Αγάπησα μια πολυθρόνα-clones

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.732
Αυτη τη στιγμη βλεπω το Αγαπησα Μια Πολυθρονα με το Βουτσα. Η υποθεση ειναι: Μια κληρονομια μιας πλουσιας θειας αποκαλυπτει οτι μια πολυθρονα απο αυτες που πουληθηκαν κρυβει μεσα της λεφτα. Ετσι ο πρωταγωνιστης ψαχνει εναν-εναν τους κατοχους των πολυθρονων, να τους προσεγγισει και να σκισει την πολυθρονα. Το τελος βεβαια ειναι ανατρεπτικο. :)

Το θεμα ομως ειναι οτι μικρος μια ταινια με την ιδια υποθεση νομιζω ειχα δει με τον Χατζηχρηστο. Επισης, παλι μικρος, ειχα δει μια Ιταλικη κωμωδια με ακριβως την ιδια υποθεση. Το μονο χαρακτηριστικο που θυμαμαι απο την Ιταλικη ταινια ηταν οτι ο πρωταγωνιστης ηταν κωμωτης και στο τελος βρισκει το φαρμακο της φαλακρας. Επισης ηταν εγχρωμη.

Η απορια μου ειναι: ποια ειναι ρημεικ ποιάς;;;
 
Όλες οι ταινίες βασίζονται στο ρωσικό σατιρικό μυθιστόρημα "Dvenadtsat stulyev" (Δώδεκα πολυθρόνες) που πρωτογυρίστηκε σε ταινία το 1933. Από τότε έχουν γυριστεί πάρα πολλές. Το "Αγάπησα μια πολυθρόνα" γυρίστηκε το 1971, το "Παιδί της πιάτσας" το 1961 και η ταινία με το Β. Γκάσμαν "Thirteen chairs" το 1969.

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twelve_Chairs
 
Πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια :) Δεν υπηρχε τροπος να το ψαξω και να το βρω αλλιως. Ενημερωσα και τη retrodb με τα σχετικα trivia :)
 
Πίσω
Μπλουζα