Αγαπημένο Είδος Retro Game

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keeper7k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Αγαπημένο Είδος Retro Game

• Adventure

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Beat'em Up

• Platformer

• Puzzle

• Racing

• RPG

• Shoot'em Up

• Sports

• Strategy

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Δεν μπορώ να παραπονεθώ που δεν υπάρχουν "υβριδικές" κατηγορίες όπως π.χ. "space exploration/adventure/strategy" (φόρος τιμής στην "σχολή" του Starflight), αλλά όπως και να το κάνουμε η κατηγορία των simulators είναι σοβαρή έλλειψη !!

Επειδή λοιπόν δεν μπορώ να ψηφίσω space sims (όπως ο Kal :D ), η ψήφος μου θα πάει στην δεύτερη καλύτερη κατηγορία retro-παιχνιδιών: RPG και πάλι RPG, κύριοι.

Είμεθα ταπεινοί προσκυνηταί του υπέροχου gameplay τους !! :bow2:

Απο τα review που εχω κανει στο Phoenix, δεν χρειαζεται και πολλη σκεψη να καταλαβει καποιος τι μου αρεσει σαν ειδος παιχνιδιου. Πρωτη και αξεπεραστη κατηγορια για εμενα τα Shoot Em' Ups οπου εκει πεφτει κυριολεκτικα στιψιμο στις δυνατοτητες ενος μηχανηματος, και επειδη δεν θελει και πολυ σκεψη και επεξεργασια το θεμα.. απλα kill em all!

Η δευτερη και αγαπημενη μου κατηγορια ειναι τα Platform παντως ειδους ειτε ειναι στο στυλ Super Wonderboy, ειτε Bomb Jack ειτε στο στυλ Rainbow Islands.

Και οσο για την καιρια ερωτηση κατα ποσο αυτη η σημερινη κατηγορια ανταποκρινεται σε οτι επαιζα τον καιρο εκεινο, σφηνα θα εβαζα τα Adventures και τα Racing.

phil_vr είπε:
Πρωτη και αξεπεραστη κατηγορια για εμενα τα Shoot Em' Ups οπου εκει πεφτει κυριολεκτικα στιψιμο στις δυνατοτητες ενος μηχανηματος
Το "στίψιμο" ενός μηχανήματος δεν είναι μόνο τα πολλά και μεγάλα sprites με ομαλό και γρήγορο scrolling. Υπάρχουν πολλοί τρόποι (και κατά τη γνώμη μου σημαντικότεροι) να το "στίψεις" και ας μην είναι τόσο εμφανείς.

Μια έξυπνη AI ενός strategy, ένας μεγάλος ζωντανός κόσμος ενός RPG , ένας parser adventure που καταλαβαίνει περίπλοκες εντολές, τρισδιάστατα λεπτομερή και γρήγορα γραφικά σε ένα μηχάνημα που δεν έχει σχεδιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο και πολλά άλλα παρόμοια είναι εξίσου ή και περισσότερο εντυπωσιακά κατά τη γνώμη μου.

Κατα 90% παιζω σε ρετρο ο,τι θα επαιζα και σημερα.

billy είπε:
η ψήφος μου θα πάει στην δεύτερη καλύτερη κατηγορία retro-παιχνιδιών: RPG και πάλι RPG, κύριοι.
Τα στρατηγικης/rpg εχουν αλλο ενδιαφερον καλως η κακως. Νομιζω ηταν αυτα που ωφεληθηκαν πιο πολυ απο καθε ειδος με την προοδο της επιστημης των υπολογιστων μιας και παιζει μεγαλο ρολο το πως εισηγαγονται παραμετροι της ζωης (στατιστικες, οικονομια, πληθυσμοι, Α.Ι., εξομοιωσεις) στον ιδεατο κοσμο του παιχνιδιου απο τους developers.

Γιαυτο ακριβως και εχουν ιδιαιτερη γοητεια τα τότε στρατηγικης. Με πολυ απλες παραμετρους προσπαθουσαν να εξομοιωσουν ολοκληρους κοσμους και πολιτισμους. Σημερα αποκλειτται να βγει ποτε τοσο 'ελαφρυ' παιχνιδι οπως το North and South!

Adventures και παλι adventures και ως δευτερη επιλογη RPGs

Καλό αυτό με την δυνατότητα 2ης επιλογής...

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να καταφέρω να πείσω τον Manos να δώσει και καμία ψήφο στα RPG... :diablotin:

Εδώ και πολλά χρόνια μόνο με adventures και κανένα καλό RPG. Δυστυχώς όμως adventures όπως τα θρυλικά της Infocom, της Level 9 και της Magnetic Scrolls :bow2: , δε βλέπω να ξαναβγαίνουν. Από άποψη σεναρίου, πλοκής, γρίφων κτλ.

Ωραίο poll, ψήφισα κι εγώ μόνο μία κατηγορία και αργότερα συνειδητοποίησα ότι μπορούσα και παραπάνω... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />

όπως και να'χει Shumps ftw από μένα!! Αν και μικρός έπαιζα κυρίως platform στο master system και adventure στο pc, shmups στα ηλεκτρονικά μόνο :( , ίσως και γι'αυτό να μου μείνανε απωθειμένο γι'αυτό και σήμερα λέω shoot'em up, τα γουστάρω τρελλά!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτσει να σκεφτώ ιδιαίτερα το γιατί.

Αυτό που είπε ο keeper ότι προσφέρουν εύκολο και γρήγορο παιχνίδι χωρίς να χρειάζονται πολύ χρόνο, ισχύει σίγουρα αλλά είναι η μία άποψη του νομίσματος μόνο. Στα shmups για να καταφέρει κάποιος να κάνει 1cc, χρειάζεται ν'αφιερώσει πολύ χρόνο και φυσικά υπάρχουν και shmups που είναι πολύ δύσκολα και πολύ πιθανό να μην καταφέρει κάποιος να κάνει 1cc όσο χρόνο κι αν αφιερώσει. imho χρειάζονται skill αλλά και στρατηγική οπωσδήποτε, κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι εμφανές σε κάποιους.

Γενικά το είδος είναι εθισμός για μένα, κάτι σαν δυναμικοί γρίφοι ίσως με σχεδόν μηδενικό available time για να τους λύσεις, που σου προσφέρουν excitement/αγωνία και σε πεισμώνουν. Δηλαδή βρες την λύση τώρα, πως θα καταστρέψεις τους αντιπάλους αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα δικά τους πυρά -υπάρχει τρόπος, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει τρόπος- και να τρελαίνεσαι και να παίζεις ξανά και ξανά για να τον βρεις, για να πας ένα βήμα παραπέρα στον επόμενο!

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να πει γι'αυτό το είδος, νιώθω ότι θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά για κάποιο λόγο δεν μου βγαίνουν. Για μένα πάντως τα shmups είναι σίγουρα κάτι πολύ περισσότερο από mindless shooting games που μπορεί να φαίνονται σε κάποιους.

what can I say, I love shmups! :wub:

Πολύ καλά τα λες φίλτατε Τραμπάκουλα. Εγώ κόλλησα με τα "bullet hell" shmups που είναι ο "ορισμός" του puzzle gaming.

Αγαπημένα μου παιχνίδια της τότε (386 SX-33) εποχής ήταν το adventure Rex Nebular και το RPG Lands of Lore.

Αρκετά δύσκολη απόφαση. Θα ψηφίσω όμως platform γιατί είναι η κατηγορία που όσες φορές και να παίξεις ένα παιχνίδι της θα σου φανεί το ίδιο ωραίο. Ενώ οι κατηγορίες όπως RPG ή Adventure ή Strategy τη δεύτερη φορά που θα παίξεις παιχνίδι αυτών θα έχει χάσει την αίγλη του.

Κι εγώ platform θα ψήφιζα πρώτο.

Platform για πρωτη επιλογη γιατι ειναι εκατονταδες αυτα που γουσταρω με την πλειοψηφια τους να ειναι στα arcades και Puzzle μονο και μονο για το υπερτατο Pacman για κανενα αλλο.

Η δημοσκοπηση ειναι κλειστη αν μπορουσα να ψηφισω και εγω πλατφορμ θα ψηφιζα ως πρωτο αγαπημενο!

Ajax87 είπε:
Η δημοσκοπηση ειναι κλειστη αν μπορουσα να ψηφισω και εγω πλατφορμ θα ψηφιζα ως πρωτο αγαπημενο!
Ξανάνοιξε! :) Get back to business! ;)

Btw, adventure από μένα! ;)

AAAArgh!! :cry: Ξέχασα να προσθέσω τα adventures στη ψηφοφορία μου!!! :(

Ψήφισα Strategy μιας και το αγαπημένο μου retro παιχνίδι είναι το Dungeon Keeper, αν και βγήκε το 97 οπότε δεν ξέρω κατά πόσο retro το λες...

Ομως, πέρα από το Dungeon Keeper, τα περισσότερα ρετρο παιχνίδια που παίζω είναι FPS. Από τα Doom/Quake μέχρι το System Shock 2. Οπότε αν υπήρχε επιλογή να ψηφίσω FPS θα το έκανα. Αν και υπάρχει η επιλογή shoot em ups, δεν την ψηφίζω γιατί μέσα εκεί μετράνε και τα "αεροπλανάκια" τύπου R-Type τα οποία δεν τα πολυ παίζω.

Η ψήφος μου κατατέθηκε, platformer!

Πίσω
Μπλουζα