Αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου

Juanita, σκεψου σοβαρα την αποκτηση ενος τετοιου εξωτερικου δισκου (ηδη σκεπτομαι για ενα ζευγαρι για να ξενοιασω μια και καλη απο το θεμα αποθηκευσης). Συστηνεται ανεπιφυλακτα.

[deadlink]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil, έχω δύο ενστάσεις:

Πρώτον, το κόστος του εδώ είναι υψηλότερο (152 ευρώ στο [edit] vs 149$ στο [edit]) και αμφιβάλλω αν η Juanita θέλει να μπει σε διαδικασίες importing.

Δεύτερον, αν της πήρε κάμποσα χρόνια για να γεμίσει τα 40 GB του laptop της, μάλλον overkill είναι να αγοράσει κατευθείαν 1.5 ΤΒ δίσκο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεκτες maddog! (ξεχασα και τις χασαπικες ισοτιμιες στην Ελλαδα - ποσο κανει? 150$? Αντε, 150ευρω και με το κλειδι στο χερι και χαρη σου κανω!!) Απλα επειδη θα κανει το βημα να παρει κατι, ας ειναι τουλαχιστον οσο μεγαλυτερο μπορει να βρει, καθως ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου σκασει στο μελλον απο θεμα απαιτησεων (οπως αυξημενο ενδιαφερον αποθηκευσης ταινιων και ολοκληρης της εγκυκλοπαιδειας Λαρους σε hi-res pdf πχ!!!).
 
Δε θέλω κάτι πολύπλοκο... απλά να μπορώ να αντιγράψω κάτι, να φορτώσω τα τραγουδάκια που μου αρέσουν και να πηγαίνει σχετικά γρήγορα.

Ο ένας δίσκος ήταν φορτωμένος από τη "μάνα" του και όσα και να έσβηνα από αυτά που έβαλα εγώ (λέμε τώρα... :p ) δεν αύξαινε ο διαθέσιμος χώρος...

Από βδομάδα θα το ψάξω σοβαρά βασισμένη στις προτάσεις που μου δώσατε :flower:

@ Pooky ασφαλώς και αστιευόμουν αν και μιά φορά πριν από 21 χρόνια φόρμαρα ξένο σκληρό δίσκο... ::)
 
Είπα κι εγώ.......

Κοίταξε μία λύση γύρω στα 640 giga ή 1 terra.

Από 72 μέχρι 100 ευρώ θα σου πάει.

Μην σε δουλέψουν και σου πουλήσουν δίσκο e-sata με τη πρόφαση ότι πάει πιό γρήγορα, το μηχάνημά σου δεν θα τον αξιοποιήσει και θα σου φάνε 40+ ευρώ παραπάνω.

Πάρε ένα δίσκο USB 2.0 και ξεμπέρδεψες.

Αν θες τώρα μικρή λύση χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, θα πας στους 2,5'' (οι "μεγάλοι" είναι 3,5'' και έχουν δικό τους μετασχηματιστή).

Να ξέρεις ότι οι "μικροί" σε μέγεθος είναι μικρότερης χωρητικότητος και κοστίζουν περισσότερο.
 
Juanita οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τα Windows να καταλαμβανουν και τα 80GB του δισκου σου! Προγραμματα οπως το DVDShrink, το DVDFab, το Nero ακομα και ο ΙΕ χρησιμοποιουν καποια ΤΕΜP files απο τον χωρο του σκληρου σου, το ιδιο και η memory allocation (virtual memory που ειναι κομματι του σκληρου...αυτη δεν μπορεις να την πειραξεις)!

Ακομα και 1ΤΒ (=1.000.000MB) εξωτερικο σκληρο να αγορασεις αν δεν καθαρισεις τον σκληρο σου απο αυτα τα σκουπιδια και αν δεν ελευθερωσεις χωρο στο partition (κομματι δισκου) που ειναι εγκατεστημενα τα Windows δεν θα μπορεσεις να κανεις ΤΙΠΟΤΑ! Θα φτασεις στο σημειο να μην μπορεις να bootαρει ο υπολογιστης σου!

Τα ACER εχουν ενα partition (Κομματι σκληρου δισκου), οπου ειναι εγκατεστημενο το λειτουργικο (πχ. WinVista) και εκει εγκαθιστανται και τα Programs και ενα κομματι για DATA (οτιδηποτε αλλο). Ψαξε μεσα στον C: και βρες ολα αυτα τα "σκουπιδια" που ειναι πεταμενα εκει (ειναι τεραστια και πιανουν ολο το χωρο σου) και πεταξε τα στα σκουπιδια. Μετα αδειασε και τον Καδο Ανακυκλωσης. Μετα απο αυτα θα εισαι ενταξει. Αν θελεις τοτε και χρειαζεσαι εξτρα χωρο αγορασε εξωτερικο σκληρο.
 
Την δοξα πολλοι εμισησαν.. την χωρητικοτητα ουδεις! :)

picture.php


Ηδη μεταφερεται στον Seagate ο ογκος απο 1000+ CD με Divx ταινιες (θα παρει μερικες μερες να καταφερω να τα φορτωσω ολα), και εχει συνδεθει επανω στο νεο μου Acer που εχει λαβει χρεη "μεταφορεα". Ετσι θα εχω την δυνατοτητα να τεσταρω και την αξιοπιστια και των δυο μηχανηματων (του laptop/dvd/hd και του καθεαυτου εξωτερικου hd). Αν και για τον Acer βαζω ηδη χερι στην φωτια στο θεμα αξιοπιστιας. Acer reigns supreme στον τομεα αυτο. ;)

To προγραμμα εγκαταστασης που βρισκεται στον Freeagent ειναι ουσιαστικα αχρηστο (και δεν τρεχει λογος εγκαταστασης ετσι και αλλιως), αφου ο σκληρος χρησιμοποιειται κανονικοτατα σαν ενα νεο partition/drive απο τον υπολογιστη. Περιμενω να γεμισει για να απαλαγω μια για παντα απο τις στοιβες των CD, οπως και για να εχω ενα πολυ καλο λογο να παρω και ενα δευτερο! Με 125$ its a steal!
 
Ωραίο το τερατάκι αυτό, και θα χωράει τα πάντα μέσα βλέπω.

Νομίζω ότι χρειάζομαι και εγώ αν όχι το ίδιο κάτι ανάλογο
 
Καλορίζικος Phil.

Tα Acer έχουν γίνει πιο αξιόπιστα από Toshiba Satellite. Τι λέμε τώρα!!!!!!!!!!
 
125$ το 1.5 Terra?

Φιλιππε σου ευχομαι καλο γεμισμα αν και το ρητο λεει πως κανενας δισκος δεν ειναι αρκετος...κλαψ

<Που εχεις χαθει ωρε? :) >
 
Μετά τους τελευταίους λάθος χειρισμούς, τη μη παραδοχή του προβλήματος για έναν ολόκληρο χρόνο (παρά τα άπειρα παράπονα πελατών) και τεραστίας εκτάσεως γκαφών από την Seagate, εγώ προσωπικά θα απέχω από τη συγκεκριμένη μάρκα για μερικά χρονάκια. Όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μάρκα αλλά επειδή πρέπει μια σοβαρή εταιρία του μεγέδους της Seagate, να έχει ένα πλάνο της προκοπής για άμεση αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων και όχι να παρέχει τώρα (1 χρόνο μετά) free data recovery στους άτυχους....

Η ακόμα χοντρίτερη γκάφα ήταν όταν για μερικές ώρες ανεβάσανε στο site τους ακατάλληλο firmware με αποτέλεσμα όσοι άτυχοι το κατέβασαν και το flashαραν να χάσουν τα data και να τρέχουν το δίσκο για αλλαγή... αυτό δεν επιτρέπεται σε καμία εταιρία.

Πάλι καλά που στάθηκα τυχερός και δεν μου εμφανίστηκε το firmware bug σε κανέναν από τους δύο 1TB Seagate δίσκους μου να κλαίω με μαύρο δάκρυ τα data μου.

Εύχομαι τουλάχιστον με το νεό firmware που έβαλα να μην έχω καμία "έκπληξη"...

Για το λόγο αυτό η πρόσφατη επιλογή μου σε εξωτερικό δίσκο ήταν WD My Passport 320GB κυρίως λόγω του ότι δεν απαιτεί επιπλέον τροφοδοσία εκτός της USB και επειδή τον ήθελα για εύκολη μεταφορά ταινιών από το PC στο WD HD Player.

Ταινίες δεν κρατάω πια, τις βλέπω και μετά delete. Έχω καταλήξει ότι είναι κάπως ανούσιο να κρατάω τόσα πολλά και διαρκώς αυξανόμενα GB τη στιγμή που ποτέ τελικά δεν μου ξαναχρειάστηκε μια ταινία που είχα ήδη δεί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
domniki είπε:
Juanita οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τα Windows να καταλαμβανουν και τα 80GB του δισκου σου! Προγραμματα οπως το DVDShrink, το DVDFab, το Nero ακομα και ο ΙΕ χρησιμοποιουν καποια ΤΕΜP files απο τον χωρο του σκληρου σου, το ιδιο και η memory allocation (virtual memory που ειναι κομματι του σκληρου...
και τα recovery points των windows και ... και ...

Αντι να κανετε υποθεσεις γιατι δεν κατεβαζει ενα Free προγραμμα οπως το

Treesize

http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml

και η portable εκδοση

http://www.softpedia.com/progDownload/Windows-Portable-Applications-Portable-TreeSize-Free-Download-101077.html

να διαπιστωσει και η ιδια χωρις να μενει σε αοριστες υποθεσεις ,τι τις <<τρωει>> το χωρο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα