"Έφυγε" ο George Michael

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
601
ο ελληνικης καταγωγης τραγουδιστης και μελος των wham εφυγε σημερα σε ηλικια 53 ετων οπως ανακοινωσε η οικογενεια του να εχεις γραψει εναν απ τους υμνους των χριστουγεννων και να φευγεις χριστουγεννα απιστευτο..... http://www.bbc.com/news/uk-38432862
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απιστευτο......αυτη και αν ηταν κεραμιδα!!!! :brick:

Τι να πω.... :sealed:

Το Last Christmas εχει γινει κλασικο πλεον καθε χρονο.....

Wham! - Last Christmas



Ποσο "προφητικο" ομως, ηταν το Αγορι με αυτη την αφισα με το Χριστουγγενιατικο δεντρο.....

fetch


....."αργοσβηνουν" ολα τα αστερια των 80s σιγα-σιγα.....Rest In Peace. :(
 
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά χθες μου θυμήθηκε αυτό...

George Michael - Heal The Pain


Πάει κι αυτός...
 
Kαλό του ταξίδι. Πολύ κρίμα!
 
Όχι ρε φιλε.. :(

R.I.P George Michael (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου)

 
Το 2016 μέχρι και το τέλος μας δείχνει πόσο άσχημο και χωρίς οίκτο έτος ήταν στον καλλιτεχνικό χώρο...Άλλος ένας ιδιαίτερος μουσικός πήρε το δρόμο για τα αστέρια σε ηλικία μόλις 53 ετών.Αφιερωμένο εξαιρετικά.
 
θανος είπε:
ο ελληνικης καταγωγης τραγουδιστης και μελος των wham εφυγε σημερα σε ηλικια 53 ετων οπως ανακοινωσε η οικογενεια του να εχεις γραψει εναν απ τους υμνους των χριστουγεννων και να φευγεις χριστουγεννα απιστευτο..... http://www.bbc.com/news/uk-38432862
επισης σημαντικη ηταν η συμβολη του και σ ενα ακομα γνωστο χριστουγεννιατικο τραγουδι το do they know its christmas

συμπτωματικα αυτα τα δυο χριστουγεννιατικα τραγουδια last christmas και do they know its christmas κυκλοφόρησαν για πρωτη φορα στην αγγλια την ιδια μερα 3 δεκεμβριου 1984
 
Μεγάλη απώλεια που φαντάζομαι στενοχώρησε όλους μας...θεωρώ ειρωνεία της μοίρας που συνέβει χριστουγεννιάτικα περίοδος που είναι συννιφασμένη με το πλέον γνωστό κομμάτι του. Από την άλλη ήταν μικρός για να πεθάνει από φυσιολογικά αίτια οπότε αναμένουμε τα νεώτερα για την αιτία του κακού. Το 2016 σκότωσε κυριολεκτικά μεγάλο κομματι των αναμνήσεων μας από τα 80'ς οπότε να φύγει και να ξεχαστεί επίσης γρήγορα! :(

(Το CNN πιθανολογεί αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς, αλλού διάβασα την χρήση ναρκωτικών ένας Θεός ξέρει την αλήθεια...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι ρε παιδί μου κρίμα τον άνθρωπο από τους αγαπημένους μου μουσικούς έχω έναν δίσκο του! RIP George Michael. Και μόλις 53 χρονών. Όντως να φύγει το 2016.
 
Πόσο μα πόσο λυπήθηκα...Καλό του ταξίδι...
 
Νταξει... Έμεινα να κοιτάω την οθόνη σαν μάπας Χριστουγεννιάτικα....

Damn!
 
Αυτη τη χρονια "εφυγαν" πολλα αστερια του καλλιτεχνικου στερεωματος...

αγαπημενα μου τραγουδια του George Michael το κλασικο Last Christmas και το Careless Whisper...

Last Christmas


:(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
να συνδέεις το όνομα σου με το πιο γνωστό κομμάτι για τα Χριστούγεννα και να πεθαίνεις ακριβώς αυτή την μέρα.Σόκ...
 
Σιγά σιγά οι άνθρωποι των οποίων η μουσική μάς συντρόφευε και ήταν κομμάτι της ζωής μας, μάς εγκαταλείπουν, αυτή η χρονιά ίσως είναι η χειρότερη για την μουσική. Κρίμα.

 
Απλά έχω πάθει τη πλάκα μου... Μεγάλη στεναχώρια...
 
Σιγά σιγά οι άνθρωποι των οποίων η μουσική μάς συντρόφευε και ήταν κομμάτι της ζωής μας, μάς εγκαταλείπουν, αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη για την μουσική. Κρίμα.
 
αμαν παναια μου

δεν το ηξερα,απο δω το πληροφορηθηκα,ξαφνιαστηκα δυσαρεστα και στεναχωρεθηκα

και δεν το ελεγα; σε ενα αλλο ποστ οτι ακομη δεν εχει φυγει το 2016 ετος τοσων απωλειων ,μην φυγει κ αλλος και επαληθευτηκα ,πολυ κριμα

να ελπισουμε να ειναι τελευταιος και ναμην υπαρχει και αλλη απωλεια
 
Μια οχι και τοσο ευχαριστη λιστα.... :(

Τα μεγάλα ονόματα που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο «καταραμένο» 2016 Η λίστα

Ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μάικλ στα 53 του λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου «σφράγισε» -ας ελπίσουμε- έναν χρόνο που πήρε μαζί του θρυλικά ονόματα της μουσικής σκηνής.

Ο Λέοναρντ Κοέν, ο Ντέιβιντ Μπάουι και ο Πρινς ειναι μόνο μερικοί από αυτούς που «έφυγαν» αφήνοντας πίσω τους μεγάλη μουσική κληρονομιά.

Σε ποιους αστέρες της μουσικής είπαμε «αντίο»

Ντέιβιντ Μπάουι: Το ίνδαλμα της γκλαμ-ροκ βύθισε στο πένθος εκατομμύρια θαυμαστές του, όταν πέθανε στις 10 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου Blackstar, την ημέρα των 69ων γενεθλίων του. Πρωτοπόρος και δημιουργικός μέχρι τον θάνατο του, ο Μπάουι υπέφερε από καρκίνο, αλλά μόνο οι οικείοι του γνώριζαν τη μάχη που έδινε κατά της νόσου.

Γκλεν Φρέι: Συνιδρυτής και αρχηγός του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles, πεθαίνει στις 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από χρόνια αρρώστιας. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Hotel California, οι Eagles ήταν μεταξύ των συγκροτημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της αμερικανικής ροκ.

Πολ Κάντνερ: Συνιδρυτής και εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος Jefferson Airplane. H ψυχεδελική μουσική του ήταν κάτι σαν φυσική μουσική υπόκρουση στη δεκαετία του 1960 και στην εποχή των χίπις. Ο Κάντνερ πεθαίνει στις 28 Ιανουαρίου, σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Μορίς Γουάιτ: Ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire είχε συνθέσει μικρά υπέροχα ποπ κομμάτια εμπνευσμένα από τη φανκ. Το συγκρότημα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που είχαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της μουσικής. Ήταν αναμφίβολα το πρώτο αφρο-αμερικανικό συγκρότημα που είχε μεγάλη απήχηση στο λευκό κοινό. Ο Μορίς Γουάιτ πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 4 Φεβρουαρίου, αφού βασανίστηκε πολλά χρόνια από τη νόσο του Πάρκινσον.

Κιθ 'Εμερσον και Γκρεγκ Λέικ: Ο Έμερσον, ένας από τους πρωτοπόρους του συνθεσάιζερ στη ροκ μουσική, αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, στις 11 Μαρτίου. Ο μπασίστας και τραγουδιστής Γκρεγκ Λέικ, αλλά και φίλος του στο συγκρότημα Emerson, Lake & Palmer, στο κορυφαίο τρίο της progressive rock, πεθαίνει από καρκίνο, εννέα μήνες αργότερα, στις 7 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών, στο Λονδίνο.

Φιφ Ντάογκ: Ο ράπερ του A Tribe Called Quest, ενός συγκροτήματος που έφερε νέα καλλιτεχνική αίσθηση στη χιπ-χοπ, πέθανε στις 22 Μαρτίου σε ηλικία 45 ετών, έπειτα από μακρά μάχη με τον διαβήτη.

Μερλ Χάγκαρντ: Θρύλος της κάντρι μουσικής, που αυτοαποκαλείτο «παράνομος», εμπνεύστηκε βλέποντας ζωντανά στη φυλακή έναν άλλο θρύλο της κάντρι, τον Τζόνι Κας. Παιδί φτωχών αγροτών, που μετανάστευσαν από την Οκλαχόμα στο Λος Αντζελες, στη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ήταν ένας από τους Okies, που όταν τέλειωσε με την παρανομία (πέρασε χρόνια στις φυλακές) υπήρξε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της κάντρι της δεκαετίας του 1960. Πέθανε στις 6 Απριλίου, την ημέρα των 79ων γενεθλίων του.

Πρινς: Καλλιτέχνης από αυτούς που σημάδεψαν τη δεκαετία του 1980, κυρίως με το τραγούδι του Purple Rain. Το παιδί από τη Μινεάπολη πέθανε στις 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών στην κατοικία-στούντιο του στο Paisley Park στη Μινεσότα από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Λέοναρντ Κοέν: Ποιητής και τραγουδιστής, οι μελωδίες του για την αγάπη και την πνευματικότητα τού είχαν χαρίσει ένα πιστό κοινό. Πέθανε στις 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 82 ετών στο Μόντρεαλ. Η ταφή του έγινε σε πολύ στενό κύκλο, πριν ακόμη η οικογένειά του ανακοινώσει τον θάνατό του. Όπως ο Μπάουι, ο Καναδός με την τραχιά φωνή μόλις είχε ολοκληρώσει τον τελευταίο του δίσκο, You Want It Darker, επιλέγοντας έναν τίτλο που προοιώνιζε το τέλος.

Σάρον Τζόουνς: Τραγουδίστρια της σόουλ και της φανκ, ο θηλυκός Τζέιμς Μπράουν, όπως την αποκαλούσαν, είχε αργήσει να γίνει διάσημη. Πέθανε στις 18 Νοεμβρίου από καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.

Ρικ Παρφίτ: Kιθαρίστας του βρετανικού συγκροτήματος της ροκ Status Quo, διάσημος κυρίως για το τραγούδι του In the Army Now. Πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 68 χρονών από επιπλοκές μιας λοίμωξης. Έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας που είχε στο παρελθόν, σκόπευε να αρχίσει σόλο καριέρα και να κυκλοφορήσει ένα δίσκο το 2017.

Τζορτζ Μάικλ: Πρώην frontman του ποπ ντούο Wham! στη δεκαετία του 1980. Ο βρετανός ποπ καλλιτέχνης που ωρίμασε και ακολούθησε στη συνέχεια μια λαμπρή σόλο καριέρα. Ο συνθέτης του Careless Whisper που είχε μονοπωλήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τα προβλήματα υγείας του, πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 53 του χρόνια.

Δεν ήταν οι μόνοι όμως

Και να σημειωθεί ότι δεν ήταν μόνο μουσικοί οι μεγάλες προσωπικότητες που έφυγαν φέτος.

Κατά χρονολογική σειρά «έφυγαν» επίσης και οι:

Άλαν Ρίκμαν: Ο Βρετανός ηθοποιός που έπαιζε στον «Χάρι Πότερ» πέθανε στα 69 του από καρκίνο του παγκρέατος.

Έττορε Σκόλα: Ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος έφυγε στα 84 του.

Μπούτρος Μπούτρος - Γκάλι: Ο Αιγύπτιος πολιτικός και διπλωμάτης που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (1992-96) έφυγε πλήρης ημερών στα 93 του.

Αντρέι Ζουλάφσκι: Ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Πολωνός Αντρέι Ζουλάφσκι πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Ουμπέρτο Έκο: Ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο, πέθανε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία σε ηλικία 84 ετών, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο.

Ρέι Τόμλινσον: Ήταν ο πατέρας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κι έφυγε στα 74 του.

Γιόχαν Κρόιφ: Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής -θρύλος που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα έσβησε στα 68 του από καρκίνο του πνεύμονα.

Ίμρε Κέρτες: Ο Ούγγρος λογοτέχνης και δημοσιογράφος, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας έφυγε στα 85 του.

