Αγαπημένη SEGA κονσόλα (και γιατί)

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.799
Αντιδράσεις
4.312
Γιααααα να δουμε. Ποια κονσολα της Sega ειναι η πιο αγαπητη στη κοινοτητα?

Νομιζω οτι ειναι ο καλυτερος χωρος για ενα τετοιο δημοψηφισμα μιας και εδω ειμαστε ολοι παλιες καραβανες στο gaming και εχουμε και αποψη!

Παμε για τα δυσκολα

Master System

Game Gear

Mega Drive

Nomad

Mega CD

32X

Saturn

Dreamcast
 
Δυσκολα μας βαζεις αρχηγε... :xm:
 
Καθόλου δύσκολα! :D

Καμία!

Δυστυχώς, δεν ασχολήθηκα καθόλου με Sega κι έτσι, έχω χάσει μερικά πολύ καλά παιχνίδια....

Άλλο / Τίποτα λοιπόν για μένα (και είμαι περίεργη, ποιος ήταν ο 2ος! :D )
 
Sega Mega Drive εννοείται. Ηταν η κονσόλα που ήθελα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη (ήμουν και πιτσιρικάς) όταν είδα το Sonic 1 σε μία βιτρίνα (και από τότε τρώω σούπες γιατί δεν έχω σαγόνι). Από τότε έγινα Sega φαν για αρκετό καιρό αφού ο Mario δεν μου έκανε τόσο κλικ. Δυστυχώς την κονσόλα την απέκτησα πολύ αργότερα μαζί με ένα SNES, λίγο πριν σκάσει μύτη η επόμενη γενιά, ενώ είχα ένα Game Boy και ένα Master System (και ένα Atari 2600).

Για να δούμε τι άλλο... Sonic 2, 3 και Sonic & Knuckles. Συνδεδεμένο με το 3 φτιάχνω το καλύτερο 2d platform όλων των εποχών (μετά το Yoshi's Island). Το Soundtrack πάντως είναι το καλύτερο.

Μέχρι και το 1994-95 η Sega ήταν η αγαπημένη που εταιρία μόνο και μόνο για τα Sonic. Eίχα κόλλημα, με πόρωναν περισσότερο από κάθε άλλο game, είναι η ταχύτητα, είναι τα physics, είναι τα soundtracks, τα φοβερά γραφικά με τα υπέροχα parallax scrolling backgrounds (Καλύτερα από τα Mario), δεν ξέρω. Μετά άρχισε η κάθοδος με τα 32X και Saturn ενώ άρχισε η άνοδος (στην εκτίμησή μου) της Nintendo με τα Super Metroid, DKC, Yoshi's Island κλπ.

Αλλα games που μου αρέσουν είναι τα Comix Zone, Vectorman 1, ΕWJ (καλύτερα από τις εκδόσεις του SNES) και Aladdin δηλαδή κυρίως late games αφού μέχρι τότε με ένοιαζαν μόνο τα Sonic. Κόλλημα σου λέω. Γι αυτό κράζω τα μοντέρνα "Sonic" άλλωστε.

To Master System δεν μου άρεσε. Πέρα από το Alex Kidd και το πολύ καλό 8bit Sonic 1, δεν είχε κάτι άλλο να συγκριθεί με το NES για μένα. To ίδιο ισχύει και για το Game Gear σε σχέση με το Game Boy. Τα Sega CD/32X/Saturn μου είναι ολίγον αδιάφορα με κάποιες εξαιρέσεις πολύ καλών games. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα ports των Quake και Duke Nukem στο Saturn.

To Dreamcast... δεν ξέρω, εντυπωσιακό, δεν λέω, αλλά εκείνο το Sonic Adventure... παναγία μου τι του κάνανε του κακομοίρη του Sonic? Soul Calibur, φοβερό αλλά δεν είμαι τόσο του fighting. To Resident Evil καλό. Το Shen Mue απλά εντυπωσιακό αλλά από gameplay, δεν με κράτησε. Πολλά arcade ρε παιδί μου και κάποια από αυτά απογοητευτικά. Sega Rally 2 μπλιάχ! Δεν φτάνει η κονσόλα το MODEL3 παίδες! Δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να ξεχάσω το N64 να πω την αλήθεια. Τότε ήμουν σε άλλο κόσμο εγώ (Hyrule) είχα μετακομίσει εκεί. Σε γενικές γραμμές πολύ καλή κονσόλα πάντως με καλό ratio καλών/κακών games. Και πάνω που αρχίζει να μου αρέσει τελικά την χαντακώνει και αυτή η Sega. Καλά κρασιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
D@redevil είπε:
Καθόλου δύσκολα! :D
Καμία!

Δυστυχώς, δεν ασχολήθηκα καθόλου με Sega κι έτσι, έχω χάσει μερικά πολύ καλά παιχνίδια....
Ευκολο το λες εσυ που δεν εχεις ασχοληθει καθολου με SEGA. ;)

Για ρωτα και εμας τους SEGAκηδες που εχουμε απο 1 εως δεν ξερω ποσες ο καθενας στην κατοχη του! :precry:

Εκει σε θελω να διαλεξεις...που σε ολες τους υπαρχουν παιχνιδια διαμαντακια!!! :wait2:
 
Master System διότι είναι η πρώτη (και μοναδική) κονσόλα που είχα σαν παιδί και εγώ! (και την έχω ακόμα!)

Βέβαια είναι καθαρά υποκειμενική η ψήφος μου διότι δεν είχα ποτέ άλλη κονσόλα Sega στην κατοχή μου ώστε να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.
 
Αναμεσα σε Dreamcast και 32X ,Saturn.


Dreamcast ειχε το power αλλα σε συγκριση με το Saturn ηταν ψιλοξενερωτο,32X ειχε το promise να αναβαθμισει και να ξανανιωσει μια πετυχημενη κονσολα με το πρωτοποριακο για τις κονσολες concept των upgrades αλλα δυστυχως εμεινε στα promises.



To Saturn τα'χε ολα,2d platforms με 3D γραφικα και ξεχειλιζε απο Hardcoria απο οπου και να το κοιταζες.



Ta παιδακια εβλεπαν εφιαλτες για μηνες μετα την αγορα της.
 
MEGA DRIVE all the way. Ήταν η πρώτη κονσόλα που απέκτησα (έχοντας παίξει αρκετές άλλες σε ξαδέρφια φίλους κλπ) και απλά την αγάπησα. Θυμάμαι το διαφημιστικό στην τηλεόραση εκεί γύρω στο '92 με τον Sonic και αφού είχα παίξει Sonic στο Master System και είχα καταπορωθεί (ήμουν και εγώ Sonicόβιος όπως ο Imgema).

Ecco the dolphin (μια σχέση αγάπης-μίσους, όσοι έχουν ασχοληθεί ξέρουν...), Quackshot, Alladin, Micromachines, Fifa International Soccer και φυσικά το απόλυτο Sonic 2, το παιχνίδι που λάτρεψα όσο κανένα άλλο στο MD. (Αλήθεια, θυμάται κανείς σε πιο τεύχος του USER ήταν το review του Κροντηρά? Θα θελα σαν τρελός να το ξαναδώ.)

Ε ρε αναμνήσεις βραδυάτικα...
 
Η πρωτη κονσολα που ειχα απο SEGA ητανε το Gamegear. Το πρωτο παιχνιδι που ειχα παιξει ητανε το Halley Wars(Tι παιχνιδαρα!Γραφικα,ηχος)με ειχε μπρηζωσει πολυ ασχημα.Λεφτα δεν υπηρχαν οποτε μου το φερανε δωρο απο Γερμανια.Μετα απο εναμιση χρονο και να εχω παρει αρκετα παιχνιδια το ανταλλαζω με Mega Drive 2 με καποια παιχνιδια [edit].Εχοντας παιξει με το Mega Drive αρκετα παιχνιδια και αναζητουσα κατι καινουργιο ηρθε ο καιρος τις αρχες του 1997 να τσιμπησω ενα Sega Saturn.Το Sega Saturn ητανε η μοναδικη κονσολα που με εκανε πραγματικα να την αγαπησω λογω τις ολη καταστασης που τραβουσε το μηχανημα,οπως με καποιες τριτες εταιρειες να το αγνοουνε και πολυ κοσμος να το χλευαζει σαν μηχανημα.Για μενα ητανε μια κονσολα πολυ μπροστα απο την εποχη της με αρκετες δυνατοτητες να ασχοληθεις(Photo CD,Video CD κ.α).Η κονσολα ειχε πολυ ωραια παιχνιδια(To Torico μου ειχε μεινει αρκετα χρονια μεσα στο μυαλο μου) αλλα καμμια φορα καποιες μεταφορες που ηταν αθλιες η καλυτερες απο τις αλλες κονσολες.

Με την περιπτωση του Dreamcast απο το 2000 μεχρι το 2001 δεν μπορουσα να παρακολουθησω την ολη κατασταση λογω οτι ημουνα στρατο και μονο απο περιοδικα ενημερωνομουνα και οταν επαιρνα αδεια πηγαινα σε φιλο να παιξω οτι νεο παιχνιδι κυκλοφορουσε για την κονσολα. Τα χρονια περνουσανε και εδινα πιο πολυ βαση πανω στο DC λογω οτι το ειχα αχτι. Παρολο αυτα ψηφιζω Saturn.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mega Drive φυσικα!Ηταν η πρωτη κονσολα της Sega oπου αγορασα μετα απο το Αtari 2600 το οποιο ειχα λιωσει εγω κι ο αδερφος μου.Βεβαια ειχα και καποια επαφη με το Μaster System απο συγγενεις και φιλους αλλα το Mega Drive is the real thing!θυμαμαι τη σκοτωμος εγινε στο σπιτι μεταξυ των γονιων μου και του αδερφου μου για να το παρουμε.Οπως και τη χαρα του μολις το κρατουσε αγορασμενο στα χερια του :D .Σα δευτερη αγαπημενη εχω το Game Gear και αυτο με αρκετα αξιομνημονευτα παιχνιδια.Δε θα ξεχασω ενα φιλο μου ο οποιος κοκορευoταν με το Game Boy του οταν ειδε την οθονη του να αναβει.Αφασια :eek: ...Μερικα παιχνιδια τα οποια λατρεψα με τον αδερφο μου μικροι αγοραζοντας τα σιγα σιγα με το χαρτζηλικι μας η μεταχειρισμενα:

Revenge of Shinobi

Thunder Force III-IV

Desert Strike

After Burner

Altered Beast

Sonic και Sonic II

Alien III

James Buster Douglas Knock Out Boxing

Evander Holyfield's Real Deal Boxing

Eartworm Jim I-II

Mortal Kombat I-II-II

Alien Soldier

Terminator II

Shinobi III Revenge of the Ninja Master

The Lion King

Aladdin

Sonic and Knuckles
 
master system 2.Η πρωτη κονσολα που ειχα ποτε(ενα atari δεν πιανεται σαν πρωτη κονσολα :p )Παιχνιδαρες οπως τα sonic,sonic chaos,lucky dime caper,castle of illusion,bonanza bros τα ειχα λιωσει πραγματικα.
 
Πρεπει να το εχω ξαναναφερει καπου εδω μεσα αλλα δεν θυμαμαι που... :wait2:

Πρωτη μου κονσολα ηταν το Master System με δωρο το παιχνιδι Alex Kid in Miracle World.

Μπορω να πω οτι την καταελιωσα με οσα παιχνιδια ειχα παρει.

Καποια χρονια - αρχες 90s νομιζω - το περιοδικο PIXEL ειχε διοργανωσει ενα

διαγωνισμο με 1ο δωρο ενα Μega Drive και 2ο ενα Master System.

Στον διαγωνισμο ειχα βγει δευτερος και φανταζεστε την χαρα μου..... :D

Αλλα παλι Master System? :eek: Αφου το ειχα...κι ετσι, πηγα απο τα γραφεια του περιοδικου

μαζι με τον πατερα μου παρελαβα το δωρο. Στο καπακι πηγαμε στη εταιρια που ηταν χορηγος των δωρων,

εξηγησαμε οτι ετσι κι ετσι εχουν τα πραγματα (ειχα και το περιοδικο για αποδειξη), πηραν πισω το Master System,

πληρωσαμε μια διαφορα και πηρα το Μega Drive!! Χαρα εγω... :D ...

...Επιτελους κραταγα στα χερια μου την καλυτερη κονσολα της SEGA... :d@redevil :D @redevil:d@redevil

Off topic mode on

Η τραγικη ειρωνεια της τυχης....οτι δεν εχω καθολου τα περιοδικα PIXEL που ειχα στην

κατοχη μου... :( ...γιατι ενα τσουναμι (βλεπε μανα) τα σαβουρωσε... :rant:

Κι ετσι πανε και οι αποδειξεις/αναμνησεις περι διαγωνισμου... :(

Αν θυμαται κανεις σε ποιο τευχος του PIXEL και ποια χρονια "ετρεχε" ο διαγωνισμος

θα του ημουν ευγνωμων... :flower:

Off topic mode off

Το οποιο Μega Drive μπορω να πω οτι το καταευχαριστηθηκα οσο δεν παει!!! :D

Ειδικα τα καλοκαιρια και κατι μουντα Σ/Κ στο εξοχικο....το ειχα ξεσκισει!!!! :D

Κι ερχομαστε στο φορητο μελος τις οικογενειας SEGA το Game Gear!

Παντα μου τρεχαν τα σαλια :dribble:οταν το εβλεπα στα διαφημιστικα φυλλαδια της SEGA.

To oποιο οπως γνωριζετε, το αποκτησα προσφατα και μετα την νεκρανασταση

απο τα χερια του Γρηγορη ( :bow: ) το εχω τιμησει δεοντως...ασχετως αν δεν εχω πολλα παιχνιδια! :D

Οποτε κρινοντας απο τα παραπανω βιωματα μου ειναι λιγο δυσκολο να ξεχωρισω ποια κονσολα

ειναι η πιο αγαπημενη... :xm:

Θα επανελθω μετα απο κατασταλαγμενη σκεψη... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα πως μπόρεσα και ξέχασα τα πολύ καλά Disney platforms στο Master System? Oh well... ας πούμε ότι τα αναφέρω και αυτά ως μερικά από τα κορυφαία της κονσόλας στο προηγούμενο post.
 
Η ευρωπαϊκή εκδοχή του Mega Drive 1, είναι ΙΜΗΟ η πιο σέξυ παιχνιδομηχανή που έγινε ποτέ, από πλευράς εμφάνισης.

Η αγαπημένη μου όμως κονσόλα της SEGA, ήταν και είναι το Dreamcast. Φοβερό μηχανάκι, πολύ μπροστά από την εποχή του. Δυστυχώς λίγα τα παιχνίδια υπερπαραγωγές που βγήκαν για αυτό (Sonic Adventure, RE:CV, Shen Mue, κλπ.), αλλά μόνο το ότι μας έδωσε αυτά τα γραφικά, internet και on-line gaming και τη φανταστική του homebrew σκηνή ήδη από το '99 (και τη δυνατότητα να παίζουμε Crazy Taxi στο σπίτι μας, σε μία σχεδόν 1:1 μεταφορά :p ) το κάνουν να κατέχει μία ξεχωριστή θέση για μένα.
 
Mega Drive, γιατι με έκανε να προτιμήσω το SNES!
 
Ωραια δημοσκοπηση Πανο!Εγω επειδη δεν ειμαι "κονσολάς" αλλά "κομπιουτεράς" δεν μπορω να πω οτι ηθελα ποτε να παρω κονσολα...εκτος και εαν ηταν

α)φορητη

β)εγχρωμη

γ)αμα λαχει γινοταν και τελεβιζιόν :D

..και επειδη ολα αυτα τα συμπληρωνε μονο μια κονσολα ειναι ευκολο να καταλαβετε τι ψηφισα #) (την οποια αφου δεν πηρα στα νιατα μου την πηρα στα γεραματα...)
 
Μερικές φορές η πρώτη αγάπη μένει και παντοτινή. MSII

Παρότι μου χαρίστηκε το mega το 94 το ms2 δεν το αλλάζω.
 
Dartacan είπε:
MEGA DRIVE. (Αλήθεια, θυμάται κανείς σε πιο τεύχος του USER ήταν το review του Κροντηρά? Θα θελα σαν τρελός να το ξαναδώ.)
Ε ρε αναμνήσεις βραδυάτικα...
Τεύχος 33 - Φεβρουάριος 1993

Θα ακολουθήσει φωτό αύριο (αν δε το ξεχάσω) ;)

@stayros:

Σταύρο κοίταξα για το διαγωνισμό που λες, αλλα σε κάποια

αποτελέσματα, δε βρήκα το όνομα Σταύρος.

Παίζει να είχες στείλει το όνομα κάποιου συγγενή σου;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οταν μου χαλασε το gameboy μου(το πατησε αυτοκινητο :p ) πηγα και πηρα GameGear εκτος οτι κατεβαζε τις μπαταριες στο πι και φι, σε γενικες γραμμες ηταν καλη φορητη κονσολα αν και ειχε πολλα παρομοια παιχνιδια με το master system. Αυτο που μου εχει μεινει ειναι τα 2 εκπληκτικα Shinobi!! και το Ristar Φοβερα παιχνιδια. Οποτε Ψηφιζω Gamegear γιατι ειναι η Sega κονσολα που συμπαθουσα περισσοτερο ! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα