Αγαπημένες βιντεοταινίες του Κώστα Τσάκωνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.543
Ο Κωστας Τσακωνας εφτασε τον πηχυ της Ελληνικης βιντεοκωμωδιας στο υψηλοτερο σημειο. Οι ταινιες του ειναι οτι πιο κοντινο στο παλιο Ελληνικο σινεμα. Ανθρωπος απλος με εμφυτη της αισθηση της πλακας, γεννημενος ηθοποιος που μυριζεται το αστειο απο χιλιομετρα και εχει τον αυτοσχεδιασμο στη τσεπη.

Ειχα την μεγαλη τυχη να τον συναντησω για συνεντευξη, μαζι με τους βιντεοεπιστημονες Exetlaios και Video80.

Διαλεξα με δυσκολια δεκα βιντεοταινιες. Διαλεξτε τις πιο αγαπημενες σας. Υπαρχει δυνατοτητα πολλαπλης επιλογης

Επαγγελματίας Οπαδός

Ο άνθρωπος από το Τσερνομπίλ

Πρόβα Γάμου

Επιθεωρητής Ξεφτέρης (Επιδρομή στη βίλλα των Αγγέλων)

Κλασσική Περίπτωση Βλάβης

Ο Ψευδομάρτυρας

Η Μεγάλη Απόφραξη

Για μια Χούφτα Τούβλα

Ο Τοκογλύφος

Φαλακρός Στόχος

Κλασικη περιπτωση βλαβης,η μεγαλη αποφραξη,για μια χουφτα τουβλα,ο τοκογλυφος και αν μπορω να προσθεσω ακομα μια που δεν υπαρχει στην δεκαδα θα πω το ''μαθε παιδι μου μπασκετ'' που την γουσταρω με χιλια.

Για μια χούφτα τούβλα. Επειδή δεν είναι ακριβώς κωμωδία...

Ο,τι εχει μεσα Τσακωνα,ειναι αγαπημενο!...

"Για μια χούφτα τούβλα", με τα χίλια...

Περιγράφει από πολύ νωρίς αυτό που έγινε δεκαετίες αργότερα ο εφιάλτης του σύγχρονου έλληνα : το στεγαστικό δάνειο και το "δικό του κεραμίδι"...

Τρομερή ταινία, που ξεπερνάει το επίπεδο της βιντεοκασέτας...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Stratulator είπε:
Συμφωνώ απόλυτα αλλά ειδικά η μεγάλη απόφραξη και η κλασσική περίπτωση βλάβης είναι all time classic

κλασικη περιπτωση βλαβης και η μεγαλη αποφραξη ενας απο τους λογους που με ωθησε να σπουδασω ηλεκτρολογος

Ψηφισα Κλασσικη Περιπτωση Βλαβης και Η Μεγαλη Αποφραξη που ειναι (μαζι με το Πειναντεους) οι all-time αγαπημενες μου βιντεοκωμωδιες ανεξαρτητως πρωταγωνιστη.

Και στα δυο εργα ο Τσακωνας εχει φορεσει το ρολο, πυροβολει συνεχως με αυτοσχεδιασμους και δεν σε αφηνει να ξεκολλησεις. Δεν πεφτει βελονι στις ατακες του. Μεσα στην υπερβολη βρισκουμε ψιγματα της νοοτροπιας του Ελληνα "μαστορα" (υδραυλικου,πολιτικου, δημοσιου υπαλληλου κτλ). Κριμα που δεν υπηρξε προνοια αυτο το σεναριο, με αυτο το καστ να παει κατευθειαν για σινεμα.

Ψηφισα και Η Επιδρομη στη Βιλα των Αγγελων. Εκτος απο πλακα εχει και σερλοκ-χολμικου χαρακτηρα φιναλε!

Ο Τοκογλυφος και το Για μια Χουφτα Τουβλα ειναι πικρες κωμωδιες που ο κυρ Κωστας δινει παλι ρεστα. Νομιζω οτι το Για μια Χουφτα Τουβλα ηταν και η τελευταια του βιντεοταινια.

Στο Προβα Γαμου εχουμε εξαιρετικο σεναριο και πολυ καλο δεσιμο του Τσακωνα με την Παγκρατη.

Φοβερες σεναριακες ιδεες στον Επαγγελματια Οπαδο και στον Ψευδομαρτυρα

Stratulator είπε:
Συμφωνώ με τον Στράτο ,παρόλα αυτά πρέπει κάποια να ψηφίσω (με οριακή απόκλιση απο τις άλλες).

Λοιπον απο την συγκεκρημμένη λίστα που επέλεξε ο Wally ψηφίζω το "Κλασσική περίπτωση βλάβης" δικαιοματικά & γιατί την έχω δει κομματάκι περισσότερες φορές απο τις άλλες & γιατί ειναι κατά την ταπεινή μου γνώμη η πιο cult απο όλες ,αλλά και γιατί ξεκινάει με το θρυλικό " computer guy "!

Κλασσική περίπτωση βλάβης λοιπον...

Κλασικη περιπτωση βλαβης που έχει και την σκηνή που ο Κώστας Τσάκωνας πέφτει στην πραγματικότητα από τη σκάλα

και σπάει τη μύτη του.

Ψήφισα τις ταινίες ''Κλασική περίπτωση βλάβης'', ''Η μεγάλη απόφραξη'' (μοιάζουν αυτές οι ταινίες) και ''Για μια χούφτα τούβλα''.

Κλασικη Περιπτωση Βλαβης & Μεγαλη Αποφραξη...για μενα. :)

Αχτυπητο διδυμο με τον Τασο Κωστη... :bash:

Ψηφισα το Φαλακρος Στοχος γιατι ειναι τοσο μα τοσο ωραια και αστεια βιντεοταινια που τη περασμενη πρωτοχρονια την ειδα 2 φορες back to back !!!! Αυτοι οι κουραμπιεδες απο τσιμεντο.....! :rofl: :rofl: :rofl:

Bεβαια μετα ειδα οτι μπορουμε να ψηφισουμε οσες θελουμε!!! #)

Ααααα, φαλακρός στόχος, που ασχολούνταν με το αυτοκινητάκι της μικρής παραμονή πρωτοχρονιάς!!!

Κορυφαία ατάκα, όταν πέρνανε τον τεχνικό (Κος Πελεκάνος), την ώρα που κοιμότανε και τους λέει : ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ '88. χα χα χα!!! :D .

Κατα τα άλλα, ο Τσάκωνας όταν ξεκαρδίζοταν στα γέλια, πεθαίναμε και εμείς μαζί του ;) .

http://www.youtube.com/watch?v=OeE0UeMq2VU

Εγώ, αν και πολυ φανατικός των βιντεοταινιών, δε γνώριζα την ταινία του "Πρόβα Γάμου"!

Μολις ειδα το Φαλακρος Στοχος.

Ομολογω οτι με απογοητευσε..Το σεναριο χαλια,με τα 3/4 της ταινιας να αφορουν ενα Πρωτοχρονιατικο τραπεζι και ενα παιχνιδι που εχει χαλασει.

Κριμα.

Gyubrush είπε:
Μολις ειδα το Φαλακρος Στοχος.
Ομολογω οτι με απογοητευσε..Το σεναριο χαλια,με τα 3/4 της ταινιας να αφορουν ενα Πρωτοχρονιατικο τραπεζι και ενα παιχνιδι που εχει χαλασει.

Κριμα.
Πράγματι.

Οχι απο τις καλλήτερες στιγμές του Κώστα Τσάκωνα . Οστοσο η βιντεοταινία μου θημησε τις πρωτοχρονιάτικες ρετρο καταστάσεις που περνούσαμε και μεις τοτε.

Απο αφέλεια (αλλο τίποτα!) και απο το look ,προδίδετε η χρονολογία (1987 πρός 88).

don-jouan είπε:
Εγώ, αν και πολυ φανατικός των βιντεοταινιών, δε γνώριζα την ταινία του "Πρόβα Γάμου"!
Βιντεοταινία με υπογράφη Ομηρου Ευστρατιάδη! Ετιχε να την δώ πριν απο καμιά 10ετία & με κέρδισε αμέσως.

Κώστας Τσάκωνας + Ομηρος Ευστρατιάδης!! Τι να λέμε τώρα!

Εντάξει τοκογλύφος φοβερή ταινία την είδα εχθές για πρώτη φορά και ειλικρινά δεν το περίμενα να είναι τόσο ωραία,χαλαρά στις καλύτερες και πιο αγαπημένες ταινίες του Τσάκωνα,έπαθα την πλάκα μου,προσκυνώ :bow2:

ΔΕΝ μπορώ να διαλέξω...

Μια σχολή από μόνος του ο άνθρωπος...

διαλεξα Η μεγαλη αποφραξη

αν και πολυ δυσκολο γιατι οπου επαιξε ο Τσακωνας ηταν καταπληκτικος.

Πίσω
Μπλουζα