"Έφυγε" ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου

Always Somewhere

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
3.892
Αντιδράσεις
9.183
georgiou.jpg


"Έφυγε" σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Η εκπομπή του "Το Καφενείο των Φιλάθλων" τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Ο αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου ήταν πανελληνίως γνωστός για τις κλασσικές του ατάκες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τηλεθεατές στην εκπομπή του το Καφενείο των Φιλάθλων.

Μεγάλη μορφή για τους φανατικούς οπαδούς του ποδοσφαίρου απο τα μέσα της δεκαετία 1980 και ένα από τα πρόσωπα που ο Γιώργος Μητσικώστας σατίριζε στις εκπομπές του για τις ατάκες του.

Μερικές από τις πιο γνωστές ατάκες του:

– Γεωργίου speaking.

- Έκανε αβαβά!

-Ήμαρτον ρεεεεε. Ξανά-μανα ήμαρτον

-Πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτα.

– Γιώργο σε πάω ρε, τα λες έξω απ’τα δόντια.
– Ποια δόντια ρε;

– Λίρα εκατό αυτό που σου λέω

– Γιώργο, ωραίο πουκάμισο: Να στο δώσω να πας να κοινωνήσεις;

– Η μπάλα στο μπακλαβαδωτό.

– Ρε, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι τόσο άτεχνος, που και με σαγιονάρες να παίξει θα πατήσει τα κορδόνια του.

-Όλα τα αθλήματα έχουν φέρει διακρίσεις στην Ελλάδα: το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, ο στίβος, η άρση βαρών, το μπαμπινγκντον, το τάβλι…


 
Τελευταία επεξεργασία:
RIP. Μεγάλη μορφή. Χάρις στις μυθικές ατάκες και το ιδιαίτερο του στυλ, τον παρακολουθούσαν και πολλοί που δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο....
 
Πολύ στεναχωρήθηκα!! Τα έλεγε εξω από τα δόντια (που δεν είχε ο κακομοίρης, και έχει πει και την ιστορία για το λόγο που δεν είχε) και ηταν αυθεντικός και ντόμπρος. Πραγματικά θα μου λείψει η παρουσία του. Ελαφρύ το χώμα, ευχομαι να ηταν καλός άνθρωπος. Ισως να ενδιαφέρει να διαβάσετε το λόγο που τελικά του είχαν πέσει τα δόντια και ο οποίος ηταν πολύ τραγικός.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα