Αγαπημένη ρετρό Χριστουγεννιάτικη Μουσική

filmmusic

RetroMaNiaC
Joined
20 Ιουν 2010
Μηνύματα
628
Αντιδράσεις
123
Ποιές είναι οι πιο αγαπημένες σας Χριστουγεννιάτικες μουσικές από την παιδική ηλικία πχ.;

Θυμάμαι ο πατέρας μου είχε αντιγράψει από ένα μαγαζί που είχαμε μπει και είχαμε ακούσει, μια κασέτα με μιξ χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές.

Αυτή ήταν η αγαπημένη μου κασέτα για τα Χριστούγεννα και την άκουγα το βράδυ όταν κοιμόμουν.

Ανάμεσα στα άλλα (κάποια κλασικά τραγούδια Sinatra, Bing Crosby και χορωδιακά) είχε και 9-10 κομμάτια που φαίνονταν να προέρχονται από το ίδιο άλμπουμ, είχαν τον ίδιο τύπο διασκευής/ενορχήστρωσης και τα λάτρευα.

η κασέτα χάθηκε, δεν ήξερα ποιά είναι αλλά θυμόμουν ότι τη συγκεκριμένη εκτέλεση από Jingle Bells την είχα ακούσει στην έναρξη ενός εορταστικού με τη Βουγιουκλακη και τον Σπυρόπουλο.

Ε λοιπόν, βρίσκω το βίντεο στο youtube, ανοίγω ένα θέμα σε ένα ξένο φόρουμ ρωτώντας αν μπορεί να αναγνωρίσει κανείς την εκτέλεση και προς έκπληξή μου, μου βρήκαν ποιό ήταν το άλμπουμ!

Η συγκίνηση ήταν τεράστια!!!

(το "White Christmas" που είναι 2ο ήταν το πιο αγαπημένο μου)

album: Paul Mauriat And His Orchestra - The Christmas Album (LP) 1967


(αφαίρεση yt video λόγω πνευματικών δικαιωμάτων)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι καποια συγκεκριμενα Χριστυγεννα, οταν ημουν στο δημοτικο, που μαθαιναμε το Μικρο Τυμπανιστη στα αγγλικα και μου φανηκε πολυ συγκινητικη μελωδια. Απο τοτε οταν ακουγα αυτο το τραγουδι συνηθως γεμιζα με νοσταλγια και εικονες και καμια φορα βουρκωνα.

Γενικοτερα ποτε δεν ασχοληθηκα, αφου θεωρουσα ολες αυτες τις μελωδιες "στοκ", που τις μαθαινες υποχρεωτικα στο σχολειο και κατοπιν τις ακουγες υποχρεωτικα ως υποκρουση καθε χρονο στην τηλεοραση, στις ταινιες, τις εκδηλωσεις. Μεγαλωνοντας ομως, ενω οι αναμνησεις αρχισαν να γινονται πιο πολυτιμες (και αναπτυσσοντας αλλες αξιες) ασχοληθηκα λιγο παραπανω με την κουλτουρα αυτη, εψαξα στο ιντερνετ και εμαθα την ιστορια τους που συνηθως παει αιωνες πισω. Προσωπικα, οταν προκειται για καποια κλασσικη ξενοφερτη μελωδια, προτιμω να ακουω σε μορφη χορωδιας, και στην πρωτοτυπη γλωσσα, οπως "Adeste Fideles" (λατινικα) αντί για "Τούλι για το Χριστουλη" :p

Απο την αλλη αντιπαθω τις φιφτις εκτελεσεις και μελωδιες που ακουγονται τριγυρω, κυριως στις διαφημισεις (βλ. διαφημιση Τζαμπο, Κοκακολα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Αdeste fideles", αυτό που κάποιο παιχνιδο-πολυκατάστημα το (κακο-)"πείραξαν" πριν από μερικά χρόνια, με ελληνικούς διαφημιστικούς στίχους...Φυσικά μου αρέσουν αρκετές, αλλά αυτή είναι κάπως ρετρό και δεν ακούγεται.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμα δεν ακουστει το παρακατω....Χριστουγεννα....ΔΕΝ!!!! :D

Wham! - Last Christmas



Αυτο το καταραμενο το mamacita....πραγματικα το εχω σιχαθει.... :eviltongue:

Οταν το ακους μεσα σε ενα 8ωρο καμια 200αρια φορες...φτανεις σε σημειο να σιχτιριζεις.... :banghead: :banghead: :rant: :rant:
 
το καλυτερο μου απο τα παραδοσιακα χριστουγεννιατικα τραγουδια ειναι αυτο

The First Noel

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτελουν μια ωραία αναμνηση για μένα, την εορταστική περίοδο. Θυμάμαι όταν στολίζαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι πάντα έπαιζε χριστουγεννιάτικη μουσική στο cd player από τραγούδια στα ελληνικά (Τριγωνα Κάλαντα, Καλην εσπέραν άρχοντες, Κάλαντα Κρητης... κλπ.) και όχι ξένα (Jingle bells, Silent night...κλπ.).

Αγαπημένο το

Τρίγωνα Κάλαντα


πάντα με συγκινούσε και με έκανε να βουρκώνω...

βέβαια αργότερα γνώρισα και το τραγούδι last christmas των wham και μου άρεσε πολύ...

(όμως με εκνευρίζει πολύ το τραγούδι mamacita...!!! καθώς και όσες μουσικές και τραγούδια-πειραγμένα συνοδεύουν ηχητικά, διαφημισεις χριστουγεννιάτικες και διαφημίσεις καταστημάτων παιχνιδιών την εορταστική περίοδο...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τότε που με θυμάμαι με το που έμπαινε ο Δεκέμβριος στο πικάπ έπαιζαν μόνο 3 δίσκοι:

20151222_132156.jpg

Αγαπημένος μου ήταν ο πρώτος δίσκος. Μάλιστα φαίνονται και οι πρώτες μου καλλιτεχνικές μου ανησυχίες! Από τον δεύτερο ξεχώριζα τους Jackson 5.

20151222_132005.jpg

20151222_132018.jpg

20151222_132038.jpg

20151222_132049.jpg

20151222_132144.jpg
 
Τα τελευταία χρόνια, στολίζω ακούγοντας αυτό το cd, (Presley, White Chrismtas)

ενώ το πιο ρετρό χριστουγεννιάτικο βινύλιό μου είναι αυτό. (Noel από τη Mobil)

(διόρθωση με links)

R-6792531-1426719081-7299.jpeg.jpg

hqdefault.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia ο τρίτος είναι αυτός που είχα βάλει στο πρώτο ποστ μου. ;)

Θα ψάξω και το πρώτο.
 
Darlene Love Christmas - Baby please come home


Από τότε που το πρωτοάκουσα στη εισαγωγή των "Gremlins" εκεί γύρω στο 85-86 έγινε για μένα το all time favorite χριστουγεννιάτικο τραγούδι (και αντίστοιχα η ταινία).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να τα κάνουμε λίγο πιο ποπ τα Χριστούγεννα; Να τα κάνουμε!

[h=1]Annie Lennox & Al Green - Put A Little Love In Your Heart[/h]

 
Ενα δικο μου που εφτιαξα για να ξεφυγουμε λιγο απο τα τετριμμενα

Pretty Maids - A Merry Jingle (Christmas metal bird song)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
filmmusic είπε:
η κασέτα χάθηκε, δεν ήξερα ποιά είναι αλλά θυμόμουν ότι τη συγκεκριμένη εκτέλεση από Jingle Bells την είχα ακούσει στην έναρξη ενός εορταστικού με τη Βουγιουκλακη και τον Σπυρόπουλο.

Ε λοιπόν, βρίσκω το βίντεο στο youtube, ανοίγω ένα θέμα σε ένα ξένο φόρουμ ρωτώντας αν μπορεί να αναγνωρίσει κανείς την εκτέλεση και προς έκπληξή μου, μου βρήκαν ποιό ήταν το άλμπουμ!

Η συγκίνηση ήταν τεράστια!!!

(το "White Christmas" που είναι 2ο ήταν το πιο αγαπημένο μου)

album: Paul Mauriat And His Orchestra - The Christmas Album (LP) 1967


(αφαίρεση yt video λόγω πνευματικών δικαιωμάτων)
Αυτό ακριβώς ακούω τώρα. Και για μένα ήταν από τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες κασέτες, μαζί με μια από την παιδική χορωδία Κορίνθου, και μια με διάφορα κάλαντα πάλι από παιδιά. Τις ακούγαμε οπωσδήποτε την ώρα που στολίζαμε το δέντρο.
 
Αγαπημένα μου ήταν κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν ήδη, το White Christmas, και στην εκτέλεση του Presley που αναφέρθηκε, αλλά και σε πολλές άλλες, τα κλασικά Silent Night και The Little Drummer Boy, και το Last Christmas των Wham.

Επίσης, το Oh Come Emmanuel, και πάλι σε διαφορετικές εκτελέσεις.

 
Αυτή την κασέτα άκουγα μικρός.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, 1978

Παιδική χορωδία Ραλλείου Δημοτικού Πειραιά
Παιδική χορωδία Λυκείου Αθηνών
Χορωδία Κολλεγίου Ανατολία

Μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLRVDfj1lFJgIUUkDx5h9Qeil3xOWABpY2

78692555_2863035270425349_425821891157032960_n.jpg78620393_993581717689300_2437860232194424832_n.jpg78862357_487769418822161_6288284587558699008_n.jpg78552227_748060559015053_2001263852934660096_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επειδή Χριστούγεννα χωρίς το 'Μόνος στο σπίτι' δεν γίνεται,έχω συνδέσει τη μουσική της ταινίας με τη συγκεκριμένη εποχή.

 
Και φυσικά το πιο αγαπημένο μου μουσικό κομμάτι για τα Χριστούγεννα:

Αλέξια

Πέφτει το χιόνι απαλά
οι καμπάνες χτυπούν
Χριστούγεννα
...

 
Πάντα μου άρεσε ιδιαίτερα η χριστουγεννιάτικη μουσική και τα τραγούδια. Μπορώ να κάθομαι να τα ακούω με τις ώρες.

Αυτά όμως που έχω συνδέσει περισσότερο με την ατμόσφαιρα των γιορτών και που μου ξυπνούν τις ωραιότερες αναμνήσεις, όποτε ακούω κάποιο κομμάτι από κει μέσα, είναι τα δύο άλμπουμ που είχαμε και έβαζε ο πατέρας μου στο πικάπ όταν στολίζαμε το δέντρο.

Το ένα ήταν ένας ελληνικός δίσκος που λεγόταν "12 Αστέρια 12 Ευχές". Τον είχαν οι δικοί μου από τις αρχές του 70 που είχε κυκλοφορήσει και όπως λέει κι ο τίτλος του 12 γνωστά ονόματα της εποχής τραγουδούσαν ο καθένας κι από ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε ελληνική εκτέλεση, ενώ είχε και τα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από χορωδία.

Το δεύτερο ήταν το κλασσικό άλμπουμ του Nat King Cole "The Magic of Christmas". Αυτό συνήθως το βάζαμε όταν πια είχαμε σχεδόν τελειώσει με το δέντρο και θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθεται με το εξώφυλλο του δίσκου, απολαμβάνοντας τον, με το σαλόνι να φωτίζεται σχεδόν μονάχα από τα φωτάκια και τη μητέρα μου να ολοκληρώνει το στολισμό του σπιτιού.
 
Όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι ωραία, το καθένα με τη δική του ομορφιά και τη κατα καιρούς διαφορετική του εκτέλεση.Κάποιοι προτιμούν εκτέλεση απο παιδικές χορωδίες, άλλοι απο Έλληνες καλλιτέχνες.Το σίγουρο είναι πως τ' απολαμβάνουμε όλοι.Θα σας δώσω ένα λινκ τραγουδιού που δεν είναι χριστουγεννιάτικο αλλά που θα μπορούσε να είναι.Πρόκειται για ένα κομμάτι απο το ost της παιδικής ταινίας των 80'ς 'An american tale'
...και ένα trivia quiz για τους φίλους.Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε χρησιμοποιηθεί σα χριστουγεννιάτικη μουσική επένδυση στη σειρά 'Οι τρείς χάριτες' στο επεισόδιο που οι τρείς αδερφές ετοιμάζοταν να πάνε σε μια χριστουγεννιάτικη δεξίωση αλλά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ παρέα με έναν ντυμένο Άγιο Βασίλη.(Χρίστος Ευθυμίου)
 
Πίσω
Μπλουζα