Αγνώστου ονομασίας ρετρό gadget

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.363
Αντιδράσεις
3.639
Θυμάμαι όταν πήγαινα στο δημοτικό,πολλοί συμμαθητές και ξαδέρφια μου είχαν ένα gadget της εποχής που έγραφες σε χρωματιστή ή μαύρη αυτοκόλλητη ταινία αρκετά σκληρή σε υφή.
Αυτό ήταν κάτι σαν συρραπτικό που όμως από πάνω είχε ένα στρόγγυλο πράγμα το οποίο είχε τα γράμματα της αλφαβήτου . Έβαζες την ταινία από κάτω,το ρύθμιζες στο γράμμα που ήθελες και αυτό τυπώνονταν στην ταινία.
Δεν θυμάμαι αν έχω ανεβάσει πιο παλιά το συγκεκριμένο thread για αυτό το μηχάνημα,αλλά δεν ξέρω καν πως ονομάζονταν,αν υπάρχει πια στην αγορά κτλ
 
Τον Ετικετογραφος χειρός μάλλον εννοείς με την πλαστική ταινία.

1938.jpg
 
Είχα τέτοιο ματζαφλάρι τω καιρώ εκείνω αλλά δεν ήξερα πώς να το πω. Το "ετικετογράφος χειρός" πρώτη φορά το ακούω, και είναι βέβαια περιγραφικότατο και μπορεί να το έγραφαν έτσι στη συσκευασία αλλά είναι πολύ μακαρόνι για κοινή ονομασία, ακόμη κι αν του κόψουμε το "χειρός". Μπορεί να μην είχε. Από την άλλη, χρησιμοποιούσαμε το "συρραπτική μηχανή" (συνήθως σκέτα "συρραπτικό") για το μηχανάκι που γάτζωνε χαρτιά, και η ονομασία "ετικετογράφος" δεν είναι πολύ μακρύτερη από "συρραπτικό" οπότε μπορεί όντως να ήταν η κοινή του ονομασία. Η άγνοιά μου δεν αποτελεί απόδειξη μη ύπαρξης.
 
Είχα κι εγώ τέτοιο ματζαφλάρι. Επειδή δεν είχα τι να γράψω, χαλούσα μέτρα ταινίας με σαχλαμάρες!
 
κι εγώ το ίδιο, μάλιστα είχα μανία με τα είδη γραφείου, και ο μπαμπάς μου μου έφτιαχνε σφραγίδες, μελάνια κλπ. μέχρι και βουλοκέρι μου είχε πάρει! και τους παιδικούς πηλούς που τους ψήνεις στον φούρνο κλπ.
 
Πίσω
Μπλουζα