"Έφυγε" ο Στάθης Ψάλτης

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.869
Αντιδράσεις
14.996
http://www.sport-fm.gr/article/petha...saltis/3351118

Βασικά, φίλε Στάθη θα μας λείψεις ! Λένε πως οι άνθρωποι που γελάνε πολλοί πεθαίνουν στα βαθιά γεράματα, εδώ όμως γελάστηκαν! Να'σαι καλά μες στις πίκρες μας, μας χάρισες ωραίες στιγμές, καλό παράδεισο! Ευτυχώς που πρόλαβα και σε είδα σε μια επιθεώρηση, ερχότανε πολύ συχνά Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δυστυχως ο Σταθης Ψαλτης αφησε φτωχοτερο τον καλλιτεχνικο κοσμο....

:(
 
Πολύ μεγάλη απώλεια. Φοβερός ηθοποιός, τεράστια μορφή των ταινιών του '80.


Τον είχα δει και εγώ από κοντά σε μια επιθεώρηση, πολλά χρόνια πριν...Βγάλαμε και φωτογραφία μαζί....



Θα μας λείψει αφάνταστα...
 
Ακόμα ένας καλλιτέχνης και συμπαθής άνθρωπος που δεν πρόλαβε να γεράσει.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κατ εμέ Ψάλτης -> 80s
 
Μας έχει χαρίσει άπειρες στιγμές το γέλιο, με το δικό του μοναδικό στυλ!

Από σήμερα είναι πιο φτωχός ο καλλιτεχνικός κόσμος και ακόμα πιο φτωχή η γενιά των '80s, που τόσο πολύ σημάδεψε...

Θα ζει όμως για πάντα μέσα από τις ταινίες του...

Κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους...
 
Καλό του ταξίδι (και αυτού...) Σίγουρα, ανεξαρτήτως με το σε ποιους άρεσε και σε ποιους όχι, ηθοποιός που σφράγισε την τόσο παρεξηγημένη εποχή της βιντεοταινίας, ενώ, μάλλον από κάποια δική του αποστροφή, έκανε ελάχιστη τηλεόραση...

Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίαζε, ακόμα και στο θέατρο όπου ήταν στρατευμένος, αλλά σίγουρα ήταν σημαντικός...
 
Και κει πάνω ο Στάθης θα κάνει τον Θεό να γελά! Ηξερε να αυτοσαρκάζεται χωρίς να προσβάλλει
 
Εμείς που μεγαλώσαμε στα 80'ς θεωρούμε τον Στάθη Ψάλτη μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές αυτής. Ο Ψάλτης ήταν ηθοποιός πολύ μεγαλύτερος του κωμικού που θυμόμασταν τότε ανεξαρτήτως αν τον συνδεσαμε με τις ταινίες μαζικής κατανάλωσης του τότε! Είναι τεράστια απώλεια και απλά μας προετοίμασε για το γεγονός μέσα από την αξιοπρεπέστατη στάση που κράτησε κατά την νοσηλεία του. Ένα κομματι του εαυτού μας χάθηκε μαζί του που τουλάχιστον θα ξαναβρίσκουμε μέσα από τις ταινίες του!
 
αμαν παναια μ

τεραστιος ηθοποιος ,

φανηκε στον συμβολαιογραφο και στο ημερολογιο ενος τρελλου

μαζι με το σωτηρη μουστακα σφραγισαν την δεκαετια του 80

οντως ξοδευτηκε το ταλεντο του αλα τι μπορουσε να κανει;

καλο ταξιδι
 
Δεύτερη φορά που στα γενέθλια μου φεύγει ένα αγαπημένο μου πρόσωπο...Δεν υπάρχει Σάββατο που να μην βάζω μία ταινία του Στάθη.Ακομα θυμάμαι το 87' που ο πατέρας μου έφερε στο σπίτι ένα βίντεο μαζι το "κλεφτρονι και τζέντλεμαν"!!!

Αθάνατος και καλό ταξίδι Σταθάρα
 
spyros_s είπε:
Εμείς που μεγαλώσαμε στα 80'ς θεωρούμε τον Στάθη Ψάλτη μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές αυτής. Ο Ψάλτης ήταν ηθοποιός πολύ μεγαλύτερος του κωμικού που θυμόμασταν τότε ανεξαρτήτως αν τον συνδεσαμε με τις ταινίες μαζικής κατανάλωσης του τότε! Είναι τεράστια απώλεια και απλά μας προετοίμασε για το γεγονός μέσα από την αξιοπρεπέστατη στάση που κράτησε κατά την νοσηλεία του. Ένα κομματι του εαυτού μας χάθηκε μαζί του που τουλάχιστον θα ξαναβρίσκουμε μέσα από τις ταινίες του!
Έτσι ακριβώς.

Ένα κομματι του εαυτού μας χάθηκε μαζί του, γιατί ήταν κομμάτι της εφηβείας μας.

Ως ηθοποιός προτίμησε τους "εύκολους" ρόλους, και δεν θα τον ψέξω γι' αυτό.

Κανείς δεν ξέρει άλλωστε, εκτός αν είναι πολύ μέσα στα πράγματα, αν του πρόσφεραν (πολλούς) σοβαρότερους ρόλους και αρνήθηκε, ή αν τυποποιήθηκε επειδή του άρεσε. Μικρή σημασία έχει πάντως. Κι όσο για ταλέντο για σοβαρότερα πράγματα, ναι, είχε με το κιλό. Τον θυμάμαι παιδάκι στον "συμβολαιογράφο" και όταν είδα την σειρά πολύ αργότερα, για να δω αν η μεγάλη μου εντύπωση ήταν απλά παιδικές υπερβολές, τον χάρηκα πολύ περισσότερο από τότε.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για αυτό που ήταν, για τα 80's, τις ταινίες, τις βιντεοκασέτες, το μπουρλέσκο στυλ, την γκροτέσκο περσόνα, για όλα όσα μας έδωσε μέσα από την δουλειά του.

Τον ευχαριστούμε με μεγάλη, πολύ μεγάλη συγκίνηση.
 
Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. :(

α ρε Σταθάρα θα μας λείψεις! Ο Θεός να σε αναπαύσει γαλήνια.
 
Οταν ακουω την φραση "Δεκαετια του '80" Η' απλα "'80s", το μυαλο συνειρμικα παει σε ενα ονομα....Σταθης Ψαλτης!!!

Θαρρω, οτι ο Ψαλτης ηταν απο μονος του ενα κεφαλαιο για την δεκαετια του '80, ηταν - κατα την ταπεινη μου γνωμη - το κοινωνικο συμβολο των '80s.

Εξεφραζε στο πανι μεσα απο τους ρολους του, με τον δικο του μοναδικο τροπο, τα προβληματα και τον τροπο ζωης του μεσοαστου Ελληνα εκεινης της εποχης.

Ειχα την τυχη να τον συναντησω, τον ειχα δει σε μια επιθεωρηση στο Δελφιναριο, ωπου μετα το τελος της παραστασης πηγα

στα καμαρινια για αυτογραφο. Ακομα θυμαμαι το τρακ που ειχα, καθως φοβομουν μην με αποπαρει, ομως παρολο την κουραση της παραστασης

δεν αρνηθηκε, ισα-ισα ηταν πολυ-πολυ ευγενικος, ευδιαθετος και μαλιστα μου εκανε και πλακα με το γνωστο του αυθυροστομο λεγειν...

"Καλα ρε ψηλε, τοσα μωρα - λογω λογοκρισιας αλλαχτηκε - ειχαμε στην παρασταση, απο μενα το ξυλαγγουρο ηρθες να παρεις αυτογραφο;".

Με τον τροπο του, με εκανε να καταλαβω το εξης...οτι κι εγω ειμαι σαν και εσας, δεν ξεχωριζω, απλα μια δουλεια κανω οπως ολοι.

Αυτος ηταν ο Σταθης Ψαλτης που αγαπησαμε....λαικος, αυθεντικος, χωρατατζης, αυθυροστομος, καπατσος, ενας απο εμας!

Βασικα....Καλο σου ταξιδι Σταθη....:sad:

Σταθη....πολυ κ@#$παιδο ο Χαρος τελικα! :rant:
 
Και εγώ λυπήθηκα πολύ... όπως όμως ήταν τον τελευταίο καιρό, καλύτερα που αναπαύθηκε... Θα ζει όμως για πάντα μέσα από τις κωμωδίες του... Εμένα η αγαπημένη μου είναι by far το "Έλα να γυμνωθούμε, ντάρλιγκ" με τα ωραία ντίσκο τραγούδια και τον Στάθη ντυμένο πανκιό...
 
Το είδα κι εγώ χθες στο fb και απλά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμη. Καλό ταξίδι να έχει. Άφησε το στίγμα του μέσα από τις ταινίες. Δεν έχω δει ακόμη αντίδραση από Καίτη Φίνου...
 
και κάτι από τις ατακες του Στάθη
 
Πίσω
Μπλουζα