ΑΓΟΡΑ 48Κ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

noobsaibot

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
230
Αντιδράσεις
17
Καλησπέρα σας αγόρασα αυτο το πακετο http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230452388482&ssPageName=STRK:MEWNX:IT για 40 euro ειχα βαλει την αρχικη τιμη μην πιστευοντας οτι θα το κερδισω(10 λιρες ο ζχ και 27 μεταφορικα με tracking number)!τι λετε αξιζει τα λεφτα του?πηρα ηδη και μια μεμβρανη γιατι οπως λεει δεν δουλευουν τα πληκτρα!μηπως υπαρχει καποιο site με φωτογραφιες που να δειχνει πως την τοποθετουν?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλο πακετάκι. Μεμβράνη από πού πήρες; Αν πηρες από εδώ, θα έχει και οδηγίες.
 
Μη νομίζεις, δεν είναι και τίποτα δύσκολο να την τοποθετήσεις σε ενα σασί 30x15. Αλλα δε χανεις τίποτα αν του στειλεις μηνυμα να τον ρωτήσεις εάν στέλνει οδηγίες, και εάν όχι, μηπως μπορεί να σου δωσει καποιο λινκ.
 
μόλις θυμήθηκα ότι πρέπει να πάρω και εγώ μια μεμβράνη...

anyway, καλορίζικο το 48-αράκι :)

απλά να είσαι λίγο επιφυλακτικός με τις κασέτες γιατί με τα χρόνια μπορεί να έχουν απομαγνητιστεί και να μην δουλεύουν.
 
Ειναι ελαφρως μανουρα να αλλαξεις μεμβρανη σε γομολαστιχα σε σχεση με τον Plus/128 παρολα αυτα δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.

Tα λεει καλυτερα ο gtsamour
 
Divide

Απαραιτητο εργαλειο για καθε spectrum user: divide!

Μπορεις να το αγορασεις απο εδω και εδω.
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις!οσο για το divide ειμαι κλασικος!και μαζοχας!θελω να ναι ολα Pure 80s!Θα επανελθω με εντυπωσεις και λοιπες αποριες
 
dscf7317.jpg'%20alt='dscf7317.jpg'
απ οτι παρατηρω η μεταλικη πλακα εχει υποστει καποια κακομεταχειριση(σαν να προσπαθησε να την βγαλει μαλλον) υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο που δεν δουλευουν τα πληκτρα εκτος απο μεμβρανη?
 
Ευχαριστω και συγγνωμη που σας κουραζω!βλεπετε η αγωνια του πρωταρη!
 
Χτες ηρθε το καμαρι μου!και αφου τον επλυνατου αλλαξα μεμβρανη τον εβαλα σε λειτουργια με το κασετοφωνο που ειχε αλλα τζιφος!γραφω load"" παταω play και μετα enter ακουγεται ο ηχος οτι φορτωνει αλλα μια οθονη κενη βλεπω το volume του κασετοφωνου το χω τερμα! Επισης το δοκιμασα με το Laptop εχω κανει αρχειο Wav και μηδεν αποτελεσμα!!!λευκο τετραγωνο με μεγαλυτερο τεραγωνο να αναβοσβηνει σε ολες τισ δοκιμες και με αλλο κασετοφωνο το ιδιο.Πηγα να κανω save με την εξης διαδικασια γραφω save "program" παταω record+play και μετα κουμπι απο τον zx δειχνει να το σωζει αφου μου λεει οκ αλλα δεν το φορτωνει!η κασσετα που χρησιμοποιω εχω κανει δοκιμες σε c64.Παιζει ρολο το volume στο σωσιμο?αν κανω κατι λαθος πειτε μου αλλιωσ τι να φταιει...?το κασετοφωνο το καθαρισα απο χτες με οινοπνευμα.Επισης μολις τωρα ειδα τα βυσματα ειναι μονοφωνικα
 
Mε κασετοφωνο "hifi" δεν καταφερα ποτε να φορτωσω.

Αν περνας το σημα απο ενιχυτη "hifi" επισης θα εχεις προβληματακια. Δοκιμασε να μηδενισεις πριμα, μπασα, ισοσταθμιστη.

Με το αζιμουθιο επαιξες?

H καλυτερη λυση παντως ειναι τα παλια μονοφωνικα κασετοφωνα or η καρτα ηχου του PC
 
Το κασετοφωνο ηρθε μαζι με το zx! computone μονοφωνικο ειδικα για computer. Αζιμουθιο δεν πειραξα δοκιμασα ομως με το λαπτοπ απο καρτα ηχου με μετατροπη σε wav απ το προγραμμα που χεις προτεινει αλλα τπτ!το ανησυχητικο ειναι οτι σωνει μεν (2 φορες δοκιμασα) αλλα δεν φορτωνει το σωσμενο! παιζει ρολο το volume και στο σωσιμο?
 
Δηλαδη δινεις LOAD "" και δεν γυρναει καν σε cyan-red το border?
 
γυρναει(το σημα μου βεβαια δεν ειναι καλο στην tv)βλεπω ενα μικρο λευκο τετραγωνο με ενα μεγαλυτερο να αναβοσβηνει αυτο και τπτ αλλο
 
Ποια η ομοιοτητα με το παρακατω? (ειναι απο μπασταρδο +2Α αλλα το sequence ειναι το ιδιο)

 
ριγε γραμμουλες δεν μου βγαζει ουτε κ εικονα παιχνιδιου (σε 3 που χω δοκιμασει)
 
Λoιπoν, oσo και να σoυ φανει παραξενo - δoκιμασε να φoρτωσεις στo MIC αντι για τo EAR!

Ετσι ελυσα τo πρoβλημα φoρτωματoς πoυ ειχα σε εναν Plus με Ipod Shuffle

Δωσε πoλυ ενταση
 
Σημερα τελικα τα καταφερα!!!!!γυριζοντας τα καλωδια σαν κοκορετσι(ear και mic) επαιξε!!! χρειαζομαι μαλλον καλωδια οποτε....τωρα αν τα γυριζω την ωρα που φορτωνει για να πετυχω σημα ειναι επικινδυνο?
 
Πίσω
Μπλουζα