"Έφυγε" ο π.Τιμόθεος Κιλίφης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Έμαθα οτι έφυγε απο τη ζωή (ή "εκοιμήθη" οπως λεγεται για τους μοναχούς) μια αρκετά συμπαθής θα έλεγα προσωπικότητα που γνωρίσαμε μέσα απο κάθε είδους εκπομπές.

Τον π. Κιλίφη τον ειχα πρωτοδει να παρουσιαζει μια εκπομπη σε ενα μικρο ιδιωτικό σταθμό. Κατόπιν ήταν αρκετά αγαπητος απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εκπομπές. Ενας χαρισματικός larger than life άνθρωπος, με κατάλευκα γένια, δυνατή φωνή και σχεδόν πάντα ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Έμφανιζόταν σε εκπομπές για να μιλήσει για θεματα, ειτε για (καλτ στιγμες) αιρέσεις, μέντιουμ και μαγείες, είτε για τον Κώδικα Ντα Βίντσι και τους γάμους των ομοφυλόφιλων, είτε απλά για τη Σαρακοστή, τη νήστεια και το μήνυμα των γιορτών.

Ό,τι κι αν έλεγε, ακόμα κι αν δεν μας άρεσαν ή δεν συμφωνούσαμε, έδειχνε να το πιστέυει και να το απολαμβάνει. Προσωπικά ένιωθα μια θετική ενέργεια και μια θέρμη όταν μιλούσε, ακόμα κι αν όσα έλεγε ήταν ίσως λίγο αφελή ή απλοϊκά. Λίγο πολυλογάς :) δε θυμάμαι να τον έχω δει σε καυγάδες, φωνές και διαφωνίες στον αέρα, σε αντίθεση με άλλους "συναδέλφους" του. Επισης δεν τον ακουσα ποτε να μιλάει για γέροντες, προφητείες και αντιχρίστους. Οσα ελεγε ηταν θετικά και φωτεινά.

Μια απο τις τελευταιες του τηλεοπτικες εμφανισεις πρεπει να ηταν σε πολιτική εκπομπή, οπου μιλουσε εναντιον της κυβερνησης για την οικονομική κρίση.

Επιπλέον ειχε πλουσιο συγγραφικό έργο με βραβεία και τιμές. Οταν ημουν μικρος ειχαν πεσει στα χερια μου 2 βιβλια του, φιλοπατριωτικού περιεχομένου.

Αυτό το καλούπι ίσως λειπει απο τη θρησκεία (και την κάθε θρησκεία)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχως την δυσαρεστη ειδηση την εχει και ο Σκαι στην ιστοσελιδα του... :(

Αγαπητη και προσφιλη προσωπικοτητα.

Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει.
 
Ήμουν στην Αθήνα το 2003, για επίσκεψη σε θείο μου και βρισκόμασταν για κάποια δουλειά, στην Πεντέλη. Στον δρόμο, είδαμε έναν ιερέα να περπατάει προς το μοναστήρι και ο θείος μου, είπε να τον πάμε με το αυτοκίνητο μέχρι εκεί, για να μην ταλαιπωρηθεί. Ήταν ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης και στα λίγα λεπτά που κράτησε η διαδρομή, είχαμε μια σύντομη κουβέντα. Ζεστός και καλοσυνάτος άνθρωπος, που σε κέρδιζε αμέσως...
 
Εχω διαβασει αρκετα βιβλια του. Γλυκος και ιδιαιτερος ανθρωπος.

Ας τον αναπαυσει ο Κυριος εν ειρηνη.
 
Ας αναπαυθει εν ειρηνη..μια πολυ συμπαθης προσωπικοτητα
 
Θεός σχωρεστον. (Μπαφιασα με τα Rip
 
Έγινε την περασμένη εβδομάδα, 2 Μαρτίου. Τον θυμάμαι στη Μονή Μεντέλης να μας κάνει το κολπάκι με τα χέρια του ότι τάχα φοράει γυαλιά, όταν μας είχαν πάει μετο σχολείο (πριν >30χρόνια).

Πολυγραφότατος, άρα και με πολύ συγκροτημένο λόγο, και μ'ένα ακόμα μεγάλο καλό, διάολε...

ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΑΕΚτζής !

Καλό παράδεισο !
 
Από ό,τι ξέρω, ήταν κολλητός φίλος με το γυναικολόγο μου και άκουγα συχνά γι' αυτόν. Ο γιατρός μου έλεγε ότι ο αείμνηστος ήταν ανθρώπινος και, όντως, δεν είχε καμία σχέση με εκείνους τους ιερωμένους που "κουνάνε δάχτυλο" απειλητικά στους πιστούς. Εγώ ήρθα σε επαφή με τη σκέψη του μέσω των κειμένων που επεξεργαζόμουν στο ιδιαίτερο της έκθεσης την εποχή των Πανελλαδικών. Μολονότι δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκα, οφείλω να υποκλιθώ στην προσωπικότητά του.
 
Συμπαθητικός άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός, συμμετείχε πολλές φορές στην τηλεόραση, σε πολλά κανάλια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αιωνία του η μνήμη!
 
Η γενιά μου τον είχε ταράξει στο κοπι πέιστ όταν προετοιμαζόμασταν για πανελλήνιες (μέσα της δεκαετίας του 90). Πάντως ήταν από τους λίγους παπάδες που έβγαιναν στην τηλεόραση χαμογελαστοί (την περίοδο που κάθε εκπομπή έπρεπε να έχει και από έναν παπά να φωνάζει). Και σε αντίθεση με όλους τους τηλεπαπάδες των δεκαετιών του 90 και του 2000 μιλούσε ευγενικά, κατανοητά και προσωπικά με έπειθε ότι μιλούσε με αγάπη.
 
Υπέροχος άνθρωπος και ιερέας, πραγματικά όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι ιερείς. Μεγάλος αεκάρας επίσης. Κρίμα που δε θα κάνει τον αγιασμό στα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας, όπως θα το ήθελε.
 
Υπάρχει αναφορά αυτού σε εκπομπή του Μητσικώστα:

στο 1:47, αυτού του βίντεο.
 
Πίσω
Μπλουζα