Αίτημα για βοήθεια - Μετατροπή κασετών VHS-C σε ψηφιακή μορφή

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AEON
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.895
Αντιδράσεις
2.114
Παιδιά, θα χρειαστώ λίγο τα φώτα οποιουδήποτε από εσάς ενδεχομένως γνωρίζει ή μπορεί να βοηθήσει γύρω από το θέμα που ακολουθεί. Πιθανά δεν είναι η σωστή ενότητα να το ζητήσω, αλλά δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς θα μπορούσε να ενταχθεί.

Έχω μια συλλογή από περίπου 30 VHS-Compact βιντεοκασέτες γεμάτες με υλικό, όλες μαγνητοσκοπημένες με την παλιά μου Panasonic βιντεοκάμερα, την οποία είχα αγοράσει και χρησιμοποιούσα την περίοδο 1993-2005. Όπως καταλαβαίνετε τα περιεχόμενά της διαθέτουν για εμένα τεράστια συναισθηματική αξία, καθώς έχουν σκηνές από το παλιό μου σπίτι, τους παππούδες μου που έχω χάσει κλπ.

Ενώ είχα συγκεντρώσει τον εξοπλισμό για την μετατροπή τους (δηλαδή αντάπτορα από VHS-C σε VHS, πακέτο μετατροπέα από SCART σε mp4 + διατηρημένο σε άριστη κατάσταση ένα από τα τελευταία VHS video players που είχε βγάλει η Sony), δυστυχώς δεν διαθέτω πια ούτε τον χρόνο ούτε την ενέργεια να καθήσω να τις μετατρέψω όλες συστηματικά από την αρχή. Οπότε ψάχνω για μια από τις εξής λύσεις, πάντα επ' αμοιβή:

- Κάποιον αξιόπιστο επαγγελματία που θα μπορούσε να το κάνει αυτό (κατά προτίμηση κάποιον που έχετε ήδη δοκιμάσει και μείνατε ευχαριστημένοι).
- Κάποιον χομπίστα από την κοινότητά μας με καλή γνώση του αντικειμένου που θα είχε χρόνο και διάθεση να το επιχειρήσει.

Μπορείτε να απαντήσετε είτα από εδώ είτε με pm. Στην διάθεσή σας για οποιοεσδήποτε τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις.
 
Βλέπω υπάρχουν κάποιοι που διαφημίζονται για αυτή τη δουλειά. Τους έχει μήπως δοκιμάσει κανείς;


 
Βλέπω υπάρχουν κάποιοι που διαφημίζονται για αυτή τη δουλειά. Τους έχει μήπως δοκιμάσει κανείς;


Εδώ στο Περιστέρι είχα πάει κάποιες μίνι αναλογικές κασέτες από βιντεοκάμερα -Hi8 νομίζω;- και τις μετέτρεψε κανονικά και μου τις έδωσε σε στικάκι. Φωτογραφείο ήταν. Νομίζω όλοι το κάνουν.
 
Εχω τρεις βιντεοκασέτες με τεράστια συναισθηματική αξία για μένα. Το βιντεο που διέθετα χαλασε και ετσι πηρα την αποφαση να μετατρεψω τις βιντεοκασετες σε dvd. Απευθύνθηκα σε φωτογραφειο στην Αθήνα και μετα απο μερικες μερες πηρα τα dvd και ενα usb με το περιεχόμενο των κασετών.
Τα φωτογραφεία αναλαμβάνουν την μετατροπη βιντεοκασετων σε dvd.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης έχω δει ότι ψηφιοποιούν βιντεοκασέτες (όλους τους τύπους νομίζω και VHS-C) και σε ένα φωτογραφείο στο Μαρούσι, είτε σε δισκάκι DVD είτε σε Usb. Ναι, σχεδόν όλα τα φωτογραφεία το κάνουν.
 
Την Copydata την έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα και ήταν επίσης και πολύ συνεννοήσιμοι. Ελπίζω να εξακολουθούν να είναι.

(Θα μπορούσα να τα αναλάβω εγώ, Χρήστο, μια που είναι κομμάτι της δουλειάς μου αλλά μέχρι και το Μάρτιο τρέχει ένα βαρύ project και δεν θα προλαβαίνω ούτε να πεθάνω :()
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Κι εγώ από άνοιξη ενδιαφέρομαι @Bajar, οπότε θα σε πάρω τηλ. να το κανονίσουμε αν μπορείς.
 
Την Copydata την έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα και ήταν επίσης και πολύ συνεννοήσιμοι. Ελπίζω να εξακολουθούν να είναι.

(Θα μπορούσα να τα αναλάβω εγώ, Χρήστο, μια που είναι κομμάτι της δουλειάς μου αλλά μέχρι και το Μάρτιο τρέχει ένα βαρύ project και δεν θα προλαβαίνω ούτε να πεθάνω :()
Μόλις τηλεφώνησα στην Copydata, γιατί θέλω να ψηφιοποιήσω τις εκπομπές μου από το Γ' πρόγραμμα, είναι γύρω στις 250 κασσέτες ήχου και δεν έχω κουράγιο να το κάνω μόνη μου. Τους ζήτησα να το κάνουν lossless και μου είπαν πως όχι, κάνουν μόνο .mp3. Δεν καταλαβαίνω γιατί, αλλά τέλος πάντων. (Μπορεί να τους παίρνει περισσότερη ώρα, αλλά θα μπορούσαν να μου πουν πως θα μου στοιχίσει περισσότερο).
Οπότε τζίφος. Μπορεί να τους πάω τις βιντεοκασσέτες όμως. Αλλά κι εκεί, θα έχουν τη χειρότερη περίπτωση μετατροπής;
Έπειτα πήρα το άλλο λινκ, την Planeta, οι οποίοι μου είπαν πως κάνουν wav αλλά στοιχίζει 9 ευρώ η καθεμιά δηλαδή θα μου ερχόταν 2250 το σύνολο!
Πιο οικονομικός ο Officesupport, με 6 ευρώ για κάθε κασσέτα ήχου 60άρα

Ένας φίλος μου είπε πως το μηχάνημα μετατροπής στοιχίζει ελάχιστα. Νομίζω πως θα το αγοράσω και θα βάλω πρόγραμμα να φτιάχνω 1 κασσέτα τη μέρα - πού θα πάει, μέσα στη χρονιά θα έχω τελειώσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν χρειαζεσαι μηχανημα. Ενα καλουτσικο κασσετοφωνο χρειαζεσαι (απο τη στιγμη που σε ενδιαφερει η ποιοτητα - βασικα να μην εχει πολυ W&F) του οποιου το Line Out θα συνδεσεις στο Line In της καρτας ηχου του PC σου. Και με δωρεαν προγραμματα οπως το Audacity, θα ψηφιοποιεις τα περιεχομενα. Νομιζω οτι μπορεις να τα κανει FLAC σε πραγματικο χρονο για να γλυτωσεις χωρο και χρονο.
 
Οπότε τζίφος. Μπορεί να τους πάω τις βιντεοκασσέτες όμως. Αλλά κι εκεί, θα έχουν τη χειρότερη περίπτωση μετατροπής;
Έπειτα πήρα το άλλο λινκ, την Planeta, οι οποίοι μου είπαν πως κάνουν wav αλλά στοιχίζει 9 ευρώ η καθεμιά δηλαδή θα μου ερχόταν 2250 το σύνολο!
Πιο οικονομικός ο Officesupport, με 6 ευρώ για κάθε κασσέτα ήχου 60άρα

Ένας φίλος μου είπε πως το μηχάνημα μετατροπής στοιχίζει ελάχιστα. Νομίζω πως θα το αγοράσω και θα βάλω πρόγραμμα να φτιάχνω 1 κασσέτα τη μέρα - πού θα πάει, μέσα στη χρονιά θα έχω τελειώσει.
Ειδικά για τις κασέτες ήχου είναι κρίμα να πας να τις δώσεις έξω. (9 ευρώ η κασέτα;;;; Τζήζας!!! Ακόμη και τα vhs πάνω από 10-12€ δεν κοστίζουν για μετατροπή τώρα πια.) Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και άπαξ και τη μάθεις γίνεται ρουτίνα. Και να σου πω την αλήθεια ούτε μηχανημα μετατροπής χρειάζεσαι. Όπως πολύ σωστά σου είπε κι ο Wally, θέλεις μόνο κασετόφωνο και καλωδια για τις συνδέσεις με το pc. Αν θες ωστόσο να τα δώσεις για το μηχάνημα λόγω του ότι έχει σύνδεση usb, δεν θα ήμουν αντίθετη. Το ίδιο απλό είναι. Το μόνο αρνητικό που έχει (αν θεωρείται αρνητικό) είναι ότι έχει auto reverse και σε περίπτωση που ξεχαστείς με την κασέτα μπορεί να παίζει και να παίζει και να παίζει ενώ το πρόγραμμα στον υπολογιστή θα γράφει και θα ξαναγράφει και θα ξαναγράφει μέχρι να θυμηθείς ότι είχεις βάλει κασέτα για ψηφιοποίηση και να πας επιτέλους να το σταματήσεις (μου έχει τύχει μια δυο φορές γιατί έκανα ταυτόχρονα κι άλλες δουλειές κι όταν τελικά το θυμήθηκα το ψηφιοποιημένο αρχείο είχε πιάσει ήδη 23GB χώρο για μια 46άρα κασέτα!)
Tο audacity είναι δωρεάν και από μόνο του τα βγάζει σε wav. Αν δεν έχεις θέμα με το χώρο είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις σε lossless.

Όσο για τα vhs η copydata απ' όσο ξέρω τα βγάζει σε mp4.
 
ναι αυτό το μηχάνημα που λέει η @Bajar είναι σαν κανονικό walkman απλώς συνδέεται με USB. εγώ το είχα πάρει από γνωστό πολυκατάστημα. ΄δυστυχώς είχε λιώσει ο ιμάντας από την πολυκαιρία και με αρκετή δυσκολία βρήκα έναν. δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. @irmar αν το θες είναι δικό σου, στο κουτί του, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι δουλεύει. είναι πολύ απλή η χρήση του. εγώ δεν το χρειάζομαι γιατί έχω λειτουργικό ντεκ.
γουωκμαν1.JPGγουωκμαν2.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα