Αγώγιμο μελάνι?

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Αν και στο ιντερνετ υπαρχουν πληροφοριες για αυτο το προιον, δηλαδη ενα μελανι που μπορει να δημιουργησει κυκλωμα (scribe circuit), στην Ελλαδα δεν βρηκα να το πουλανε.

Εχει χρησιμοποιησει καποιος αυτο το προιον? ποιες οι εντυπωσεις του?

θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμο σε παλια πληκτρολογια με μεμβρανες, οπως του καταραμενου spectrum ZX :D και του τρισκαταρατου spectrum QL :D :D:D , των οποιων οι μεμβρανες πληκτρολογιου διαλυονται μολις πας να τις βγαλεις.

Εαν καποιος εχει βρει μαγαζι που να πουλανε αγωγιμο μελανι, μπορει να δωσει καποιες γενικες πληροφοριες για αυτο, χωρις να κανει διαφημιση με το ονομα του μαγαζιου, ή επισης μπορει να μου στειλει πμ με το ονομα.

Τελικα υπαρχει τετοιο πραγμα? παλια θυμομουν κατι που λεγοταν "βερνικι ασημιου" ή κατι τετοιο.
 
Το εχεις χρησιμοποιησει? εχεις καποιες εντυπωσεις? κανει αυτα που υποσχεται?

εχω πολλες μεμβρανες απο υπολογιστες που θελουν επισκευη, το κοστος να αγορασω ολες τις μεμβρανες για ολους τους υπολογιστες ειναι πολυ μεγαλο, οποτε σκεφτομαι να αρχισω τις δοκιμες.
 
Δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα το κανω..και εγω για τον ιδιο λογο που το θες και εσυ το θελω...
 
Ειδικα αυτα τα σπεκτρουμ ειναι υπερβολικα αυθραυστα. Ειχαν κανει ενα μεγιστο σχεδιαστικο λαθος: οι μεμβρανες πληκτρολογιων συνδεονται απευθειας επανω στη μητρικη, ετσι οταν θες να βαλεις/βγαλεις το πληκτρολογιο, πρεπει να εφαρμοσεις την απαραιτητη δυναμη πανω στη μεμβρανη, η οποια διαλυεται με το παραμικρο. Και επισης οι μεμβρανες ειχαν μηκος ισα-ισα να μπουν στη θηκη τους, δεν περισσευε καποιο μηκος ωτσε να κανεις ανετα καποιες κινησεις. Αντιθετα για παραδειγμα στην αμιγκα500 ή το ΑταριΣΤ, που ειναι και αυτα σχεδιασμενα κοντα στο 1985, υπαρχει μεμβρανη, αλλα δεν μπαινει απευθειας στη μητρικη, παει σε ενδιαμεσο κονεκτορα -που δεν χρειαζεται ΠΟΤΕ να αποσυνδεθει- και το πληκτρολογιο συνδεεται με κανονικο καλωδιο/κονεντορα πανω στην μητρικη, που εχει πολυ μεγαλυτερη αντοχη.
 
Πίσω
Μπλουζα