Όταν ο πραγματικός Emmett Dalton υποδύθηκε τον εαυτό του στον κινηματογράφο.

chris73

RetroActive
Joined
24 Ιαν 2013
Μηνύματα
478
Αντιδράσεις
614
Η πραγματική συμμορία των Ντάλτον έδρασε μεταξύ 1890 και 1892 και ειδικεύονταν στις ληστείες τραίνων και τραπεζών.

Στη συμμορία δεν συμμετείχαν όλα τα αδέλφια, -τα οποία μαζί με τα κορίτσια της οικογένειας αριθμούσαν πάνω κάτω καμιά ντουζίνα- ενώ από την άλλη μη συγγενικά πρόσωπα των Ντάλτον συμμετείχαν στη συμμορία.

Προβολή συνημμένου 132501 Προβολή συνημμένου 132502 Προβολή συνημμένου 132503

Η ιστορία είναι πολύ μεγάλη, πάντως κάποιοι Daltons ξεκίνησαν ως εκπρόσωποι του νόμου για να καταλήξουν μετά στην απέναντι όχθη, και όχι μόνο στην Dalton Bros. Επίσης οι Dalton είχαν συγγενικές σχέσεις από την πλευρά της μητέρας του με τους αδελφούς Younger, της γνωστής συμμορίας «James-Younger Gang». (Που περιελάμβανε και τον Jesse James).

Tελικά, στις 5 Οκτωβρίου 1892, η συμμορία των Ντάλτον εξολοθρεύτηκε από τους κατοίκους του Coffeyville στο Κάνσας όταν βγήκαν έξω από την δεύτερη τράπεζα που είχαν ληστέψει. Η μάχη ήταν άγρια και μετά από αρκετή ώρα 4 μέλη της συμμορίας ήταν νεκρά -2 Dalton και δύο ακόμη-, όμως και 4 πολίτες της κοινότητας τους ακολούθησαν στον άλλο κόσμο.

Ο Emmett, ο μικρότερος αδελφός της οικογένειας, τραυματίστηκε πολύ βαριά. Όταν τελείωσαν όλα βρέθηκε να φέρει 23(!) διαμπερή και μη τραύματα, όμως τελικά κατάφερε να ζήσει και φυλακίστηκε σε ισόβια.

Στην φυλακή αποτέλεσε υπόδειγμα κρατούμενου, και επίσης βρήκε τον Θεό...

Προβολή συνημμένου 132504 Προβολή συνημμένου 132505

Η υποδειγματική του συμπεριφορά συντέλεσε στο να του δοθεί τελικά χάρη μετά από 14 χρόνια και 4 μήνες. Ο Emmett μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου έγραψε για τη ζωή του, έκανε κηρύγματα προς τους νέους να μείνουν στον ίσιο δρόμο, παντρεύτηκε και ασχολήθηκε με τα μεσιτικά.

Κάπου στο ενδιάμεσο όμως, το 1918 μετέφερε το βιβλίο για τη ζωή του στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Δεν νομίζω να κυκλοφορεί κανένα αντίτυπο της ταινίας, ίσως αυτό να γίνει κάποτε στο μέλλον αν δεν έχει χαθεί.

Τέλος, η πρώτη ταινία που γυρίστηκε ποτέ για την πραγματική συμμορία των Dalton θα πρέπει να ήταν η «The Last Stand of the Dalton Boys» του 1911-12.

 


Προβολή συνημμένου 132506


 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ!

Και επιτέλους βρήκα κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που "άκουγα", πως ο Emmett είχε γυρίσει και άλλη ταινία(ες?) παλιότερα από αυτήν αλλά δεν έβρισκα τίποτα.

-επίσης το εύρημα αναιρεί πως το Last Stand του 1912 θα μπορούσε να είναι η πρώτη ταινία για τους Ντάλτον-

Στο παρακάτω απόκομμα είναι από το 1914, και αναφέρει πως ο Emmett είναι στο New York και έχει μαζί του την ταινία που έφτιαξε 6 χρόνια πριν (δλδ 1908, δλδ καλά καλά δεν είχε βγεί από τη φυλακή που λέει ο λόγος)

1914.JPG

Επίσης σε άλλο απόκομμα από την ίδια εποχή, βλέπουμε τον Emmett να λέει πως κυκλοφορεί άλλος με fake ταινία Ντάλτον :rofl:

notice 1914.JPG

νάτος ο ένοχος!

movingpicturewor23newy_1096.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα