Spartan_X
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 177
Πρόσφατα κάτα τις διακοπές μου στη Κρήτη, επισκεύτηκα το μουσείο της μάχης της Κρήτης στη Επισκοπή, έξω απο το Ηράκλειο. Ουσιαστικά είναι μια τεράστεια συλλογή όπλων, αντικειμένων, οχημάτων κλπ απο τον Β'ΠΠ και όχι μόνο - Π.χ Υπάρχει το πηλίκιο του πλοίαρχου του "Κωστάκος" και η πυξίδα του ελικοπτέρου που έπεσε στα 'Ιμια. Επίσης στο γκαράζ του μουσείου υπάρχει παρκαρισμένο το πράσινο Fiat με το οποίο έχασε τη ζωή του ο Α.Παναγούλης.
Η όλη συλλογή είναι έργο ζωής του Μιχάλη Αργυράκη, στον οποίον αξίζουν πολλά συνχαρητήρια για τους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει ο άνθρωπος αυτός για τη συλλογή όλων αυτών των σπάνιων αντικειμένων, και σας πρωτεινώ να το επισκευτείτε το μουσείο αν ποτέ βρεθήτε κατα εκεί.
Τουφέκια. Τα 3 πάνω είναι Lee-Enfield πιστεύω, και το 4ο Γερμανικό Mauser, νομίζω.
Και άλλα τουφέκια.
Τηλέφωνο...
Νομίζω αυτό είναι σακίδιο. Γερμανικό ( προφανώς )
Ενα Γερμανικό πολυβόλο ανάμεσα σε διάφορες οβίδες
Ενα MP40 η αλλιως γνωστό ως "Schmeisser". Διάσημο οπλο χάρη σε πάρα πολλές ταινίες και παιχνίδια ( π.χ COD
)
Πιστόλι, Γερμανικής προελεύσεως νομίζω. Δεξία, Αγγλικό πιστόλι Wembley, Και πίσω, παλαιά Ελληνικά διαβατήρια.
Νομίζω ασύρματος.
Τι υπήρχε πρίν ανακαλυφθούν τα ηλεκτρονικά κομπιουτεράκια...!
Διάφορα αντικείμενα
Ραδιόφωνο
Η πυξίδα του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια.
Το καντράν ενώς "τηλεφώνου τύπου G" και χαρτονομίσματα, κατοχικά κλπ.
Γερμανικό Opel αυτοκίνητο της εποχής της κατοχής
Φωτογραφία απο το εσωτερικό του αυτοκινήτου
Και άλλος ασύρματος.
Για να πώ την αλήθεια, δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, η άν είναι του Β'ΠΠ ( μου φαίνεται για μεταγενέστερο ). Ξέρει κανείς τι είναι ;
Ραδιόφωνο. Το δίπλα του δεν ξέρω τι είναι...
Εφημερίδα που αναγγέλει τα νέα του θανάτου του Μεταξά...
Πηλίκιο Ρώσου στρατηγού. Με το Ελληνικό εθνόσημο κιόλας. Γιατί ; :xm: - Δυστηχώς στο μουσείο πολλά αντικείμενα δεν έχουν ταμπέλες - Οπως το χειρόγραφό απο πίσω. Αραγε να είναι κάποιο γράμμα απο το μέτωπο;
Και άλλα διάφορα αντικείμενα. Μεταξύ τους και το πηλίκιο του πλοιάρχου του Κωστάκος, και ένα κράνος απο το πλοίο....
Αυτές είναι οι φωτογραφίες... Εχω μερικές ακόμη, αλλα δυστηχώς λίγες, καθώς είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας οταν το επισκευτήκαμε... Ελπίζω να σας άρεσαν
Η όλη συλλογή είναι έργο ζωής του Μιχάλη Αργυράκη, στον οποίον αξίζουν πολλά συνχαρητήρια για τους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει ο άνθρωπος αυτός για τη συλλογή όλων αυτών των σπάνιων αντικειμένων, και σας πρωτεινώ να το επισκευτείτε το μουσείο αν ποτέ βρεθήτε κατα εκεί.
Τουφέκια. Τα 3 πάνω είναι Lee-Enfield πιστεύω, και το 4ο Γερμανικό Mauser, νομίζω.
Και άλλα τουφέκια.
Τηλέφωνο...
Νομίζω αυτό είναι σακίδιο. Γερμανικό ( προφανώς )
Ενα Γερμανικό πολυβόλο ανάμεσα σε διάφορες οβίδες
Ενα MP40 η αλλιως γνωστό ως "Schmeisser". Διάσημο οπλο χάρη σε πάρα πολλές ταινίες και παιχνίδια ( π.χ COD

Πιστόλι, Γερμανικής προελεύσεως νομίζω. Δεξία, Αγγλικό πιστόλι Wembley, Και πίσω, παλαιά Ελληνικά διαβατήρια.
Νομίζω ασύρματος.
Τι υπήρχε πρίν ανακαλυφθούν τα ηλεκτρονικά κομπιουτεράκια...!
Διάφορα αντικείμενα
Ραδιόφωνο
Η πυξίδα του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια.
Το καντράν ενώς "τηλεφώνου τύπου G" και χαρτονομίσματα, κατοχικά κλπ.
Γερμανικό Opel αυτοκίνητο της εποχής της κατοχής
Φωτογραφία απο το εσωτερικό του αυτοκινήτου
Και άλλος ασύρματος.
Για να πώ την αλήθεια, δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, η άν είναι του Β'ΠΠ ( μου φαίνεται για μεταγενέστερο ). Ξέρει κανείς τι είναι ;
Ραδιόφωνο. Το δίπλα του δεν ξέρω τι είναι...
Εφημερίδα που αναγγέλει τα νέα του θανάτου του Μεταξά...
Πηλίκιο Ρώσου στρατηγού. Με το Ελληνικό εθνόσημο κιόλας. Γιατί ; :xm: - Δυστηχώς στο μουσείο πολλά αντικείμενα δεν έχουν ταμπέλες - Οπως το χειρόγραφό απο πίσω. Αραγε να είναι κάποιο γράμμα απο το μέτωπο;
Και άλλα διάφορα αντικείμενα. Μεταξύ τους και το πηλίκιο του πλοιάρχου του Κωστάκος, και ένα κράνος απο το πλοίο....
Αυτές είναι οι φωτογραφίες... Εχω μερικές ακόμη, αλλα δυστηχώς λίγες, καθώς είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας οταν το επισκευτήκαμε... Ελπίζω να σας άρεσαν

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: