Αγαπημένο Αναγνωστικό Α' Δημοτικού

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Ποιο ειναι το πιο αγαπημενο σας αναγνωστικο? Σιγουρα ειναι και συναρτηση του ετους εναρξης των εγκυκλιων σπουδων σας. Παρολα αυτα εχω και την επιλογη "Κανενα" για τους αμεντανοητους :)

Παρακατω παραθετω τις φωτο των αναγνωστικων (και για να προλαβω τα emails - οι photos ειναι σε gallery οπως και το 99% των φωτοζ εδω μεσα, οποτε ειναι ορατες μονο για τους εγγεγραμμενους χρηστες)

Αλφαβηταριο 1955 -1979

fetch


Αλφαβηταριο 1980 -1982

fetch


Η Γλωσσα μου 1982 -

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικά του 1955.

Το Δημοτικό και αυστηρά μόνο μέχρι την 5η τάξη (όπου και οι δικοί μου είχαν τη φαεινή ιδέα να μου αλλάξουν σχολείο) θα το θυμάμαι πάντα με ξεχωριστή αγάπη, θα το αποζητώ πάντοτε.

Μετά την 5η, το χάος και το μίσος........
 
Η γλώσσα μου (με τα καραβάκια) φυσικά!!! το θυμάμαι σαν τώρα....
 
Η γλώσσα μου! Γιατί αυτήν πρόλαβα το 95 που μπήκα στην πρωτοβάθμια. :p
 
Ο Μίμης και η Λόλα!!! :)

Μακράν το καλύτερο και μακροβιότερο αλφαβητάριο, με τις πιό όμορφες οικογενειακές, σχολικές, παρεϊστικες ζωγραφιές, που αντικαταστάθηκε για το μόνο λόγο πως είχε αλλάξει δραματικά η καθημερινή ζωή των Ελλήνων τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα...

Και τί μας ένοιαζε εμάς;;; :rant: γιατί δε μας ρώτησαν πριν το αλλάξουν;;; :angry:
 
η γλώσσα μου σύγουρα!! αν θυμάμαι καλά η πρώτη τάξη είχε 2 τεύχη ( αυτή με τα καραβάκια) ενώ οι άλλες 5 τάξεις του δημοτικού είχαν απο 4!! έχω κάποια τεύχη!! αν δεν είχαν αποσιρθεί θα έβρισκα τρόπο να να μαζέψω όλα!! το πιό αγαπημένο μου ήταν το δεύτερο τεύχος της πρώτης τάξης!!
 
Θεωρω το Αναγνωστικό 1979 - 1982 αισθητικα/εικαστικα πολυ μπροστα.

Σχημα, χρωμα, σχεδιαση...εξαιρετικα.

Και ηταν και το τελευταιο που περναγε και κανα μηνυμα στα παιδακια περα της αλφαβητας.
 
E μιας και μπηκα στην "πρωτοβαθμια" το 1975, λογικα το πρωτο (και αυθεντικο) Αλφαβηταριο ειναι αυτο που συναντησα και μου εμεινε. Τα υπολοιπα ειναι για τους juniors (aka Wally και σια)
 
Αν και διδάχτηκα τη Γλώσσα μου για μένα το "Λόλα να ένα μήλο" είναι το καλύτερο.
 
Γνωριζει κανεις αν το δευτερο αλφαβηταριο πωλειται σε βιβλιοπωλεια?
 
Wally είπε:
Θεωρω το Αναγνωστικό 1979 - 1982 αισθητικα/εικαστικα πολυ μπροστα.Σχημα, χρωμα, σχεδιαση...εξαιρετικα.

Και ηταν και το τελευταιο που περναγε και κανα μηνυμα στα παιδακια περα της αλφαβητας.
μαζί σου εδώ...να συμφωνούμε και κάπου :)
 
Είμαι κακός. Ο πρώτος που ψήφισε "κανένα". :xm:
 
Δυστυχως οι γονεις πεταξανε ολα τα βιβλια μου οταν πηγα στο Πανεπιστημιο και χωρις να ρωτησουν. Θυμαμαι πολυ καλα την δασκαλα μου την κ.α Ποπη και ολο το χρονο που μου αφιερωσε...
 
Το αλφαβητάριο 1955-1979 γιατί απλά ήταν αυτό που με έμαθε να διαβάζω!!! Μπορώ να πω ότι ακόμα θυμάμαι κείμενα μέσα από αυτό και ας είμαι 38 ετών!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι΄ εγώ το Αλφαβητάριο μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία πριν καμιά δεκαετία έτρεξα και το αγόρασα. Η έκπληξή μου ήταν ότι πέρα από τα κείμενα (Ββββ, Βββββ έκανε ο βοριάς) θυμόμουν σαν χθες και σχεδόν όλες τις εικόνες που είχε μέσα.

Να σας περιγράψω μια σκηνή με τον νονό του αδελφού μου που με περνάει πολλά χρόνια. Τον ρώτησα λοιπόν ποιο βιβλίο είχανε αυτοί στην Α' δημοτικού και η ακαριαία απάντηση

"Τι ποιο είχαμε, Λα λα όλα, Λα λα Λόλα ποιο άλλο"

Ιστορικό και βαριά συναισθηματικό για μένα αυτό το βιβλίο

Απίστευτο συναίσθημα να θυμάσαι την πρώτη δημοτικού
 
ΨΑΧΝΩ ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΟΥ 1973.ΗΤΑΝ 2 ΤΟΜΟΙ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ;;;;; ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;;;
 
Σε κανένα παλαιοπωλείο ίσως να το βρεις.

Γράφε όμως με μικρά γράμματα γιατί τα κεφαλαία σημαίνουν οτι φωνάζεις
 
Κι εγώ μάλλον τη Γλώσσα Μου θα ψηφίσω διότι αυτό το ήταν το αναγνωστικό μου το 1984.. αν και το δικό μου αγαπημένο αναγνωστικό ήταν η Γλώσσα της γ' δημοτικού (το εξώφυλλο ήταν γαλάζιο και απεικόνιζε ένα τρένο) και μάλιστα το α' τεύχος .. θυμάμαι είχε κάτι ωραίες εικονογραφήσεις και κάτι πιασάρικα ποιηματάκια μέσα ;) .... "μες στο τρένο Άγγλοι Γάλλοι Ιταλοί και Γερμανοί, τσάφ και τσουφ η μηχανή", όποιος το συνέγραψε είχε μάλλον αδυναμία στα τρένα, και για το εξώφυλλο και για το περιεχόμενο :)
 
Wally είπε:
Θεωρω το Αναγνωστικό 1979 - 1982 αισθητικα/εικαστικα πολυ μπροστα.Σχημα, χρωμα, σχεδιαση...εξαιρετικα.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον αγαπητό Wally...

Φυσικά έχω κρατήσει και τα δύο μέρη του :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα