός ένας καλλιτέχνης και δεν είναι υποκρισία ένας άνθρωπος που δουλεύει σε σκληρή χειρωνακτική εργασία απ τα 13 και μεγάλωσε 4 παιδιά να παίρνει σύνταξη στα 75 του 640 ευρώ; Επί προσωπικού, αλλά δεν καταλαβαίνω. Είναι υποχρέωση των φίλων ή των συναδέλφων να περιθάλπουν;
Δε θα εστιάσω στο οτι κάποιοι άνθρωποι έζησαν μια πλουσιοπάροχη ζωή και για διάφορους λόγους δε μπόρεσαν να διατηρήσουν την περιουσία τους, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κάποτε όμως θα πρέπει να αποφασίσουμε. Θα παρέχουμε στους γέροντες αξιοπρεπή διαβίωση ως κοινωνία ή θα αναλάβει ο καθένας μας το δικό του γέροντα; Μέχρι τότε εγώ δε βλέπω καμία υποκρισία.
 
Θα τον τιμήσω βλέποντας για πολλοστή φορά το Ραμπο 3. Ξερω, εχει παίξει σε δεκαδες αλλες πολύ πιο αξιόλογες, όμως επιλέγω αυτήν. Ελαφρύ το χώμα.
 
 

Αν οντως εγιναν ετσι τα πραγματα οπως τα ειπε, τοτε τον θαυμαζω! Του ευχομαι να ειναι καλα εκει που βρισκεται, μακρια απο τον φθαρτο υλικο μας κοσμο και να συνεχισει την πορεια της υπαρξης του με χαρα και γαληνη.
 
Ένας κατ' εξοχήν κινηματογραφικός ηθοποιός που ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Θα τον θυμόμαστε για τις δωρικές και λιτές του ερμηνείες αλλά και για τη διεθνή τού καριέρα. Κρίμα!
 

 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα