Έχω ακόμα το πρώτο τεύχος του Gamepro (Σεπ 1995) κολαριστό!!

Opeth

RetroN00b
Joined
17 Νοέ 2010
Μηνύματα
29
Αντιδράσεις
1
Ειναι το αγαπημενο μου περιοδικο για vgames ever (με το Games να ακολουθει αλλα αρκετα πιο πισω).

Καθε νεο τευχος ηταν και μια μικρη "γιορτη" για εμενα θυμαμαι. :D

Ειμουνα πιστός αναγνωστης του μεχρι και τις αρχες των 00s (2001-2002), μετα αρχισε να παιρνει την κατηφορα...

Μου κανει εντυπωση παντως που δεν υπαρχει καποιο αλλο thread σχετικα με το Gamepro...

Aυριο θα ανεβασω το εξωφυλλο, και ελπιζω συντομα να σκαναρω ολο το τευχος.

Αυτα!

υγ: καποτε ειχα πανω απο 60 τευχη (και τα ειχα διαβασει δεκαδες φορες το καθενα) αλλα ο βλακας τα πεταξα πριν 6-7 χρονια γιατι (κλασσικα) επιαναν χωρο.

Τωρα τα νοσταλγω
 
Φίλε Opeth, είναι αυτό που είχε εξώφυλλο το Killer Instinct?
 
Ω ναι!! Θυμασαι σωστα. Θα το ανεβασω αυριο :)
 
Εγω άρχισα να το αγοράζω από το 2ο τεύχος. Αλλά σταμάτησα όταν άρχισα να αγοράζω Αγγλικά περιοδικά όπως Computer & Video Games (CVG). Καλό το Gamepro γενικά, αλλά τα reviews του ήταν από τα λιγότερο αξιόπιστα που έχω δει σε περιοδικά ή γενικότερα. Και η απευθείας μετάφραση από την Αμερικάνικη έκδοση δεν βοηθουσε ιδιαιτερα. Οσο για το Games.... ουδέν σχόλιον γιατι θα εκνευριστώ πάλι με δαύτο :p

Παντως έχω κρατησει την συλλογή μου από Gamepro (τα λίγα περιοδικά Games που ειχα τα πέταξα στα σκουπίδια) και είναι αρκετά μεγάλη.
 
[edit] Dead photobucket image [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε opeth καλη φαση το εξωφυλλο!

Οσο για το σκαναρισμα δεν μπορει να ανεβει στο φορουμ χωρις μια τυπικη αδεια απο την εκδοτικη εταιρεια που εβγαζε το περιοδικο.
 
Η οποια εταιρια και εχει κλεισει πλεον.

Το επαιρνα επισης, ωσπου αρχισανε κατι πολυ περιεργα σκηνικα, οπου δεν ειναι για το παρων φορουμ..

Αυτο που γουσταρα πολυ στο πρωτο τευχος, εκτος φυσικα απο το Θεικο εξωφυλλο, ειναι και τα πολλα previews, ειδικα για το Jaguar το οποιο ειχανε ολοι γραμμενο.
 
Η εκδότρια εταιρία έκλεισε όταν σταμάτησε το GamePro πριν 4 χρόνια. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
 
Καλήτερα,το περιοδικο απλα μεταφραζε την αγγλικη εκδοση(η την αμερικανικη δε θυμαμαι) και μου την εδεινε που οι "συντακτες" υπογραφανε με ψευδονυμα.

Αλλα δεν παυει να ειναι ειναι περιοδικο 15 ετων που το εχεις λες και βγηκε απο το πιεστηριο εχτες! :)
 
Getta Robo είπε:
...ειδικα για το Jaguar το οποιο ειχανε ολοι γραμμενο.
Λογικό, αφού ήταν μεταφραση του Αμερικάνικου Gamepro. Στην Αμερική τα περιοδικά ασχοληθηκαν με το Jaguar περισσότερο από ότι στην Ευρώπη.
 
A1200 είπε:
Καλήτερα,το περιοδικο απλα μεταφραζε την αγγλικη εκδοση(η την αμερικανικη δε θυμαμαι) και μου την εδεινε που οι "συντακτες" υπογραφανε με ψευδονυμα.
Και εμένα με χαλούσε η μετάφραση γιατί δεν μου έκανε τόσο οικείο σαν περιοδικό (ασχέτως εάν το αγόραζα φανατικά) και μου την έσπαγε η χρήση των ψευδωνύμων και των "avatars" των συντακτών της αμερικάνικης έκδοσης. Εάν θυμάμαι καλά ο πρώτος που χρησιμοποίησε δικό του ψευδώνυμο και icon μετά από κάποια τεύχη κυκλοφορίας ήταν ο Νίκος Κροντηράς a.k.a Sonic.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εκδότρια εταιρία έκλεισε εν μία νυχτί και μεγάλο ποσοστό της σύνταξης έφυγε στο εξωτερικό για ανάλογη εργασία. Οι υπόλοιποι έμειναν Ελλάδα και κάνουν άσχετες δουλείες με την εξαίρεση ενός συντάκτη που διατηρεί γνωστό blog. Είναι λοιπόν εντελώς ξεκρέμαστο, ειδικά μετά από έρευνα στο facebook όπου κανείς (!) δεν έχει profile για να επικοινωνήσω... τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση για την online αρχειοθέτηση και φιλοξενία στο retromaniax;
 
Πρεπει να εντοπιστει ο εκδοτης και να δωσει το ΟΚ...
 
Παντως στο Retromags υπάρχουν πολλά τεύχη (Αμερικάνικη έκδοση) να κατεβάσεις. Στην Ελλάδα άρχισαν να μεταφράζουν από το τεύχος 68 oπότε θα βρεις και τεύχη Gamepro που είχαν βγει πριν από το 1o Ελληνικό τεύχος, κάτι αρκετά ενδιαφέρον νομίζω. Οι διαφορές από τα μεταφρασμένα Ελληνικά τεύχη είναι πολύ μικρές, μετέφραζαν τα άρθρα και τα reviews λέξη προς λέξη σχεδόν (γι'αυτό μερικές φορές στην Ελληνική έκδοση μερικές προτάσεις δεν έβγαζαν και πολύ νόημα :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι το ξέρω και τα έχω, ειδικά από μια άλλη online πηγή που έχει όλα τα Αμερικάνικα τεύχη μέχρι το έτος 2000. Ο λόγος που θα είχε ενδιαφέρον το Ελληνικό GamePro είναι γενικότερα οι αναμνήσεις, οι αλληλογραφίες, οι κιτς διαφημίσεις και φυσικά οι "παράξενες" μεταφράσεις. Σε κάποιο τεύχος θυμάμαι χαρακτηριστικά να γράφουν κάτι ακαταλαβίστικα για τη γέννηση της Sega και το αυθεντικό κείμενο προφανώς ήταν "Sega Genesis" xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
dr_slump είπε:
Σε κάποιο τεύχος θυμάμαι χαρακτηριστικά να γράφουν κάτι ακαταλαβίστικα για τη γέννηση της Sega και το αυθεντικό κείμενο προφανώς ήταν "Sega Genesis" xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Αυτό το πράγμα ρε παιδί μου.... Θυμάμαι κι εγώ παρόμοια παραδείγματα. Δηλαδή ok, απλά μεταφράζανε τα κείμενα? Δεν υπήρχε ούτε ένας σχετικός με videogames εκει μέσα που να ξέρει τι γράφει?
 
Εγω εχω κατι παλια τευχη του Games. Αληθεια εχουν καμια αξια? (Σε λεφτα λεω) Γενικα εχουν καποια αξια τα παλια περιοδικα παιχνιδιων? Δεν τα χω πεταξει ευτυχως ειχα χωρο να τα βαλω και τη γλιτωσαν.
 
Συλλεκτική ναι, χρηματική όχι.

@Imgema προφανώς είχαν προσλάβει άσχετες κοπελίτσες που απλά γνώριζαν καλά Αγγλικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω αρκετα game pro καμια 12 δηλαδη..το επαιρνα μεταξυ 2001-2002,βεβαια εκαναν και μια καλη μαγκια που αγορασα μια φορα,πχ ηταν το 2002 ιουνιο ας πουμε ε τοτε στα περιπτερα ειχε 3 παλια τευχη 2000 2001 πακετο στην τιμη του ενος 1500 δρχ και το πηρα μια φορα καλη μαγκια,αν ηξερα τοτε θα επαιρνα συνεχεια τα παλια τευχη και θα ειχα τωρα πολλα και παλια.
 
Πίσω
Μπλουζα