Αίτημα για βοήθεια - Μετατροπή κασετών VHS-C σε ψηφιακή μορφή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AEON
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
2.088
Παιδιά, θα χρειαστώ λίγο τα φώτα οποιουδήποτε από εσάς ενδεχομένως γνωρίζει ή μπορεί να βοηθήσει γύρω από το θέμα που ακολουθεί. Πιθανά δεν είναι η σωστή ενότητα να το ζητήσω, αλλά δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς θα μπορούσε να ενταχθεί.

Έχω μια συλλογή από περίπου 30 VHS-Compact βιντεοκασέτες γεμάτες με υλικό, όλες μαγνητοσκοπημένες με την παλιά μου Panasonic βιντεοκάμερα, την οποία είχα αγοράσει και χρησιμοποιούσα την περίοδο 1993-2005. Όπως καταλαβαίνετε τα περιεχόμενά της διαθέτουν για εμένα τεράστια συναισθηματική αξία, καθώς έχουν σκηνές από το παλιό μου σπίτι, τους παππούδες μου που έχω χάσει κλπ.

Ενώ είχα συγκεντρώσει τον εξοπλισμό για την μετατροπή τους (δηλαδή αντάπτορα από VHS-C σε VHS, πακέτο μετατροπέα από SCART σε mp4 + διατηρημένο σε άριστη κατάσταση ένα από τα τελευταία VHS video players που είχε βγάλει η Sony), δυστυχώς δεν διαθέτω πια ούτε τον χρόνο ούτε την ενέργεια να καθήσω να τις μετατρέψω όλες συστηματικά από την αρχή. Οπότε ψάχνω για μια από τις εξής λύσεις, πάντα επ' αμοιβή:

- Κάποιον αξιόπιστο επαγγελματία που θα μπορούσε να το κάνει αυτό (κατά προτίμηση κάποιον που έχετε ήδη δοκιμάσει και μείνατε ευχαριστημένοι).
- Κάποιον χομπίστα από την κοινότητά μας με καλή γνώση του αντικειμένου που θα είχε χρόνο και διάθεση να το επιχειρήσει.

Μπορείτε να απαντήσετε είτα από εδώ είτε με pm. Στην διάθεσή σας για οποιοεσδήποτε τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Βλέπω υπάρχουν κάποιοι που διαφημίζονται για αυτή τη δουλειά. Τους έχει μήπως δοκιμάσει κανείς;

Βλέπω υπάρχουν κάποιοι που διαφημίζονται για αυτή τη δουλειά. Τους έχει μήπως δοκιμάσει κανείς;

Εδώ στο Περιστέρι είχα πάει κάποιες μίνι αναλογικές κασέτες από βιντεοκάμερα -Hi8 νομίζω;- και τις μετέτρεψε κανονικά και μου τις έδωσε σε στικάκι. Φωτογραφείο ήταν. Νομίζω όλοι το κάνουν.

Εχω τρεις βιντεοκασέτες με τεράστια συναισθηματική αξία για μένα. Το βιντεο που διέθετα χαλασε και ετσι πηρα την αποφαση να μετατρεψω τις βιντεοκασετες σε dvd. Απευθύνθηκα σε φωτογραφειο στην Αθήνα και μετα απο μερικες μερες πηρα τα dvd και ενα usb με το περιεχόμενο των κασετών.
Τα φωτογραφεία αναλαμβάνουν την μετατροπη βιντεοκασετων σε dvd.

Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης έχω δει ότι ψηφιοποιούν βιντεοκασέτες (όλους τους τύπους νομίζω και VHS-C) και σε ένα φωτογραφείο στο Μαρούσι, είτε σε δισκάκι DVD είτε σε Usb. Ναι, σχεδόν όλα τα φωτογραφεία το κάνουν.

Την Copydata την έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα και ήταν επίσης και πολύ συνεννοήσιμοι. Ελπίζω να εξακολουθούν να είναι.

(Θα μπορούσα να τα αναλάβω εγώ, Χρήστο, μια που είναι κομμάτι της δουλειάς μου αλλά μέχρι και το Μάρτιο τρέχει ένα βαρύ project και δεν θα προλαβαίνω ούτε να πεθάνω :()

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Κι εγώ από άνοιξη ενδιαφέρομαι @Bajar, οπότε θα σε πάρω τηλ. να το κανονίσουμε αν μπορείς.

Πίσω
Μπλουζα