Ζάχα Χαντίντ: Η σημαντικότερη ίσως αρχιτέκτονας των ημερών μας, τιμημένη με βραβείο Πρίτσκερ, πέθανε αιφνιδίως από καρδιακή προσβολή στα 65 της.

Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ: Ο «πατριάρχης» της γερμανικής διπλωματίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της χώρας του, πέθανε σε ηλικία 89 ετών από καρδιακή προσβολή.

Μοχάμεντ Άλι: Στια 4 Ιουνίου, ο Μοχάμεντ ʽΑλι, έχασε την τελευταία του μάχη, αυτή για τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών. Ο 'Αλι έπασχε τα τελευταία 32 χρόνια από τη νόσο Πάρκινσον.

Τζο Κοξ: Η Βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών δολοφονήθηκε από έναν νεοναζί παραμονές του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Μπαντ Σπένσερ: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών άφησε ο διάσημος ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ, γνωστός για τις κωμικές ταινίες δράσης και γουέστερν.

Έλι Βίζελ: Στα 86 του πέθανε και ο Ελί Βίζελ, ο άνθρωπος που επέζησε του Ολοκαυτώματος για να γίνει σπουδαίος συγγραφέας και νομπελίστας, καθηγητής και ακτιβιστής.

Μάικλ Τσιμίνο: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Τσιμίνο, δημιουργός μεταξύ άλλων της ταινίας «Ο Ελαφοκυνηγός» (1978) με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών τον περασμένο Ιούλιο.

Έντουαρντ Άλμπι: Στα 88 του πέθανε κι ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας του «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;», που είχε βραβευτεί 3 φορές με το βραβείο Πούλιτζερ.

Σιμόν Πέρες: Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος του Ισραήλ έφυγε στα 93 του μετά από εγκεφαλικό.

Σερ Νέβιλ Μάρινερ: Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το Αμαντέους και πέθανε στα 92 του.

Αντρέι Βάιντα: Τον Οκτώβριο πέθανε σε ηλικία 90 ετών και ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα.

Φιντέλ Κάστρο: Ήταν ο θάνατος της χρονιάς. Μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα, ο πατέρας της Κουβανικής Επανάστασης έφυγε στα 90 του.

Μετά από όλους αυτούς πέθανε ακόμα και το γηραιότερο εν ζωή πρόσωπο στον κόσμο. Ήταν η Αμερικανίδα Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, που έφυγε στα 116, έχοντας μπει στο Βιβλίο Γκίνες.

Οι Έλληνες που μας άφησαν

Μακρά ήταν και η λίστα των Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016.

Ενδεικτικά μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, ήταν οι:

Μάκης Ψωμιάδης, Άννα Συνοδινού, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νατάσα Μανίσαλη, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Γιάννης Καλαϊτζής, Παντελής Παντελίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Αγγέλου, Γεράσιμος Αρσένης, Ερρίκος Μπελιές, Γιάννης Βόγλης, Γιάννης Αγγελάκης, Άντζελα Γκρέκα, Γιάννης Γουλανδρής, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γεωργία Αποστόλου, Ελίζα Μαρέλλι, Δημήτρης Μαρωνίτης, Ντόρα Σιμοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θάνος Ανεστόπουλος, Παντελής Καλιότσος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Αντώνης Σουρούνης, Στυλιανός Παττακός, Τζέιμς Γκαλάνος, Γιώργος Βασιλείου, Βαγγέλης Γκούφας, Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Ιωάννης Γρίβας.



george michael sketch.jpeg

πηγη: tvxs.gr
 
Ωραίος σε όλα του ο George Michael. Τυπάς μεγάλος και δεν μάσησε τα λόγια του ακόμα και όταν όλοι έπεσαν πάνω του όταν δήλωσε ότι είναι gay. Μόνο σεβασμός στο ταλέντο και στη διαφορετικότητα του.

Πάντα θα θυμάμαι τα πάρτυ της Α' Γυμνασίου που λιώναμε με τις επιτυχίες των πρωτοεμφανιζόμενων τότε WHAM και τα ατελείωτα μπλουζ με το Careless Whisper! Για μένα το καλύτερο hit τους είναι το "Where did your Heart go".
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα