Αγορά πλακέτας IDE για 1200

vaggelinos

RetroN00b
Joined
8 Νοέ 2007
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Παιδιά γειά σας, πρίν από πολλά χρόνια είχα μία Α 1200 που όμως δυστυχώς πούλησα, επειδή όμως το μικρόβιο δεν φεύγει αγόρασα μία από το e-bay και είπα σιγά σιγά να την εξοπλίσω, θα ήθελα να μου πείτε τι πλακέτα να αγοράσω από το amigakit για να συνδέσω ένα HD και ένα cdrom, βλέπω κάτι πλακέτες αλλά δεν ξέρω ποιά απο αυτές κάνει για την περίπτωση που σας ανέφερα, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας ποστάρει.

Ευχαριστώ
 
ela file!

loipon, to kalytero kai akrivotero pou mporeis na pareis einai to FastATA ths ELBOX. sou dinei peripou ta 7MB/sec kai mporeis na syndeseis eos 4 IDE syskeues.

san 2h lysh sou proteino to IDE-Fix Express Buffered IDE (A1200) to opoio exei kai kalh timh kai einai eksairetiko apo apopsi kataskeyhs/epidoseon.

trito kai teleutaio einai to 4x IDE splitter, pou apla sou dinei thn dynathta na baleis 4 IDE syskeues, xoris auksisi ton epidoseon...
 
Φίλε keropi καταλήγω στην 2 λύση που τη βλέπω πολύ καλη από πλευράς απόδοσης τιμής

ευχαριστώ
 
Εγώ έβαλα το IDE fix και είναι καταπληκτικό !

Α1200+ΗD+DVD Toshiba ;-)
 
Οντως η 2η λύση που δίνει και το IDEFIX είναι η πιο σωστή από πλευράς απόδοσης/τιμής. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η εν λόγω πλακέτα περιλαμβάνει και το PCMCIA RESET FIX, το οποίο χρειάζεται εάν κανείς χρησιμοποιεί κάρτες PCMCIA, όπως δίκτυο ή κάρτες μνήμης, οι οποίες ορισμένες φορές δεν αναγνωρίζονται από το αμιγκάκι κατά τη διάρκεια ενός restart με την κάρτα μέσα. Το FIX αυτό πωλείται νομίζω προς 9€, απλά επειδή το εν λόγω IDE Interface πατάει επάνω στον Gayle όπως και το RESET FIX (αρα δε γίνεται να τα βάλεις και τα 2), ρώτησα στο Amigakit και μου είπαν ότι το Buffered IDE Interface το περιλαμβάνει.

Μια άλλη αγορά που είναι εξίσου εξαιρετική, ναι μεν λίγο ακριβούτσικη, αλλά λύνεις εφ'απαξ πολλά προβλήματα σύνδεσης USB συσκευών, είναι το Subway USB πάλι από Amigakit.
 
Εχω μιά απορία......

:help:

Που μπορω να βρω καλωδιοταινία 2.5"(44way), για να συνδέσω ένα CF adaptor και να έχω HDD στην Α1200?
 
Άστα κι εγώ αυτή τη καλωδιοταινία την χτύπησα στο Ebay.

Εδώ .....γιοκ....
 
teflon είπε:
Εχω μιά απορία......:help:

Που μπορω να βρω καλωδιοταινία 2.5"(44way), για να συνδέσω ένα CF adaptor και να έχω HDD στην Α1200?
Εάν είναι μια απλή καλωδιοταινία για 2.5" δίσκο, θα προσπαθήσω να σου βρω στο εργοστάσιο και εάν όχι, τότε το Amigakit έχει. Και το ΕΒΑΥ έχει σε πολύ χαμηλή τιμή. Εάν βέβαια από τη μια μεριά έχει βύζμα 44Pin αλλά τελειώνει σε κάτι άλλο, επειδη το CF adaptor το θέλει έτσι, σόρι δεν μπορώ να βοηθήσω.
 
Rygar είπε:
Εάν είναι μια απλή καλωδιοταινία για 2.5" δίσκο, θα προσπαθήσω να σου βρω στο εργοστάσιο και εάν όχι, τότε το Amigakit έχει. Και το ΕΒΑΥ έχει σε πολύ χαμηλή τιμή. Εάν βέβαια από τη μια μεριά έχει βύζμα 44Pin αλλά τελειώνει σε κάτι άλλο, επειδη το CF adaptor το θέλει έτσι, σόρι δεν μπορώ να βοηθήσω.
Ο μετατροπέας είναι miniIDE to Compact Flash
miniide2cf.jpg
, άρα μια απλή καλωδιοταινία 2.5" χρειάζομαι.
 
Λοιπον, Ριτσαρντ Μπρανσον της Κρέπας :D , θα ψάξω στο εργοστάσιο να σου βρω.
 
Αν βρεις, θα σε κεράσω ενα :fafoutis: χρυσό δόντι !!! :D :D
 
an den brei o Rygar, mallon exo ego mia gyro sta 10cm...
 
10cm;;;; Τί να το κάνει τόσο μεγάλο!! Δίσκο 2.5" μέσα στο αμιγκάκι θέλει να βάλει, δε θέλει να τυλίξει κοκορέτσι ο άνθρωπος :D :D:D:D
 
LoL !!!! :biglaugh:

Θα μπορούσα , όμως τυλίγοντας το adaptor αντί με δεματικά,να το σταθεροποιήσω ! ;) :tease:

Εδώ που τα λέμε έβαλα και ένα φίλο να μου παραγγείλει 2-3 καλώδια 2.5 to 3.5 , έτσι για να υπάρχουν, αλλά θα ήθελα και το 2.5άρι, γιατι έχω και το adaptor.

Τσάμπα το πήρα, νομίζοντας οτι θα έκανα δουλεια μόνο με αυτό... :icon_cry:

Φίλε keropi, αν το βρεις το καλώδιο και δεν το χρειάζεσαι, εδώ ειμαι εγώ. :D
 
ok teflon, arxizo to psaksimo... exo akoma thamena 1200 parts :D
 
:loco::loco: Εσύ είσια χειρότερος από 'μένα !!! LoL !
 
na mou afhne kai myalo h gynaika, kala tha htan!

ksexasa na do... :(
 
Αφου ζεις..... Οχι, τίποτα μωρέ, να, αργησες κι ανησυχήσαμε μήπως εκεί που έψαχνες, σου ήρθε στο κεφάλι καμια τριχίλιαρη, κι έπαθες διάσειση :D :D:D:D:D

(αν και η παντόφλα, προκαλεί τη μεγαλύτερη διάσειση, αποδεδειγμένα)
 
Nίκο που να δεις τι έπαθα εγω όταν άνοιξα τα δύο κουτία και στο ένα ήταν η 3000 και στο άλλο η 4000. :D
 
Α, τώρα θες να πάθω εγώ διάσειση δηλαδή!!!
 
Πίσω
Μπλουζα