"Έφυγε" ο Moebius

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Domenica
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Domenica

Banned
Αντιδράσεις
172
Δεν βλέπω να υπάρχει καποιο σχετικο θρεντ αλλα νομιζω πως σαν φορουμ πρέπει να εκφρασουμε την θλιψη μας για τον χαμο του μεγαλου δασκαλου και δημιουργου Moebius. Αν υπάρχει θρεντ με το θεμα ας μεταφερθει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Giraud

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλό θα ήταν - γενικότερα το λέω - διότι μόνο λακωνική δεν είναι η Domenica μας (δεν χορταίνουμε να διαβάζουμε :) ) να μην ανοίγονται θέματα της μίας γραμμής ή θέματα που παραπέμπουν σε άλλα λινκς.

Δεν εχεις αδικο απλα φανταζομουν πως θα υπηρχαν περισσοτεροι φαν στο φορουμ και θα εγραφαν μερικα λογια παραπάνω! Εγω έχω παρακολουθησει αποσπασματικα την δουλεια του αλλα συνεβαλε πολλα στον χωρο του κομικ και του κινηματογράφου. Τον θυμαμαι απο την Βαβελ και το Παρα Πέντε αλλα στα 80ς κυκλοφορουσαν συχνα αφισες με εργα του. Ειχα διαβασει τον Τζερυ Κορνελιους του Μουρκοκ σε κομικ απο τον Μοεμπιους και ηταν ψυχεδελικο, ονειρικο και φευγατο!

Ως εικονογραφο ισως να θυμαστε την εξαιρετικη δουλεια του στον ᾽Ἀλχημιστη᾽᾽ του Παολο Κοέλιο. Για πολλους ο μονος λογος να πιασουν στα χερια τους τον Αλχημιστη!

Επηρεασε δεκαδες καλλιτεχνες αναμεσα τους και τον Μιγιαζακι.

Τον ξερω πιο πολυ ως ονομα παρα ως καλλιτεχνη. Εχω διαβσει απο αυτον το Ινκαλ και κατι αλλα λιγα. Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσει το στυλ του, αλλα δε χρειαζεται να μου αρεσει για να αναγνωριζω οτι αντικειμενικα η δουλεια του ειναι φαινομενικη.

Εκτος αυτου ολοι φανταζομαι εχουμε δει ταινιες οπου ο Μοεμπιους συμμετειχε στην παραγωγη, οπως το Τρον, το Γουιλλοου και το Πεμπτο Στοιχειο.

... και το Alien!

Υπερμέγιστος και αναντικατάστατος...

Rakeesh είναι σιγουρο ότι συμμετειχε στο 5ο στοιχειο? Νομίζω ότι του είχε κάνει μήνυση. Πέρα από αυτό ήταν σπουδαίος δημιουργός.

Ναι εδω ειναι τα film credits του.

Για τη μηνυση εχω ακουσει. Πιθανοτατα οταν εργαζοταν πανω στα σχεδια δεν ειχε απαραιτητα γνωση για το σεναριο

Σωστα... εχεις δικιο. συγνωμη δεν το ειχα σκεφτει.... εγω παντως τον γνωρησα από την Μαμουθκομιξ (Μπλούμπερι και Ίνκαλ) πολύ καλες δουλειες και οι δύο και αρκετα διαφορετικές μεταξύ τους (τι αρκετα...όσο πάει διαφορετικες)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα