"Έφυγε" ο Michael Collins (1930–2021)

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
(Με συγχωρεις για την ασχετη παρατηρηση, αλλα οι φωτογραφιες της νασα ειναι τοσο υψηλης αναλυσης και καθαρες οπτικα που δεν παραπεμπουν σε τιποτα σε αλλες φωτογραφιες του 60. Λες και τραβηχτηκς χτες για το ινσταγκραμ)
 
Εγω θα ελεγα αντιθετα οτι η φωτογραφια (οχι η συγκεκριμενη, γενικα) εκανε ενα μεγαλο βημα προς τα πισω οταν πηγε απο αναλογικη σε ψηφιακη και απο τοτε προσπαθει να ξαναφτασει στα επιπεδα που ηταν τοτε. Προσωπικα δεν νομιζω οτι υπαρχει σχεδον τιποτα στο instagram που να πλησιαζει αυτης της ποιοτητας φωτογραφιες.

Βεβαιως εγω ειμαι ο πιο ασχετος ανθρωπος που εβγαλε ποτε φωτογραφια στην ιστορια του αθληματος, οποτε η αποψη μου δεν εχει και ιδιαιτερο βαρος!

Ισως να σε ενδιεφερε η αρχικη εκδοση της συγκεκριμενης φωτογραφιας που ειναι 6,461 × 8,076 pixels με μεγεθος 14.99 MB!!!
 
Προσωπικα δεν νομιζω οτι υπαρχει σχεδον τιποτα στο instagram που να πλησιαζει αυτης της ποιοτητας φωτογραφιες.
Αν και δεν είμαι ο πιο "σχετικός" άνθρωπος γι' αυτό το πράγμα, συμφωνώ 100%! Η φωτογραφία σήμερα έγινε "πολύ εύκολη", με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ η αναλογική ήθελε "μαεστρία", δηλαδή να το "κατέχεις" το άθλημα.
Οι αναλογικές φωτογραφίες έχουν πολύ πιο ωραία ποιότητα, σε σχέση με τις ψηφιακές. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το γιατί, μιας και δεν έχω πολυασχοληθεί, αλλά λέω αυτό που βλέπω :)
 
το λάθος είναι ότι συγκρίνουν ψηφιακές μηχανές με σκαναρισμένο φιλμ. Το φιλμ δεν φτιάχτηκε για να σκανάρεται, αλλά να μεγεθύνετε με οπτικό τρόπο. Το φιλμ είναι φτιαγμένο από κόκκους αλογονιδίων του αργύρου που στην περίπτωση του α/μ χαρτιού φτάνουν κοντά στο μήκος κύματος του φωτός. αν μετρήσουμε την διακριτική ικανότητα ενός πολύ λεπτόκοκκου φιλμ (πχ το Velvia 50) στην περιοχή ενός πλαισίου 24Χ36 (φιλμ 135) θα βρούμε ότι αντιστοιχεί σε περίπου 80 megapixel!! σύμφωνα με αυτό το άρθρο.
επίσης εκεί λέει ότι το μεγάλο φορμά (10Χ15)είναι 1 gigapixel!!! χώρια που οι μηχανές μεγάλου φορμά είχαν άπειρες δυνατότητες, κίνηση της πλάτης, κλπ. επίσης οι φωτοδίοδοι στους ψηφιακούς σένσορες είναι ο ένας δίπλα από τον άλλο, (μπλε, πράσινο, πράσινο, κόκκινο) ενώ στο φιλμ είναι ο ένας κάτω από τον άλλο!! πραγματικά κι εγώ που ξανασχολήθηκα με τον σκοτεινό θάλαμο θέλει τρομερή προσοχή, γνώση και τάξη!! μπορεί για παράδειγμα να μολυνθεί το ένα χημικό με το άλλο αν ξεχάσουμε να πλύνουμε το θερμόμετρο ή μπερδέψουμε τα καπάκια των μπουκαλιών.
 
Αν και έχουν γίνει 6 προσεληνώσεις, τα ονόματα των 3 αστροναυτών που ήταν στην 1η πτήση του Ιουλίου του 1969 έχουν μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων.
 
Πίσω
Μπλουζα