Όταν οι δημοσιογράφοι γίνονται ηθοποιοί

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Όταν ήμουν μικρός οι δημοσιογράφοι μου φαίνονταν η πιο ταλαντούχα κατηγορία ανθρώπων. Το επάγγελμά τους περιλάμβανε αυτό του ερευνητή, του τηλεπαρουσιαστή, του συγγραφέα (πολλοί έχουν βγάλει απο βιβλία εως σενάρια) ενώ σε μυθοπλαστικές ιστορίες (βλ. Τεντεν) ο δημοσιογράφος έπαιρνε και το ρόλο του ντετέκτιβ.

Αυτό το μύθο ερχόταν να συντηρησει και η εμφάνιση των δημοσιογράφων ως ηθοποιών. Τη Ρίκα Βαγιάνη την είχα πρωτοδεί στην ταινία "Περάστε, Φιλήστε, Τελειώσατε" αλλα και στη σειρά "Ο κύριος Συνήγορος" δίπλα στον Τσιβιλίκα.

Ο Αντώνης Πρέκας μεταξύ άλλων είχε παίξει στη βιντεοταινία "Παλληκάρι στα θρανία" οπου έκανε τον χαζό επιστάτη που αποκαλύπτεται οτι ήταν μυστικός αστυνομικός.

Επίσης η Έλενα Ακρίτα όχι μόνο συνέγραψε τη σειρά "Γόβα Στιλέτο", αλλά πρωταγωνιστούσε κιολας, ενώ συνέχισε με τη συγγραφή σεναρίων.

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης είχε τουλάχιστον μια γκεστ εμφάνιση στη σειρά "Ο Χήρος, η Χήρα και τα Χειρότερα".

Αυτά είναι μόνο τα λίγα που θυμάμαι, στην Retrodb φαίνονται και άλλες εμφανίσεις των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Αυτό που δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω είναι η λογική με την οποία έκαναν cast τους δημοσιογράφους. Οκ δε λέω οτι η Ακρίτα δεν θα μπορούσε να παίξει στη σειρά της, αλλά πώς είχαν αποφασίσει να ασχοληθούν και με το θέαμα; Είχαν πάρει σπουδές υποκριτικής; Ή απλά αποφάσισαν να πειραματιστούν όσο σπούδαζαν σε μμια βιομηχανία που τότε ήταν κερδοφόρα; Ή, για να το πάρουμε αλλιώς, πώς αποφάσισαν οι σκηνοθέτες να προσλάβουν τον πχ. Πρέκα ή τη Βαγιάνη για το ρόλο; Έπαιζαν προσωπικές φιλίες;

Ποιούς άλλους δημοσιογράφους θυμάστε να εμφανίζονται σε σειρές και ταινίες;
 
Η Λιάνα Κανέλλη στο "Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν".

Ο Τιμογιαννάκης, σε ένα επεισόδιο στο "Αχ Ελένη"
 
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο εκφωνητής ειδήσεων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, που κάνει μια συντριπτικά μεγαλύτερη καρριέρα ως ηθοποιός (βέβαια δεν ξέρω αν ως εκφωνητής ήταν δημοσιογράφος). Αυτός σίγουρα το κυνήγησε μόνος του.

Συγγραφέας θεατρικού (αλλά όχι ηθοποιός) υπήρξε και ο αθλητικογράφος Βαγγέλης Φουντουκίδης γράφοντας το "Μια απάτη για τίμιους" (βλέπε το άλμπουμ μου).

Ηθοποιός που "το γύρισε" δημοσιογράφος είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος, του FM live, εκτός αν και στα λίγα guest που έκανε σε VHS ήταν ήδη δημοσιογράφος.

Παραπλήσια, ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης εμφανίστηκε και ο Νίκος Μαστοράκης (δεν μιλάμε για τον συνωνόματο του Εθνικού Θεάτρου).

"Περάσματα" από ταινίες έχουν κάνει οι ΑΜΑΝ (αν τους θεωρήσουμε δημοσιογράφους), ο Κώστας Τσαρούχας στην ταινία "Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε", έχοντας γράψει και σενάρια, ενώ και ο γνωστός μας Γιώργος Γεωργίου κάνει πέρασμα στην, ποδοσφαιρικού περιεχομένου, ταινία "Η κληρονόμος".

http://www.youtube.com/watch?v=AZfO5eQ97gc
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο εκφωνητής ειδήσεων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, που κάνει μια συντριπτικά μεγαλύτερη καρριέρα ως ηθοποιός (βέβαια δεν ξέρω αν ως εκφωνητής ήταν δημοσιογράφος). Αυτός σίγουρα το κυνήγησε μόνος του.
Ο Αντωνόπουλος είναι πρωτίστως ηθοποιός, και σε μια συνεντευξή του έμαθα οτι παρουσίαζε τις ειδήσεις όταν ο Χατζηδάκις (που ήταν διευθυντής της ΕΡΤ) αποφάσισε οι ειδήσεις να εκφωνούνται απο καλλιτέχνες. Όπως και να χει ήταν εκφωνητής, όχι δημοσιογράφος.

Πάντως κάπου είχα ακούσει οτι ο Μητσικώστας ήταν δημοσιογράφος, δεν ξέρω αν ισχύει
 
Ο Παύλος Τσίμας στο "προς την ελευθερία" και ο Τέρενς Κουίκ στον Αντιφασίστα και σε κάποια σόου του Χάρυ Κλυν...
 
στη σειρά ''Χάι ροκ'' στο επεισόδιο με τίτλο ''Πρωινό παράθυρο'' εμφανίζονται οι Γιάννης Δημαράς, Ρίκα Βαγιάνη και Νίκος Διαμανταρίδης.
 
Έχω την εντύπωση, εκτός αν δε θυμάμαι καλά, ότι ο δημοσιογράφος της -τότε- Ελευθεροτυπίας Γιώργος Βότσης, εμφανίστηκε στην ταινία του Περράκη "BIOS+Πολιτεία".
 
Έχουμε φυσικά και την αντίθετη περίπτωση ας την αναφέρω εδώ να μην ανοίγουμε άλλο θέμα. Όταν δηλαδή οι ηθοποιοί γίνονται δημοσιογράφοι. Δύο περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη που έκανε στον ΑΝΤ1 τη δημοσιογρφική εκπομπή "Η Αλίκη στη Θεσσαλονίκη των θαυμάτων" και έπαιρνε συνεντεύξεις αλλά και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 με την εκπομπή "Ότι γίνεται σήμερα". Και η άλλη περίπτωση η Μιμή Ντενίση που συμμετείχε στους "Ρεπόρτερς" της ΕΡΤ αλλά και με δική της εκπομπή , το "Απεριτίφ" στις αρχές του MEGA.
 
Πίσω
Μπλουζα