Ωραίο poll, ψήφισα κι εγώ μόνο μία κατηγορία και αργότερα συνειδητοποίησα ότι μπορούσα και παραπάνω... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
όπως και να'χει
Shumps ftw από μένα!! Αν και μικρός έπαιζα κυρίως platform στο master system και adventure στο pc, shmups στα ηλεκτρονικά μόνο
, ίσως και γι'αυτό να μου μείνανε απωθειμένο γι'αυτό και
σήμερα λέω shoot'em up, τα γουστάρω τρελλά!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτσει να σκεφτώ ιδιαίτερα το γιατί.
Αυτό που είπε ο keeper ότι προσφέρουν εύκολο και γρήγορο παιχνίδι χωρίς να χρειάζονται πολύ χρόνο, ισχύει σίγουρα αλλά είναι η μία άποψη του νομίσματος μόνο. Στα shmups για να καταφέρει κάποιος να κάνει 1cc, χρειάζεται ν'αφιερώσει πολύ χρόνο και φυσικά υπάρχουν και shmups που είναι πολύ δύσκολα και πολύ πιθανό να μην καταφέρει κάποιος να κάνει 1cc όσο χρόνο κι αν αφιερώσει. imho χρειάζονται skill αλλά και στρατηγική οπωσδήποτε, κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι εμφανές σε κάποιους.
Γενικά το είδος είναι εθισμός για μένα, κάτι σαν δυναμικοί γρίφοι ίσως με σχεδόν μηδενικό available time για να τους λύσεις, που σου προσφέρουν excitement/αγωνία και σε πεισμώνουν. Δηλαδή βρες την λύση τώρα, πως θα καταστρέψεις τους αντιπάλους αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα δικά τους πυρά -υπάρχει τρόπος,
ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει τρόπος- και να τρελαίνεσαι και να παίζεις ξανά και ξανά για να τον βρεις, για να πας ένα βήμα παραπέρα στον επόμενο!
Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να πει γι'αυτό το είδος, νιώθω ότι θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά για κάποιο λόγο δεν μου βγαίνουν. Για μένα πάντως τα shmups είναι σίγουρα κάτι πολύ περισσότερο από mindless shooting games που μπορεί να φαίνονται σε κάποιους.
what can I say, I love shmups! :wub: