Όταν οι ρετρό αδαείς gamer φίλοι σου τσακώθηκαν με την αλήθεια

Εποχές ps1, πολλοί λέγανε ότι κυκλοφόρησε αντάπτορας που σου επιτρέπει να παίζεις παιχνίδια του game boy στο ps1.
 
theoritikos είπε:
Εποχές ps1, πολλοί λέγανε ότι κυκλοφόρησε αντάπτορας που σου επιτρέπει να παίζεις παιχνίδια του game boy στο ps1.
Μα ειχε κυκλοφορησει. Απλα τα παιχνιδια επαιζαν χωρις ηχο.
 
johnny19818 είπε:
Μα ειχε κυκλοφορησει. Απλα τα παιχνιδια επαιζαν χωρις ηχο.
Πολυ σωστα. Ισως το πιο γνωστο απο αυτα, ηταν το Game booster.

Δυστηχως το συγκεκριμενο δεν επαιζε τα "only for game boy color games" και δεν το πηρα ποτε.
 
Getta Robo είπε:
Πολυ σωστα. Ισως το πιο γνωστο απο αυτα, ηταν το Game booster.
Να κάτι που δεν ήξερα! Όλα αυτά τα χρόνια νόμιζα πως το game booster ήταν κάποιο cheat cartridge ...
 
Για να γραψω και γω μερικα.

Το wonder boy δεν τερματιζει στον κοσμο 7-4 και στον εβδομο αρχηγο αλλα εχει αλλους 4 αρχηγους 4 νεους κοσμους δηλαδη που ο καθε αρχηγος καθε κεφαλι ειναι και ενα απο τα γραμματα της sega.Tο πρωτο το s το δευτερο το e κλπ.Τελικα αυτος που τα ελεγε αυτα ειχε και μια δοση αληθειας γιατι οντως δεν τελειωνει στο 7-4 αλλα ηταν κατι που δεν το ξεραμε τοτε πιτσιρικαδες.

Το pacman εχει 100 πιστες και η τελευταια πιστα η εκατοστη εχει αρχηγο ο οποιος ειναι ενα τεραστιο κοκκινο φαντασμα και μας βγαζει συγκεκριμενο χρονο που πρεπει να βγαλουμε την πιστα και αν το καταφερουμε τοτε νικαμε τον αρχηγο και τερματιζουμε το παιχνιδι.

Στο xaind sleena αν καποιος τερματισει το παιχνιδι χωρις να χασει καμια ζωη τοτε δεν ειναι ο μεταλικος πλανητης η τελευταια πιστα αλλα μας εμφανιζει αλλους τεσσερις πλανητες.

Στο virtua striker περα απο το κολπο που μας εμφανιζει την ομαδα με τα ζωα κλπ υπαρχει κολπο που μας εμφανιζει ομαδα με χαρακτηρες της NINTENDO κολπο που εμφανιζει χαρακτηρες απο το street fighter,mortal kombat,samurai shodown αλλα και κολπο που μας επιτρεπει τα γηπεδα να ειναι στο φεγγαρι και οι παικτες να ειναι σε συνθηκες μηδενικης βαρυτητας κλπ και που ειναι κατι το απιστευτο να παιζεις ετσι οπως ελεγε ο παραμυθας απο την αθηνα που ερχοταν να δει τους παππουδες του και που νομιζε οτι τα χωριατοπαιδα τρωνε σανο.

Υπαρχει περιφεριακο που μπορεις να κουπωσεις το snes πανω στο mega drive ωστε να παιζεις παιχνιδια του snes και δεν χρειαζοταν να εχεις gamepad απο snes αλλα μπορουσες να παιζεις με το gamepad του mega drive.Eπισης λογο του οτι με αυτη την την ''συνδεση'' αυτο το πραγμα ηταν στην ουσια 32bit (16+16) θα κυκλοφορουσαν καποια παιχνιδια αποκλειστικα γιαυτη την συνδεση μετα την συνεργασια που θα εκαναν NINTENDO και sega.Φυσικα ολα αυτα τα ελεγε καμενος sega fan που ηθελε σαν τρελος snes γιατι ειχε ματανιωσει για την αγορα του Mega drive:p

Mε ειδικο εξαρτημα μπορεις να παιξεις τα παιχνιδια του game gear στο game boy απλα δεν θα ειναι εγχρωμα.

Aν τερματισει καποιος το bubble bobble καταφερνοντας να κανει highscore 9.999.999 και μαλιστα να μην χασει καμια ζωη τοτε του ξεκλειδωνη αλλες 100 νεες πιστες και στην τελευταια ειναι ο πραγματικος αρχηγος.

Το ghosts'n goblins δεν τερματιζει ποτε και καθε φορα σε βγαζει απο την αρχη και ξαναπαιζεις το παιχνιδι ξανα και ξανα μεχρι να βαρεθεις.

Αν τερματισεις το shinobi μονο με το σπαθι ωστε σε καθε πιστα να περνεις 20.000,δεν χασεις καμια ζωη,δεν χρεισιμοποιησης καμια φορα την μαγια αλλα πας και 999.999 τοτε σε εμφανιζει αλλους 4 αρχηγους.Το ιδια πανω κατω ισχυαν και για το golden axe που και αυτο σε εμφανιζε αλλους 4 αρχηγους συμφωνα με τον παραμυθα που τα ελεγε αυτα.

Μολις ειχε κυκλοφορησει το game gear ενας φιλος μας ειχε πρηξει ολο τον χρονο πως το καλοκαιρι τον αυγουστο που θα ρθει η θεια του απο την γερμανια θα του φερει δωρο το νεο φορητο που κυκλοφορησε η NINTENDO για αντιπαλο του game gear και πως κυκλοφορησε μονο στην ιαπωνια και στη γερμανια και ηταν αγνωστο ποτε θα κυκλοφορουσε και σε αλλες χωρες.Το φορητο ηταν δυο φορες ποιο δυνατο απο το game gear ειχε 6 κουμπια και τα παιχνιδια του ηταν τοσο μεγαλα που αποτελουνταν απο 4 εως 6 κασσετες το καθενα και μολις τελειωνε η μια εβαζες την αλλη.Τελικα οταν ηρθε η θεια του το καλοκαιρι αυτο που του εφερε ηταν ενα απο κεινα τα απλα ηλεκτρονικα και συγκεκριμενα ενα κιτρινο με μια γατα που απο πανω πεφτουν ποντικια και τα πιανεις.Μιλαμε επεσε της αλεπους το κραξιμο κατι βδομαδες εκανε να βγει απο το σπιτι :p

Για το Zelda: A link to the past γεινοταν παρτυ απο τον καθε πικραμενο.Ο ενας ελεγε το παιχνιδι εχει 4 κοσμους και δεν τερματιζει οταν σκοτωσεις τον ganon,αλλος ελεγε πως αν κανεις συγκεκριμενα πραγματα μεσα στο παιχνιδι και αν βρεις ενα θρυλικο αντικειμενο που μονο αυτος ηξερε που ηταν και δεν το ελεγε σε μας τοτε σε ξεκλειδωνε για παντα τα δυο Zelda του NES τα οποια τα εβαλε η NINTENDO μεσα στην κασσετα του a link to the past.Μιλαμε το παραμυθι επεφτε συνεφο.

Ενας αλλος που ειχε Αtari 2600 οταν εμεις εγω με τον κολητο μου πηραμε ΝΕS ελεγε πως τζαμπα το πηραμε γιατι η Atari αγορασε τα δικαιωματα απο την NINTENDO και θα κυκλοφορησει στο 2600 Super mario,zelda,Metroid κλπ.Φυσικα εμεις απολαυσαμε την κονσολαρα μας και της παιχνιδαρες της και αυτος ακομα περιμενει super mario και zelda στο Atari 2600:p

Αυτα προς το παρον γιατι αν συνεχισω και γραφω ολα τα παραμυθια της χαλιμας που εχω ακουσει θα γραφω κανα τριωρο :p
 
Για το A link to the past θυμάμαι ότι είχα ακούσει κάτι "παλαβά", αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες... :p

Επιφυλάσσομαι για αργότερα.

Μετά ένα κλασικότατο, η "ανάσταση" της Aeris στο FF7! Και μάλιστα είχαν ακουστεί και πολλά κόλπα..

Πχ ένα που θυμάμαι λίγο και αν δεν κάνω λάθος αναφερόταν σε αυτό, αν τερμάτιζες το παιχνίδι με όλα τα αντικείμενα, με τους χαρακτήρες στο Lv. 99, όλα τα Materia στο master, και με όλα τα limits (ΚΑΙ την Aeris!), μετά τον τερματισμό έδειχνε ένα βίντεο, και όταν άρχιζες ξανά είχε και την Aeris στην ομάδα.

Για το FF7 πάλι, κάποιοι μιλούσαν και για κάποια κρυφά Materia που δεν θυμάμαι πως τα έλεγαν, και μάλλον δεν τα είδε ποτέ κανένας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Billy μου φαίνεται εκεί στις Σέρρες παραέγινε το κακό χαχαχα! :p Κυριολεκτικά μπορείς να γράψεις ολόκληρο βιβλίο. θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις κι άλλες τέτοιες ιστορίες, έχεις πολλές ακόμα είπες :D Πάντως τα μεγαλύτερα παραμύθια τα βγάζανε οι μη videogame έχοντες!
 
Καλα η ιστορια η θεια μου/ξαδελφη μου/φιλη μου απο ΗΠΑ-Γερμανια-Καναδα-Αυστριαλια ειδε\ακουσε\πηρε\της ειπαν για το ταδε τιτλο περιφερειακο κτλ ειναι διαχρονικη. Συμμαθητης στο γυμναστιο ελεγε πως του ειχαν φερει απο Γερμανια το Super Mario World για το GameBoy οπου ειχε κυκλοφορησει αποκλειστικα στη Γερμανια. Φυσικα δεν το εφερε ποτε σχολειο για να το δουμε..

Μερικες φιδιες που θυμαμαι να λενε απο μικρος τωρα.

Το κλασικο "ξερω με ποιον συνδιασμο κουμπιων ξεκλειδωνεις τους τελικους κακους στα Street Fighter/Mortal Kombat κτλ. Φυσικα ο κωδικος δεν γνωστοποιουταν ποτε, ωστε να μην κλεψουνε ποτε την γνωση απο τον τυπα που το βρηκε πρωτος. Φυσικα, δεν μας εδειχνε ποτε να κανει το κολπο ο ιδιος, για να μην δουμε πως γινεται..

Ενας συμμαθητης απο την γειτονια, ισχυριζοταν πως υπαρχει καποιος τροπος ο Dhalsim και ο Blanka να εκτελει ο καθενας τις ειδικες κινησεις του αλλου.

Αυτος ο κρυφος ο Sheng Long μας ειχε φαει την ψυχη μεχρι να πουνε επιτελους πως ηταν πρωταπριλιατικο αστειο.. Και μεχρι να τον προσθεσουν ως οντος επιπλεον χαρακτηρα!

Τυπας που συχναζε στο console club, ελεγε πως αν πατησεις ενα συνδιασμο πληκτρων στην κρυφη οθονη του Mortal Kombat 2, εμφανιζοταν ενας κρυφος χαρακτηρας, ενας κοκκινος νιντζα ο Cancer, οπου νικουσε ολους τους αντιπαλους με μια ειδικη κινηση να πεταει μια ακτινα με καρκινο ( ;;;;;; ). Διαστημικη φιδια απο αλλο γαλαξια!

Αν πατησεις ενα συνδιασμο κουμπιων στο PS1 μπορεις να παιξεις ενα κρυφο παιχνιδι στην οθονη που ειναι για να ακουσεις μουσικο cd η για να δεις την καρτα μνημης.
 
Getta Robo είπε:
Τυπας που συχναζε στο console club, ελεγε πως αν πατησεις ενα συνδιασμο πληκτρων στην κρυφη οθονη του Mortal Kombat 2, εμφανιζοταν ενας κρυφος χαρακτηρας, ενας κοκκινος νιντζα ο Cancer, οπου νικουσε ολους τους αντιπαλους με μια ειδικη κινηση να πεταει μια ακτινα με καρκινο ( ;;;;;; ). Διαστημικη φιδια απο αλλο γαλαξια!
σαν γνησιος ΜΚ φαν δεν μπορω να μην το σχολιασω... ΘΕΙΚΗ ιδεα να υπηρχε χαρακτηρας με το ονομα Kancer (στα ΜΚ οταν υπαρχει C στην αρχη μιας λεξης, το κανουν Κ... kontinue, kredits κλπ) που θα μπορουσε αν ειχε φτασει στα αφτια των tobias/boon να ηταν πλεον κανονικος χαρακτηρας που ξεκινησε απο ενα αστειο... οπως ο ermac και αλλοι που δε θυμαμαι αυτη τι στιγμη.
Αυτη η καρκινικη ακτινα μου θυμισε fatality του kano στο ΜΚ3. πολυ μπροστα ο τυπος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα