"Έφυγε" ο David Bowie....

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Θυμαμαι οτι το πρωτο κομματι του που ειχα πρωτοακουσει ηταν στο Hits85 το This is not America και αν και παιδι, μου ειχε κανει εντυπωση ο τροπος του.

Αργοτερα κατα την εφηβεια, ακουσα τα πρωτα του space pop αλμπουμς του και τα λατρεψα.

Ειχα στο προγραμμα να ακουσω και το τελευταιο του αλμπουμ που διαβαζα εξαιρετικες κριτικες.
 
δεν μπήκε η χρονιά καλά-καλά και αρχισαν οι απώλειες...

Θρυλικός τραγουδιστης!
 
Του έτυχε να πεθάνει μόλις δύο μέρες αφότου κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ. Κρίμα, άξιος καλλιτέχνης στο είδος και άνθρωπος με δική του, έντονη προσωπικότητα.
 
Ανεπανάληπτος καλλιτέχνης. Πάντοτε μπροστά από την εποχή του, είχε την ευστροφία να αντιλαμβάνεται τα μουσικά ρεύματα και που κατευθύνονταν οι προτιμήσεις του κοινού και ηχογραφούσε κάθε φορά ένα έξοχο άλμπουμ που εξέφραζε την τάση της εποχής . Επηρέασε μία ολόκληρη γενιά μουσικών που δραστηριοποιήθηκαν στη δεκαετία του 80 και μεταγενέστερα.Κρίμα, μεγάλη απώλεια.Και παρέμενε δραστήριος μουσικά παρόλα τα προβλήματα της υγείας του. Θα τον θυμάμαι πάντα-όπως και τη μουσική του που με συντρόφευε σε τόσα πολλές όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές.
 
Το πρώτο κομμάτι του που άκουσα ποτέ ήταν το Putting out fire. Το 1983 είχα αγοράσει μια κασέτα που είχε hits από το 1982 και το είχε μέσα. Κάποτε είδα και την ταινία και πιο μετά αγόρασα το soundtrack που περιέχει από τα καλύτερα instrumentals που έχουν γραφτεί ποτέ.

Εκανε "περίεργη" ζωή οταν ήταν νιάτο. Ο θεός να τον συγχωρέσει. Ελαφρύ το χώμα....
 
Το πρωτοδιάβασα το πρωί στο νήμα με θέμα την ταινία LABYRINTH. Στεναχωρέθηκα πολύ με αυτό το νέο. Ας μου επιτραπεί ένας χαζοσυνειρμός που έγινε αυτόματα έτσι για να δώσω και μια νότα "χιούμορ". Πως να μην έχουμε τέτοιο στενάχωρο συμβάν αφού εκλέχτηκε η γκαντεμόσαυρος ο νεότερος... Ίσως απόψε να βάλω να δω και γω τον Λαβύρινθο έτσι για το γ...
 
Μεγάλη ειρωνεία η αποδημία του αφού πρόλαβε να βγάλει το καινούργιο άλμπουμ. Εγώ τον εκτίμησα πρώτα από το This is not America (τη μοναδική του ίσως συνεργασία με έναν μεγάλο της τζαζ όπως ο Pat Metheny), το οποίο υπήρχε σε μία συλλογή του 85 που είχα στα νιάτα μου. Το Putting out Fire αν και παλιότερο, το άκουσα αργότερα και μου άρεσε πολύ... Κρίμα...γιατί μπορούσε να ζήσει ακόμη μερικά χρόνια...
 
Μου άρεσε πολύ και η μουσική του ( ειδικά το τραγούδι this is not america), αλλά και οι ερμηνείες του στις ταινίες που πρωταγωνίστησε.
 
Μεγάλος καλλιτέχνης, αγαπημένος τραγουδιστής. Ό,τι και να πει κάποιος είναι λίγο. Καλό ταξίδι Κύριε Bowie...
 
Ziggy played guitar and was the man who sold the world.

Ground Control to major Tom.....we lost you.
 
πολυ κριμα!!

τελευταια εχει πεσει επιδημια !!
 
Έχει γίνει ένας χαμός σήμερα στο Internet με το που μαθεύτηκε. Σειρά άρθρων και αναρτήσεων για αυτόν. Πρόκειτα σίγουρα για έναν από τους πλέον παραγωγικούς μουσικούς, ευρείας αποδοχής που επηρέασε μουσικά πολύ κόσμο αφου ακροβατούσε και σε περισσότερα του ενός είδη. Τα τραγούδια του θα ακούγονται για πολλά χρόνια ακόμα. Είχε όντως πολυτάραχη και αμφιλεγόμενη ζωή στα νιάτα του αλλά ο νεκρός δεδικαίωται...

RIP με ένα από τα λιγότερα γνωστά αλλά αγαπημένα μου
 
Το πρώτο άκουσμα που είχα απο Bowie ήταν το ατμοσφαιρικό "This Is Not America" όπως και οι συμφορουμίτες παραπάνω απο το Super Hits '85, σε κασσέτα τότε. Αργότερα έμαθα το "Loving The Alien" πάλι απο μουσική συλλογή της εποχής (Top '86) και στην συνέχεια τα περισσότερα απο τα κομμάτια του. Είχε χαρακτηριστικό ήχο και ιδιαίτερο στύλ που σε "κράταγε" για να ακούσεις ολόκληρο το κομμάτι χωρίς να προχωρήσεις στο επόμενο πρίν τελειώσει.

Αξεπέραστος καλλιτέχνης.

R.I.P.
 
Ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, σημάδεψε πολλές δεκαετίες με τα τραγούδια του. Πολύ καλές και οι εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, ειδικά στην ταινία "Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λώρενς" (1983).
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα