Αδελφοί Αλαχούζοι

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Ειχα πρωτοδιαβασει για τους αδελφούς Γιώργο και Ρούλη Αλαχουζο απο περιοδικα στην αρχη της δεκαετιας του '90. Προκειται για 2 αδέλφια που σπούδασαν στην Αυστραλία και κατόπιν ασχολήθηκαν με ειδικά εφφέ στην Ελληνική τηλεόραση.

Απο τις πρωτες τους δουλειες πρεπει να ηταν οι "γκοριές" στην "Ανατομία ενός Εγκλήματος" οπου ηταν υπευθυνοι για ολα τα αιματα, τα μαχαιρωματα, τα εγκαύματα και πάει λέγοντας. Εκείνη την εποχή ειχαν εμφανιστει σε μερικες εκπομπες οπου μιλουσαν για τη δουλεια τους απο οπου τους εμαθα, και οπως ηταν λογικο μου εκαναν μεγαλη εντυπωση αφου δεν περιμενα να ασχολειται καποιος ελληνας με αυτο το αντικειμενο. Και δεν αποκλειεται να ειναι οι μονοι μεχρι σημερα. Μια απο τις πιο προσφατες δουλειες τους ηταν οι λεπροι στο "Νησί".
 
Νομίζω είχε και ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτούς, στη εκπομπή "ιστορίες για αγρίους" της Διγενή ( ή κάνω λάθος ; ). Ένας από τους δυο, είχε κάνει και τον κομπάρσο σε ένα επεισόδιο της Ανατομίας, όπου το κεφάλι του σκάει από πυροβολισμό. Σοκαριστικό για ελληνική σειρά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω τα εφέ τους στις σειρές που έκαναν δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από ακριβότερες ξένες παραγωγές. Είχαν κάνει και τα εφέ στις δύο ταινίες "Το Κακό" !
 
Toυς θυμαμαι και εγω ,απο τους λιγους εγχωριους αν οχι οι μονοι που καναν αντιστοιχη δουλεια με αυτους του εξωτερικου.
 
Οταν ο Μαστορακης ειχε ξεκινησει στον Αντ1 ενα "Μαραθωνιο Τρομου", την πρωτη μερα του πρότζεκτ το παρουσιασε, καθισμενος σε καναπε με καποιον αλλο τυπο και (κλασσικά) ενα μοντελο, μάλλον την Τίνα Τόσκα, τρωγοντας ποπ κορν και σχολιαζοντας.

Σε καποια φαση μπαινει η κουβεντα των εφφέ και αναφερεται στους αδελφους Αλαχούζου, και τοτε ξεπροβαλλει το κεφάλι του τυπου με τα μαλλιά αφάνα (μαλλον ο Ρούλης) πισω απο τον καναπε, χαμογελωντας, και ακουγεται ήχος γυναικειας στριγγλιάς :D περα απο αυτη την εμφανιση ομως δεν ειπε κατι ουτε εκατσε στην "εκπομπη".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι αδελφοί Αλαχούζοι έκαναν θαύματα στα οπτικά εφφέ στην ελληνική τηλεόραση!!!
 
Είναι πολύ ταλαντούχοι. Μεγαλωμένοι στο εξωτερικό βλέπεις.
 
Αυτη τη Κυριακή 27 Απριλίου και ωρα 13:30 η εκπομπή "Στην πράξη" απο το τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ" θα εχει αφιερωμένο ολόκληρο το πρωτο μερος της στους Αλαχούζους brothers!
 
Αν δεν κανω λαθος οι αφοι Αλαχουζοι ειχαν στην ιδιοκτησια τους [η μεριδιο ιδιοκτησιας] το θρυλικο στη δεκαετια του `80 ροκ στεκι Jasmine σε στενακι παραλληλο της λεωφορου Μιχαλακοπουλου στο υψος του Λαικου νοσοκομειου .Το μαγαζι ηταν γωνιακο με μια ψηλη μαντρα , που περιεκλειε τον κηπο ενος αρχοντικου το οποιο συμφωνα με φημες ανηκε στον παππου τους .

Τα αδερφια ηταν οι δευτεροι ιδιοκτητες του μαγαζιου απ`οτι ειχα ακουσει.

Συχναζα καποιες φορες εκει λογω του οτι ειχε ατμοσφαιρα που μου θυμιζε πολυ το σπιτι της Κων/πολιτισσας γιαγιας μου και ειχε τραπεζακια γυρω απο τζακι αναμενο το χειμωνα, με τις κλασσικοροκιες να παιζουν σε ενταση τοση ωστε μπορουσες να συζητησεις ανετα .

Οι αδερφοι Αλαχουζοι ειχαν εναλλαξ καθηκοντα , ο ενας στο μπαρ να σερβιρει μπυρες , και ο αλλος συνηθως επαιζε στα πικ-απ μουσικες ωραιες - διοτι επροκειτο για παιδια της ροκ , αλλα και αναβατες custom-chopper μοτοσυκλετων.

Η ενταση του ηχου ανεβαινε στα ηχεια μονο οταν ειχε συναυλιες η καποιο παρτυ .Ενα σαββατοβραδο πρωτοχρονιας (1990-91 πρεπει να ηταν) ετυχε να γνωρισω την τελευταια συντροφο του Π.Σιδηροπουλου (Κατερινα νομιζω τη λεγανε) η οποια ειχε μαυρα χαλια λογω του τοτε προσφατου θανατου του Παυλου.

Μου ειχε δειξει εκεινο το βραδυ πολλες φωτογραφιες που ειχε μαζι της με τους δυο τους , και με διαφορες παρεες τους.

Η jasmine τελη δεκαετιας του`90 εκλεισε και μεταφερθηκε λιγο πιο κατω, σε ανανεωμενο εντελως διαφορετικο χωρο στην οδο Σινωπης και Μιχαλακοπουλου οπου στεγαστηκε μεχρι πριν 2 χρονια, και υστερα ξανα-εκλεισε.

Προ ενος ετους περιπου ξανανοιξε με νεο ονομα "the crow" απο καποιους γνωστους μου , και συνεχιζει οχι τοσο σε κλασσικο ροκ υφος, αλλα περισσοτερο μεταλ και hard .

Προς διαχειριστες : ανεφερα το μαγαζι και φλυαρησα λογω των Αλαχουζων που εχει ως θεμα η ενοτητα αυτη :cool:
 
Νομίζω ότι ήταν από τα ονόματα-μονοπώλιο, στο συγκεκριμένο θέμα, στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές εκείνες τις δεκαετίες (πως λέμε "Μιξαζ Κώστας Βαρυμποπιώτης"). Ενθουσιάζομαι πάντως γιατί συνεχώς ανανεώνονται, και σε νεώτερες ταινίες (π.χ. "Το κακό", "Κάθαρση"), με πολλά gothic στοιχεία, σε συνάρτηση και με τα σύγχρονα μέσα, έχουν δώσει ακόμα καλύτερα (έως...αηδίας) αποτελέσματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφαίοι, και δυστυχώς από τους λίγους που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τα ειδικά εφέ στην Ελλάδα..

Και αν δεν κάνω λάθος, έχουν δουλέψει και σε αρκετές ξένες παραγωγές, και μάλιστα πρέπει να ήταν και στην ομάδα κάποιων ταινιών του Harry Potter.
 
Κορυφαίοι, και δυστυχώς από τους λίγους που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τα ειδικά εφέ στην Ελλάδα..

Και αν δεν κάνω λάθος, έχουν δουλέψει και σε αρκετές ξένες παραγωγές, και μάλιστα πρέπει να ήταν και στην ομάδα κάποιων ταινιών του Harry Potter.

BETTY BOOP είπε:
Οι αδελφοί Αλαχούζοι έκαναν θαύματα στα οπτικά εφφέ στην ελληνική τηλεόραση!!!
Εδώ να πω μία μικρή λεπτομέρεια που δεν είναι και πολύ γνωστή...

Αυτό που κυρίως κάνουν οι Αλαχούζοι, και αυτό που τους έχει κάνει διάσημους, δεν είναι " οπτικά εφέ" - "visual effects" αλλά "ειδικά εφέ" - "special effects"..

Τώρα ποια είναι η διαφορά και αν υπάρχει διαφορά, είναι απλό..

Με τον όρο "ειδικά εφέ" συνήθως περιγράφουμε αυτά που είναι και έχουν σχέση με πραγματικά αντικείμενα και αφορούν την στιγμή του γυρίσματος.. Πχ ειδικά εφέ είναι το μακιγιάζ, οι εκρήξεις, οι "κούκλες", κλπ..

Και οπτικά εφέ είναι ότι μπαίνει μετά το γύρισμα, όπως τα cgi, το "μπέρδεμα" σκηνών στο μοντάζ, διάφορα εφέ που γίνονται με το After Affects, κλπ..
 
Απο ο,τι ακουσα, οι Αλαχουζοι εφτιαξαν τους αχινους στη δαφημιση με τον Τρυφωνα Σαμαρα :D
 
νομίζω πρίν την Ανατομία ,είχαν κάνει και τα εφέ στην ταινία "Εραστές στην μηχανή του χρόνου" (1991) του Δ. Παναγιωτάτου. Επίσης έχω μια μικρή (ίσως και λανθασμένη) εντύπωση, ότι έκαναν "πρακτική" σε ταινία του Κρόνενμπεργκ,γιατί στην εκπομπή "Τελευταίο Θρανίο" που είχε ένα ρεπορτάζ για την δουλειά τους,ο ένας Αλαχούζος που μίλαγε κάτι είπε "Μεγάλος δάσκαλος μας ο Κρόνεμπεργκ",κάπως έτσι,πάνε και 30 χρόνια σχεδόν...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα