"Έφυγε" ο Ray Harryhausen

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
601
ο γνωστος δημιουργος ειδικων εφφε απο τους πρωτοπορους στο ειδος του εφυγε σημερα πληρης ημερων στα 92 του χρονια οπως ανακοινωσε η οικογενεια του το cinema του χρωσταει πολλα http://www.guardian.co.uk/film/2013/may/07/ray-harryhausen-dies
 
Nemo είπε:
Y.Γ. 2 Eνα αρθρο αφιερωμα στον Ray Harryhausen

λειπει απο το φορουμ .(Εχετλαιε ,,,Thor ,iggylebowski ,,, and the others????? )


........................
 
RIP Ray Harryhausen (1920-2013)

Πέθανε χθες ο Ray Harryhausen, ο οποίος σαν δημιουργός ειδικών εφέ σημάδεψε το κινηματογράφο επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας των δεκαετιών του 1950 και 1960. Το Dynamation ένα δικής του έμπνευσης σύστημα εφέ stop motion model animation θα του χαρίσει το όσκαρ για τα εφέ το 1949 για την ταινία Mighty Joe Young. Άλλες γνωστές ταινίες του είναι Το τέρας από το υπερπέραν (1957), οι τρεις ταινίες με ήρωα τον Σεβάχ (Το 7ο ταξίδι του Σεβάχ, 1958, Το χρυσό ταξίδι του Σεβάχ, 1973 και Ο Σεβάχ και το μάτι της τίγρης, 1977), Η μυστηριώδης νήσος (1961), Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες (1963), 1.000.000 χρόνια πΧ (1966), και σύγκρουση Τιτάνων (1981)

 


Τα σχεδόν χειροποίητα εφέ στις ταινίες τους σήμερα φαίνονται ξεπερασμένα για εμάς όμως που βλέπαμε τις ταινίες του τα μεσημέρια του Σαββάτου στην κρατική τηλεόραση φέρνουν στο μυαλό μια εποχή αθωότητας, τότε που για να λειτουργήσουν τα εφέ σε μια ταινία απαιτούνταν η "συνενοχή" και του κοινού.





 
Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι φιλε Thor.Μπορει να φαινονται ξεπερασμενα τωρα αυτα τα εφε και πολλα απο αυτα να προκαλουν γελιο αλλα τοτε που τα βλεπαμε στην κρατικη τηλεοραση πιτσιρικαδες παθεναμε πλακα ειδικα με τον ιασωνα και της ταινιες του σεβαχ που τα εχω δει προσωπικα ενα σωρο φορες.R.I.P λοιπον και ευχαριστουμαι για ωσα μας προσφερε.
 
Υπαρχει ηδη εδω η δυσσαρεστη ειδηση...

Κριμα παντως... :(

Rest In Peace...
attachment.php
 
Συγνώμη δεν το είδα... Ας μεταφερθεί τότε εκεί. #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλό του ταξίδι.

Χάρη στη φαντασία και το μεράκι τέτοιων ανθρώπων έχουν ομορφύνει τα παιδικά μας χρόνια!
 
Πολύ μεγάλη η συμβολή του Ray Harryhausen σε ταινίες που όλοι χαρήκαμε από την παιδική μας ηλικία μέχρι σήμερα. Η πρώτη φορά που είχα ακούσει το όνομά του ήταν για τα εφέ της ωραίας ταινίας ''Σύγκρουση τιτάνων'' του 1981. Καλό του ταξίδι.
 
Εγώ η πρώτη ταινία του που είδα πρέπει να ήταν το 7ο ταξίδι του Σεβάχ. Πολύ καλή ταινία!
 
Ας ειναι καλα εκει που βρισκεται...και εγω μεγαλωσα με τις ταινιες του Σεβαχ και την Αργοναυτικη Εκστρατεια.Για εμενα μια χαρα βλεπονται ακομα και σημερα.Διαχρονικες ταινιες.
 
Κρίμα. Θα τον θυμάμαι περισσότερο για τη Μέδουσα στη "ΣΥγΚΡΟΥΣΗ ΤΙΤΑΝΩΝ".
 
Πίσω
Μπλουζα